notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Fehér bőrű kislány fekete szülőkkel

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Fekete házaspár fehér kislánnyal

gyerek-portal.hu

Ben Ihegboro és felesége, Angela 8 éve váltottak hazát: Nigériából Nagy-Britanniába költöztek. A párnak 2010-ben született meg harmadik gyermeke, egy kislány: Nmachi. Ez még nem is lett volna különleges dolog, ellenben a baba bőrszíne már igen. Ugyanis a gyermek hófehér bőrű és szőke.

 Fekete szülők fehér kislánya

Nmachi nevének jelentése: Isten gyönyörűsége. Haja göndör és szőke, szeme kék, bőre pedig fehér. Hosszú órákig bámulták értetlenül gyermeküket a szülők, hiszen idősebb lányuk és fiuk éppoly fekete bőrű, mint ők maguk. Lehetetlenségnek tűnt, hogy ez mégis létezzen. Ben beismerte, hogy amikor először megpillantotta a kicsit, kiszaladt a száján a kérdés, hogy valóban az övé-e, de amúgy teljesen biztos benne, hogy ő a biológiai apa.

hirdetes

Valljuk be, ugyancsak meglepő lehet egy ilyen helyzet, hiszen az embernek meg sem fordul a fejében, hogy ilyesmi létezhet. Ha a baba ép és egészséges, megvan mindkét keze és lába, akkor nem igazán gondolkodunk tovább, hogy vajon milyen extrém eshetőségek fordulhatnak elő. Mert ez az eset finoman szólva is annak mondható.

 

A sidcupi Queen Mary’s kórház orvosai megvizsgálták a kislányt, és a tesztek kiderítették, hogy teljesen egészséges, és bizonyosan nem albínó. Az egyetlen elfogadható magyarázatnak a következő tűnt: a genetikai szakértők véleménye szerint korábbi vegyes házasságokból származó gének lehetnek felelősek mindezért, melyek akár még nemzedékekkel később is felbukkanhatnak, ilyen módon tréfálván meg a szülőket.

Bryan Sykes professzor, az Oxfordi Egyetem Humángenetikai Tanszékének vezetője a The Sun újságnak elmondta, hogy ez az eset igazán különlegesnek mondható. Szerinte hasonló esetek általában akkor adódnak, amikor egy populációban jelentős a génkeveredés – márpedig ez Nigériában elenyésző mértékű. Sykes arra a következtetésre jutott, hogy a kis göndör, szőke hajú Nmachi esetében a legvalószínűbb valamilyen eddig még nem ismert mutáció. „A vegyes házasságoknál előfordulhat, hogy a világosabb szín lesz a domináns, de itt mindkét szülő fekete. Ahhoz, hogy ennyire fehérbőrű gyermekük születhessen, mindkettejük ősei közt kellett, hogy legyen fehér, különben nem tudták volna ezt a génállományt továbbörökíteni.”

A szülőket mindenesetre cseppet sem izgatja, hogyan is néz ki a kicsi, bár az is igaz, hogy legidősebb gyermekük néha még mindig megütközik húga szőkesége láttán. „Odamegy az ágyhoz, belenéz, majd visszamegy a helyére, és látszik az arcán, hogy nem érti.” – mesélte nevetve az édesapa. „De csak az számít, hogy egészséges, és mi szeretjük.”


 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Lakástakarítás Budapest

Minél nagyobb a család, annál gyakrabban kell a lakást takarítani. A... Tovább

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság baba család gyerek