Fél aggyal is fejlődik a kisfiú. Most éppen beszélni tanul!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hiányzik az agyának jelentős része, mégis beszélhet és járhat a kisfiú

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nemrégiben ünnepelte az első születésnapját Jaxon Buell, az a kisbaba, aki az úgynevezett anenkefáliával született. Ez azt jelenti, hogy az agyának és a koponyájának is hiányzik a jelentős része. A szülők persze kaptak negatív és pozitív visszajelzést is, de ami számukra a legfontosabb: a gyermekük él, és fejlődik. 

 

Jaxon Buell

Jaxon szülei, Brittany és Brendon szerint csodaszámba megy, hogy kisfiuk megérte az első születésnapját, ugyanis aki olyan rendellenességgel születik, mint az ő gyerekük, általában már az édesanyja méhében, vagy pedig röviddel a születése után meghal. Éppen ezért minden egyes együtt töltött napot ajándékként fognak föl. Az édesanya, Brittany már túl volt a terhessége felén, mikor kiderült, mekkora is baj. Mindennek ellenére mégis úgy döntöttek, hogy ha Jaxonnak nincsenek fájdalmai, és az állapota nem sodorja veszélybe az anyát sem, akkor márpedig megtartják. „... meg sem fordult a fejünkben az abortusz lehetősége. Igen, keresztények vagyunk, és a hitünk döntő szerepet vállalt Jaxon életében is.” – mondták a szülők egy tavalyi Facebook-postban.

hirdetes

 

Lapozz tovább!

 

Jaxon Buell

Az orvosok tájékoztatták a szülőket, hogy a babájuknak ugyan nem lesznek fájdalmai, de minden valószínűség szerint csak pár napot fog élni, ha megszületik. A kis csöppség azonban minden jóslásra rácáfolt, túlélte a kritikusnak nevezett napokat, és tavaly szeptemberben már az első születésnapját ünnepelhette. Minden valószínűség szerint mindig is apróka marad majd, de nem szenved, sőt, jól érzi magát. Brittany és Brendon tisztában vannak vele, hogy bármikor elveszíthetik őt, de együtt élnek mindezzel. Számukra a gyermekük az első, és mindent megtesznek azért, hogy minél tovább együtt lehessenek. Igyekeznek pozitívan szemlélni a dolgokat, és a lehető legnagyobb szeretetben és egyetértésben nevelni Jaxont.

 

A kisfiú Facebook-oldalát több mint 200 ezren követik, a baba pedig egyetlen dolgot kivéve - vagyis hogy nem tud hagyományos módon táplálkozni - pontosan úgy viselkedik, mint a korabeli gyerekek.

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba betegség család fejlesztő gyerek gyerekek kisbaba kisfiú megszületett mozgás várandósság

Szótár

Esküvőhelyszín

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása a legfontosabb feladat a szervezés során, hiszen... Tovább

Hemangióma - Mit jelent?

A Hemangióma  (haemangioma) a vérereket képző szövet jóindulatú... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes