notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fél aggyal is fejlődik a kisfiú. Most éppen beszélni tanul!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Hiányzik az agyának jelentős része, mégis beszélhet és járhat a kisfiú

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nemrégiben ünnepelte az első születésnapját Jaxon Buell, az a kisbaba, aki az úgynevezett anenkefáliával született. Ez azt jelenti, hogy az agyának és a koponyájának is hiányzik a jelentős része. A szülők persze kaptak negatív és pozitív visszajelzést is, de ami számukra a legfontosabb: a gyermekük él, és fejlődik. 

 

Jaxon Buell

Jaxon szülei, Brittany és Brendon szerint csodaszámba megy, hogy kisfiuk megérte az első születésnapját, ugyanis aki olyan rendellenességgel születik, mint az ő gyerekük, általában már az édesanyja méhében, vagy pedig röviddel a születése után meghal. Éppen ezért minden egyes együtt töltött napot ajándékként fognak föl. Az édesanya, Brittany már túl volt a terhessége felén, mikor kiderült, mekkora is baj. Mindennek ellenére mégis úgy döntöttek, hogy ha Jaxonnak nincsenek fájdalmai, és az állapota nem sodorja veszélybe az anyát sem, akkor márpedig megtartják. „... meg sem fordult a fejünkben az abortusz lehetősége. Igen, keresztények vagyunk, és a hitünk döntő szerepet vállalt Jaxon életében is.” – mondták a szülők egy tavalyi Facebook-postban.

 

Lapozz tovább!

 

Jaxon Buell

Az orvosok tájékoztatták a szülőket, hogy a babájuknak ugyan nem lesznek fájdalmai, de minden valószínűség szerint csak pár napot fog élni, ha megszületik. A kis csöppség azonban minden jóslásra rácáfolt, túlélte a kritikusnak nevezett napokat, és tavaly szeptemberben már az első születésnapját ünnepelhette. Minden valószínűség szerint mindig is apróka marad majd, de nem szenved, sőt, jól érzi magát. Brittany és Brendon tisztában vannak vele, hogy bármikor elveszíthetik őt, de együtt élnek mindezzel. Számukra a gyermekük az első, és mindent megtesznek azért, hogy minél tovább együtt lehessenek. Igyekeznek pozitívan szemlélni a dolgokat, és a lehető legnagyobb szeretetben és egyetértésben nevelni Jaxont.

 

A kisfiú Facebook-oldalát több mint 200 ezren követik, a baba pedig egyetlen dolgot kivéve - vagyis hogy nem tud hagyományos módon táplálkozni - pontosan úgy viselkedik, mint a korabeli gyerekek.

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság apa baba betegség család fejlesztő gyerek gyerekek kisbaba kisfiú megszületett mozgás várandósság

Szótár

Lakástakarítás

Ha nincs kedved vagy időd gyermekeid mellett a lakásod takarításával sokat bajlódni,... Tovább

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 204

Átlagos értékelés: 4.7