Elég időt szánsz a gyerekeidre? Jelek, amelyekből kiderül, hogy nem!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Jelek, hogy nem töltesz elég időt a gyerekeiddel

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindenre pénz kell, és egyre több. Manapság már szinte mindenki különórákra jár, az iskolai is egy csomó pénzt felemészt. A szülők meg csak dolgoznak, egyre többet, hogy mindent meg tudjanak adni a gyerekeknek.  A pénz lett az úr!  De jól van ez így? Marad időd a gyerekeidre is?

 

Jelek, hogy nem töltesz elegendő időt a gyerekeiddel

Manapság sok szülő csak hajtja a pénzt, hogy mindent meg tudjon adni a gyerekeknek. Közben nem gondol arra, hogy a gyerekeknek nem pénzre van szükségük, hanem a szüleik szeretetére és figyelmére.

Persze tisztában vagyok azzal, hogy mindenki nagyon elfoglalt, és nagyon fontos a pénz.

Sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy kevés időt fordítanak a gyerekükre.  Te elég időt fordítasz rá?

hirdetes

 

Íme, 7 nyilvánvaló jel, hogy nem vagy elegendő időt velük:

 

1., Állandóan távol vagy, dolgozol

Akkor mész dolgozni, amikor a gyerekek még alszanak, és késő este jössz csak haza?  Szinte csak hétvégén és ünnepnapokon látod ébren a gyerekeidet?  No, ez az egyik legnyilvánvalóbb jele annak, hogy nem töltesz velük elegendő időt!

 

Jelek, hogy nem töltesz elegendő időt a gyerekeiddel

2., Túl sok ajándékot veszel nekik

A szülők, akik nem töltenek elég időt a gyerekeikkel, azoknál gyakran az a tendencia, hogy több pénzt költenek rájuk. Játékokkal, ajándékokkal halmozzák el őket, és egy csomó zsebpénzt adnak nekik. Ha túl sok ajándékot veszel a gyerekeknek, az is lehet az egyik jele, hogy nem vagy eleget velük.

 

3., Hétvégén is elfoglalt vagy

Ha az anyuka sokat dolgozik, akkor meglehet, hogy hétvégén sem tud a gyerekeivel lenni. Ha nem tudod, hogy a gyerekek kivel játszanak hétvégente, nem vagy velük, nem veszel részt a programjaikban, akkor itt az ideje, hogy változtass!  Állj le!  Hétvégente a gyerekekkel legyél!

 

4., Nagyszülők többet tudnak a gyerekeidről, mint te magad

Manapság gyakori, hogy a gyermekek több időt töltenek a nagyszülőkkel. De ha a szüleid többet tudnak a gyerekeidről, mint te, az azt jelenti, hogy kevés időt töltesz velük.  Legyél többet a társaságukban, és ismerd meg őket jobban!

 

Jelek, hogy nem töltesz elegendő időt a gyerekeiddel

5., Nem ismered a tanáraikat és az osztálytársaikat

Tudod, hogy ki a legjobb barátja a gyerekednek? Ismered a tanárait?  Tudod, hogy mi történik nap, mint nap vele a suliban?  Nem?  Akkor feltétlenül tölts velük több időt! Mint szülő, ismerned kell ezeket a részleteket is!  Fontos tudnod, hogy a gyerekeid kivel vannak a legtöbbet!

 

6., Meglepődsz, amikor megkapod az iskolai értesítőt

Azok a szülők, akik nem töltenek elegendő időt a gyerekeikkel, azt sem tudják, hogy viselkednek az iskolában, illetve hogyan tanulnak. Ezekre a dolgokra is oda kell figyelni! Legyél képben az iskolai előmenetelüket illetően is!

 

7., Sok pénzt költesz bébiszitterre

Az a pénzt, amit a bébiszitterre költesz, nagyon jól megmutatja, hogy mennyi időt töltesz a gyerekeddel.  Ha ez az összeg magas, és esetleg még tovább nő, az eléggé egyértelmű jele annak, hogy kevesebb időd van rájuk, mint amennyit kellene!

 

Hiába szeretnek a gyerekek mással is lenni, de a legnagyobb szükségük Rád, a szülőjükre van! Ne felejtsd el, hogy pótolhatatlan vagy nekik!

S ezek az évek olyan gyorsan elszállnak!

 

Te elég időt töltesz a gyerekeiddel?

A legjobb időtöltés egy közös családi wellnessezés, ahol a szülők és a gyerekek is nagyszerűen tudják magukat érezni. A jó szálloda választás sokat segít, hiszen a megfelelő környezetben lévő hotelek remek progremlehetőségeket is kínálnak, mind a gyereknek, mind a felnőtteknek. 

Forrás: http://en.amerikanki.com/

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya család gyerek gyerekek nevelés

Szótár

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Reggelizőhely Budapesten

A PRE-GO a legjobb reggelizőhely Budapesten, ahol isteni kávékat, finom péksüteményeket, fitt... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes