Erkölcstelenség az erkölcstankönyv puszta létezése is?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Erkölcstelen erkölcstankönyvek

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szinte még meg sem száradt a tinta a papíron, mely meghatározni készült sok-sok magyar kisgyerek oktatását, amikor már hőzöngtek a szülők, hogy mi lesz, ha kötelező jelleggel kell majd választani hittan és erkölcstan közt. Nos, az erkölcstankönyv ezreknél verte ki a biztosítékot.

Erkölcstelen az erkölcstankönyv?

 

Vallás és politika – két olyan szegmens, melyről nem érdemes beszélni, ha nem akar az ember vitát, veszekedést, vagy valami még vadabbat. Mi a helyzet viszont az erkölcstannal?

 

Egy olyan tantárgy, melynek tökéletesen pártatlannak kellene lenni, de képtelen rá. Elég, ha csak beleolvasunk a fenti kis szövegrészletbe, és máris égnek állhat a hajunk szála tőle.

hirdetes

 

Ha valaki az erkölcstant választja, talán sejt valami keveset, hogy mit is fog majd kapni a „pénzéért” a gyereke az iskolában. Jóérzésű ember nem feltétlen gondol mögé negatív tartalmat, azonban ehhez általában nem kevés naivitás is társul, az biztos. Mostanában muszáj felkészülni lelkileg is arra, hogy az iskola sok szempontból még meghatározóbb szerepet óhajt betölteni gyerekeink életében.

 

Szinte kivenné a kezünkből a nevelést, mint olyat, és ehhez segédkezik most vadul az erkölcstan. Nagyon megosztó a téma, ugyanis sokan kérhetik számon az iskolán, az igazgatón, a tanárokon vagy bárkin, akinek az erkölcstan tankönyvekhez köze van, hogy mégis milyen jogon akarnak beleturkálni a magánéletükbe a könyvön keresztül? Mégis hogy gondolják, hogy hazamegy a gyerek mondjuk kedden a suliból, és szinte számon kérő hangnemben kezdi faggatni anyut, hogy miért is nem ment hozzá apuhoz, hiszen az erkölcsös emberek házasságban élnek. Vagy megjelenik ennek a B-verziója, mikor is a csemete a „Miért váltatok el?”-kérdést szegezi az egyedülálló anyához, aki a döbbenettől valószínű köpni-nyelni nem fog tudni, hisz a könyvben ilyeneket (is) lehet olvasni:

 

“ A házasságon kívüli nemi érintkezés bűn.”

 

“ De az internet is a nemi erkölcs elleni bűnöknek egyik terjesztője lett. …. Nem tartjuk elfogadhatónak az azonos neműek nemi közeledését sem. Ezt már az Ószövetség is keményen elítélte. Ha nem betegség, hanem tudatos bűnelkövetés áll az eltévelyedés hátterében, akkor nagyon súlyosan vétenek az elkövetők.”

 

Ugyanis ez a „MI VAAAN?!?!”-kategória, de teljesen.

 

 

 

Lapozz a további megbotránkoztató részletekért!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány könyv nevelés olvasás tanács

Szótár

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.