Fegyelmezés - nagy dilemma a szülők számára! - Pár tipp, hogyan is kéne csinálni! ;)

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Fegyelmezés, de hogyan?

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagyon nehéz a gyerekeket fegyelmezni. Sosem gondoltam volna, hogy ennyire meggyűlik majd vele a bajom. Egy idő után az ember azt gondolja, hogy már késő, úgysem tud változtatni. De sosem késő!

 

Fegyelmezni a gyerekeket

Íme, néhány tipp, hogyan fegyelmezd a gyerekedet:

 

1./ Állíts fel szabályokat!

Egyszerű, jól érthető szabályok kellenek! Nehéz lenne elvárni egy gyerektől, hogy szabályokat kövessen, ha senki nem mondta meg neki, hogy mik azok. 

Persze időbe telik, mire mindenki megérti és elfogadja a szabályokat, de egy idő után már könnyebb lesz. Ha a gyerek tudja, hogy mit várnak el tőle, mi a kötelessége és mi az, amit nem szabad, akkor egy idő után megérti, elfogadja és alkalmazkodik hozzá.

hirdetes

 

2./ Legyenek következmények!

Miután a gyerek tisztában van a szabályokkal, rögtön próbára tesz téged.  Persze, hogy áthágja azokat, már csak azért is, hogy megnézze, te erre hogyan reagálsz.

Hiába a sok szabály, ha nincs következménye annak, hogy megszegik. A gyerekeknek pontosan tisztában kell lenni azzal is, hogy mi történik akkor, ha nem tartja magát az elvárásokhoz.

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

2018-02-25

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

Egy fülfertőzés még a felnőtteket is meg tudja kínozni. Hát, még a gyerekeket! A kisbabák esetében a fülfertőzés különösen gyakori betegség. Mivel a kicsik még nem tudják elmondani, hol fáj nekik, ezért fontos, hogy szülőként ismerd a pontos tüneteteket és időben lépj, mielőtt maradandó fülkárosodást szenvedne gyereked.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
gyerek gyerekek gyereknevelés nevelés

Szótár

Kemence

A kemencében készült ételek utánozhatatlan ízvilágát szinte mindenki szereti, hiszen ez a... Tovább

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.