notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Szabadon játszani!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Engedd szabadon játszani a gyermekedet!

SKHeni

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A gyerekek ösztönösen játszanak és tanulnak. Az a természetes, ha kíváncsiak, és szeretnék a világot saját maguk felfedezni. Tehát hagyjuk őket szabadon játszani!

Engedd szabadon játszani a gyermekedet!

 

A gyerek és a szülő

 

A szülőknek nem könnyű, hiszen számos tanácsadó van, aki megpróbálja elmagyarázni, hogy mi a jó a gyermeknek, és milyen fontos a támogatás már az első években, mert ezek azok az idők, amelyek kifejezetten nagy hatással vannak a gyermek későbbi éveire, felnőtt korára.

 

Ugyan minden szülő intuitíve a legjobbat akarja csemetéjének és sokszor hagyják, hogy a kis felfedezők saját maguk tapasztalják meg a világot, a szülők mégis sokszor elbizonytalanodnak, ugyanis gyermeküket összehasonlítják más korosztálybeli gyerekekkel, és ha a másé jobban vagy hamarabb beszél, ügyesebb és okosabb vagy szebben énekel, a szülő hajlamos megijedni, hogy gyermekével valami baj van, mivel az adott területen le van maradva. Holott csak arról van szó, hogy minden gyereknek más és más a fejlődési üteme, és minden gyereknek különböző területen mutatkozik meg a tehetsége, képessége.

hirdetes

 

Mindazonáltal azt is tudni kell, hogy a gyerekeknek totyogó babakortól kezdve elegendő teret és időt kell biztosítani a játszásra. Ez később az iskolás években is megmutatkozik: azok a gyerekek, akiket kicsi koruktól fogva hagynak sokat játszani, sokkal stabilabbak és sokszor sikeresebbek is.

A gyermeknek az a jó, ha kellő programot tudunk számára biztosítani, ahol kreatív lehet és jól érezheti magát. A gyerekbarát hotelek ebben nagyban segítségünkre lehetnek, mivel pontosan ilyen programokat találnak ki. 

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

 

Engedd szabadon játszani a gyermekedet!

 

A gyerekek játék közben tanulnak

 

A gyerekeknek nem csak hogy könnyű játszani, hanem a játék egy módja annak, hogy tanuljanak. Azaz számukra a játék és a tanulás egy és ugyanaz.

 

  • A gyerekek megkeresik a játékokban azt az ösztönző erőt, melyre a fejlődéshez szükségük van, azaz a játék hozzájárul fejlődésükhöz.

 

  • Játék közben ismerik meg a világot, felfedezik, hogy a dolgok hogyan működnek, hogyan kell használni azokat és mi értelmük van.

 

  • Megbarátkoznak a mindennapi tárgyakkal, miközben megszerzik őket, megtanulnak különbséget tenni a tárgyak között, és egyre jobban és jobban megismerik azokat.

 

  • Játék közben fejlődik a motorikus képességük, és megtanulják egyre ügyesebben használni a kezüket és az ujjaikat.

 

Az, hogy a gyerekek számára a játék sokkal többet jelent, mint pusztán időtöltés, abban nyilvánul meg, hogy ha játék közben megfigyeljük csemeténket, részéről a legnagyobb koncentráltságot és teljes rajongást tapasztalhatunk. Lapozz a következő oldalra!

 

 

Engedd szabadon játszani a gyermekedet!

 

Minden területen fejleszt a játék

 

A gyermek játék közben nem csak fejlődik és gyakorol, hanem megerősödik a következő területeken, alapvető képességekben, készségekben és tudásban:

 

  • Önbecsülés
  • Gondolkodásmód és kreativitás
  • Maga és mások iránt érzett felelősség
  • Empátia, megérteni másokat illetve együtt érezni velük, konfliktuskezelő képesség, saját nézőpont kialakulása
  • Szabályok betartása, csalódás és kudarc megtapasztalása
  • Tanulás és tudás megszerzése

A következő oldalon találod a folytatást!

 

Engedd szabadon játszani a gyermekedet!

 

A gyermek különórái

 

Természetesen semmi nem szól az ellen, hogy gyermekünk olyan speciális különórákon vegyen részt, amelyeken felfedezheti és fejlesztheti saját képességeit és adottságait, mint például énekóra, festőóra, tornaklubok, amelyek nemcsak lehetőséget biztosítanak nekik a saját adottságuknak és érdeklődési körüknek megfelelően, hanem örömforrást is jelentenek. Mindazonáltal nem kell túlzásba vinni a szakköröket. Minden esetben a szabad játék legyen az, amely kitölti a gyermek egy átlagos napjának legnagyobb hányadát. Heti maximum két külön óra teljesen elegendő. Még akkor is, ha mi szülők azt szeretnénk, hogy gyermekünk több órán vegyen részt. Ne unszoljuk feleslegesen, hiszen az a legfontosabb, hogy örömét lelje abban, amit csinál!  wink

   

 

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság baba gyerek gyerekek gyereknevelés kisbaba kisfiú kislány

Szótár

Wellness hétvége babával

Wellness hétvége babával Ha wellness hétvégére indultok a picivel, nincs tökéletesebb... Tovább

Gyerekbarát wellness szálloda

Gyerekbarát wellness szálloda, ha a tökéletes családi nyaralás a cél Ha egy hamisítatlan,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 132

Átlagos értékelés: 5.0