notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elég időt szánsz a gyerekeidre? Jelek, amelyekből kiderül, hogy nem!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Jelek, hogy nem töltesz elég időt a gyerekeiddel

Rezsóanyu

Mindenre pénz kell, és egyre több. Manapság már szinte mindenki különórákra jár, az iskolai is egy csomó pénzt felemészt. A szülők meg csak dolgoznak, egyre többet, hogy mindent meg tudjanak adni a gyerekeknek.  A pénz lett az úr!  De jól van ez így? Marad időd a gyerekeidre is?

 

Jelek, hogy nem töltesz elegendő időt a gyerekeiddel

Manapság sok szülő csak hajtja a pénzt, hogy mindent meg tudjon adni a gyerekeknek. Közben nem gondol arra, hogy a gyerekeknek nem pénzre van szükségük, hanem a szüleik szeretetére és figyelmére.

Persze tisztában vagyok azzal, hogy mindenki nagyon elfoglalt, és nagyon fontos a pénz.

Sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy kevés időt fordítanak a gyerekükre.  Te elég időt fordítasz rá?

hirdetes

Íme, 7 nyilvánvaló jel, hogy nem vagy elegendő időt velük:

1., Állandóan távol vagy, dolgozol

Akkor mész dolgozni, amikor a gyerekek még alszanak, és késő este jössz csak haza?  Szinte csak hétvégén és ünnepnapokon látod ébren a gyerekeidet?  No, ez az egyik legnyilvánvalóbb jele annak, hogy nem töltesz velük elegendő időt!

Jelek, hogy nem töltesz elegendő időt a gyerekeiddel

2., Túl sok ajándékot veszel nekik

A szülők, akik nem töltenek elég időt a gyerekeikkel, azoknál gyakran az a tendencia, hogy több pénzt költenek rájuk. Játékokkal, ajándékokkal halmozzák el őket, és egy csomó zsebpénzt adnak nekik. Ha túl sok ajándékot veszel a gyerekeknek, az is lehet az egyik jele, hogy nem vagy eleget velük.

3., Hétvégén is elfoglalt vagy

Ha az anyuka sokat dolgozik, akkor meglehet, hogy hétvégén sem tud a gyerekeivel lenni. Ha nem tudod, hogy a gyerekek kivel játszanak hétvégente, nem vagy velük, nem veszel részt a programjaikban, akkor itt az ideje, hogy változtass!  Állj le!  Hétvégente a gyerekekkel legyél!

4., Nagyszülők többet tudnak a gyerekeidről, mint te magad

Manapság gyakori, hogy a gyermekek több időt töltenek a nagyszülőkkel. De ha a szüleid többet tudnak a gyerekeidről, mint te, az azt jelenti, hogy kevés időt töltesz velük.  Legyél többet a társaságukban, és ismerd meg őket jobban!

Jelek, hogy nem töltesz elegendő időt a gyerekeiddel

5., Nem ismered a tanáraikat és az osztálytársaikat

Tudod, hogy ki a legjobb barátja a gyerekednek? Ismered a tanárait?  Tudod, hogy mi történik nap, mint nap vele a suliban?  Nem?  Akkor feltétlenül tölts velük több időt! Mint szülő, ismerned kell ezeket a részleteket is!  Fontos tudnod, hogy a gyerekeid kivel vannak a legtöbbet!

6., Meglepődsz, amikor megkapod az iskolai értesítőt

Azok a szülők, akik nem töltenek elegendő időt a gyerekeikkel, azt sem tudják, hogy viselkednek az iskolában, illetve hogyan tanulnak. Ezekre a dolgokra is oda kell figyelni! Legyél képben az iskolai előmenetelüket illetően is!

7., Sok pénzt költesz bébiszitterre

Az a pénzt, amit a bébiszitterre költesz, nagyon jól megmutatja, hogy mennyi időt töltesz a gyerekeddel.  Ha ez az összeg magas, és esetleg még tovább nő, az eléggé egyértelmű jele annak, hogy kevesebb időd van rájuk, mint amennyit kellene!

Hiába szeretnek a gyerekek mással is lenni, de a legnagyobb szükségük Rád, a szülőjükre van! Ne felejtsd el, hogy pótolhatatlan vagy nekik!

S ezek az évek olyan gyorsan elszállnak!

Te elég időt töltesz a gyerekeiddel?

A legjobb időtöltés egy közös családi wellnessezés, ahol a szülők és a gyerekek is nagyszerűen tudják magukat érezni. A jó szálloda választás sokat segít, hiszen a megfelelő környezetben lévő hotelek remek progremlehetőségeket is kínálnak, mind a gyereknek, mind a felnőtteknek. 

Forrás: http://en.amerikanki.com/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Hemangióma - Mit jelent?

A Hemangióma  (haemangioma) a vérereket képző szövet jóindulatú... Tovább

Catering szolgáltatás

A catering szolgáltatás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen nem csupán a finom ételeket... Tovább

Tovább a lexikonra
anya család gyerek gyerekek nevelés