A kisbabák bélrendszerének fejlődésében segítenek a mikroorganizmusok

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ezért fontos, hogy a gyerekek szervezete találkozzon a mikroorganizmusokkal

K.A.

A kutatási eredmények szerint császármetszéssel segített szülés és a ritkás szoptatás képes eltorzítani a kisbabák beleiben jelenlévő mikroorganizmusokat, ami magyarázatot adhat néhány egészségügyi probléma aggasztó elterjedésére a gyermekek és a felnőttek esetében is. Ilyenek például az asztma, többféle allergia, a lisztérzékenység, az 1-es típusú cukorbetegség, és az elhízás is. Pontosan ezért, amennyiben egy újszülött beleiben nincs elegendő egészséget elősegítő baktérium, akkor könnyen életre szóló megbetegedéssel kell szembenézni.

A mikroorganizmusok segítik a kisbaba bélrendszerét

Rengeteg kutatás világított rá arra, hogy az emberi testben lakozó több trilliónyi mikroorganizmus közvetlenül befolyásolja jelenlegi és jövendőbeli egészségünket egyaránt, és ezért mindannyiunk egészségügyi problémáiért felelősek világszerte. Éppen ezért egyre több szakember és fogyasztó figyel oda a gyermekek egészségére a kezdetektől fogva, főleg mióta köztudott, hogy a szervezetünkben található elképesztő mennyiségű mikrobát (közös nevükön a „mikrobiom”) jelentős mértékben befolyásolja az, hogy egy kisbaba hogyan jön a világra, és hogy hogyan táplálják.

hirdetes

 

Habár ez a folyamatosan tanulmányozott terület még csak most kezd eljutni a köztudatba (és így a leendő anyákhoz is), jó esetben hamarosan komoly változásokat eredményez majd a szülészetben, a gyermekgyógyászatban, illetve a gyermeknevelésben is. Ideális esetben ezen információk birtokában kevesebb császármetszés lesz majd betervezve, és több újdonsült anyuka dönt majd a szoptatás mellett az első hat hónapban, biztosítva ezzel azt, hogy a megfelelő mennyiségű és típusú jóindulatú baktérium juthasson a kisbabák beleibe.

A babák szerveztét érdemes nem csak belsőleg, hanem külsőleg egyaránt hozzászoktatni ezekhez a különböző jóindulatú baktériumokhoz. Ezeknek a befogadása azért fontos, hogy a babák immunrendszere erősödni tudjon. Így érdemes akár egy bababarát wellnessel rendelkező szállodába elvinnünk gyermekünket. 

 

Miért kellenek a mikroorganizmusok a babák szervezetébe?

 

Ezek az organizmusok olyan fontos feladatokért felelősek, mint például a fel nem használt tápanyagok megemésztése, a vitamintermelés, a rendes immunfejlődés elősegítése, a rosszindulatú baktériumok megfékezése, illetve a megfelelő bélfejlődés biztosítása.

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes
anya anyaság apa baba baba várás betegség család egészség gyerek gyerekek kisbaba kisbabád megszületett szoptatás tanács táplálkozás újszülött várandósság

Szótár

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.