Fehér bőrű kislány fekete szülőkkel

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Fekete házaspár fehér kislánnyal

gyerek-portal.hu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ben Ihegboro és felesége, Angela 8 éve váltottak hazát: Nigériából Nagy-Britanniába költöztek. A párnak 2010-ben született meg harmadik gyermeke, egy kislány: Nmachi. Ez még nem is lett volna különleges dolog, ellenben a baba bőrszíne már igen. Ugyanis a gyermek hófehér bőrű és szőke.

 Fekete szülők fehér kislánya

Nmachi nevének jelentése: Isten gyönyörűsége. Haja göndör és szőke, szeme kék, bőre pedig fehér. Hosszú órákig bámulták értetlenül gyermeküket a szülők, hiszen idősebb lányuk és fiuk éppoly fekete bőrű, mint ők maguk. Lehetetlenségnek tűnt, hogy ez mégis létezzen. Ben beismerte, hogy amikor először megpillantotta a kicsit, kiszaladt a száján a kérdés, hogy valóban az övé-e, de amúgy teljesen biztos benne, hogy ő a biológiai apa.

hirdetes

 

Valljuk be, ugyancsak meglepő lehet egy ilyen helyzet, hiszen az embernek meg sem fordul a fejében, hogy ilyesmi létezhet. Ha a baba ép és egészséges, megvan mindkét keze és lába, akkor nem igazán gondolkodunk tovább, hogy vajon milyen extrém eshetőségek fordulhatnak elő. Mert ez az eset finoman szólva is annak mondható.

 

 

A sidcupi Queen Mary’s kórház orvosai megvizsgálták a kislányt, és a tesztek kiderítették, hogy teljesen egészséges, és bizonyosan nem albínó. Az egyetlen elfogadható magyarázatnak a következő tűnt: a genetikai szakértők véleménye szerint korábbi vegyes házasságokból származó gének lehetnek felelősek mindezért, melyek akár még nemzedékekkel később is felbukkanhatnak, ilyen módon tréfálván meg a szülőket.

 

Bryan Sykes professzor, az Oxfordi Egyetem Humángenetikai Tanszékének vezetője a The Sun újságnak elmondta, hogy ez az eset igazán különlegesnek mondható. Szerinte hasonló esetek általában akkor adódnak, amikor egy populációban jelentős a génkeveredés – márpedig ez Nigériában elenyésző mértékű. Sykes arra a következtetésre jutott, hogy a kis göndör, szőke hajú Nmachi esetében a legvalószínűbb valamilyen eddig még nem ismert mutáció. „A vegyes házasságoknál előfordulhat, hogy a világosabb szín lesz a domináns, de itt mindkét szülő fekete. Ahhoz, hogy ennyire fehérbőrű gyermekük születhessen, mindkettejük ősei közt kellett, hogy legyen fehér, különben nem tudták volna ezt a génállományt továbbörökíteni.”

 

A szülőket mindenesetre cseppet sem izgatja, hogyan is néz ki a kicsi, bár az is igaz, hogy legidősebb gyermekük néha még mindig megütközik húga szőkesége láttán. „Odamegy az ágyhoz, belenéz, majd visszamegy a helyére, és látszik az arcán, hogy nem érti.” – mesélte nevetve az édesapa. „De csak az számít, hogy egészséges, és mi szeretjük.”


 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság baba család gyerek

Szótár

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Kávézó Budapesten

Egy kávézó Budapesten remek választás lehet egy randevúra, egy baráti vagy egy családi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 141

Átlagos értékelés: 4.8