notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elég időt szánsz a gyerekeidre? Jelek, amelyekből kiderül, hogy nem!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Jelek, hogy nem töltesz elég időt a gyerekeiddel

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindenre pénz kell, és egyre több. Manapság már szinte mindenki különórákra jár, az iskolai is egy csomó pénzt felemészt. A szülők meg csak dolgoznak, egyre többet, hogy mindent meg tudjanak adni a gyerekeknek.  A pénz lett az úr!  De jól van ez így? Marad időd a gyerekeidre is?

 

Jelek, hogy nem töltesz elegendő időt a gyerekeiddel

Manapság sok szülő csak hajtja a pénzt, hogy mindent meg tudjon adni a gyerekeknek. Közben nem gondol arra, hogy a gyerekeknek nem pénzre van szükségük, hanem a szüleik szeretetére és figyelmére.

Persze tisztában vagyok azzal, hogy mindenki nagyon elfoglalt, és nagyon fontos a pénz.

Sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy kevés időt fordítanak a gyerekükre.  Te elég időt fordítasz rá?

hirdetes

 

Íme, 7 nyilvánvaló jel, hogy nem vagy elegendő időt velük:

 

1., Állandóan távol vagy, dolgozol

Akkor mész dolgozni, amikor a gyerekek még alszanak, és késő este jössz csak haza?  Szinte csak hétvégén és ünnepnapokon látod ébren a gyerekeidet?  No, ez az egyik legnyilvánvalóbb jele annak, hogy nem töltesz velük elegendő időt!

 

Jelek, hogy nem töltesz elegendő időt a gyerekeiddel

2., Túl sok ajándékot veszel nekik

A szülők, akik nem töltenek elég időt a gyerekeikkel, azoknál gyakran az a tendencia, hogy több pénzt költenek rájuk. Játékokkal, ajándékokkal halmozzák el őket, és egy csomó zsebpénzt adnak nekik. Ha túl sok ajándékot veszel a gyerekeknek, az is lehet az egyik jele, hogy nem vagy eleget velük.

 

3., Hétvégén is elfoglalt vagy

Ha az anyuka sokat dolgozik, akkor meglehet, hogy hétvégén sem tud a gyerekeivel lenni. Ha nem tudod, hogy a gyerekek kivel játszanak hétvégente, nem vagy velük, nem veszel részt a programjaikban, akkor itt az ideje, hogy változtass!  Állj le!  Hétvégente a gyerekekkel legyél!

 

4., Nagyszülők többet tudnak a gyerekeidről, mint te magad

Manapság gyakori, hogy a gyermekek több időt töltenek a nagyszülőkkel. De ha a szüleid többet tudnak a gyerekeidről, mint te, az azt jelenti, hogy kevés időt töltesz velük.  Legyél többet a társaságukban, és ismerd meg őket jobban!

 

Jelek, hogy nem töltesz elegendő időt a gyerekeiddel

5., Nem ismered a tanáraikat és az osztálytársaikat

Tudod, hogy ki a legjobb barátja a gyerekednek? Ismered a tanárait?  Tudod, hogy mi történik nap, mint nap vele a suliban?  Nem?  Akkor feltétlenül tölts velük több időt! Mint szülő, ismerned kell ezeket a részleteket is!  Fontos tudnod, hogy a gyerekeid kivel vannak a legtöbbet!

 

6., Meglepődsz, amikor megkapod az iskolai értesítőt

Azok a szülők, akik nem töltenek elegendő időt a gyerekeikkel, azt sem tudják, hogy viselkednek az iskolában, illetve hogyan tanulnak. Ezekre a dolgokra is oda kell figyelni! Legyél képben az iskolai előmenetelüket illetően is!

 

7., Sok pénzt költesz bébiszitterre

Az a pénzt, amit a bébiszitterre költesz, nagyon jól megmutatja, hogy mennyi időt töltesz a gyerekeddel.  Ha ez az összeg magas, és esetleg még tovább nő, az eléggé egyértelmű jele annak, hogy kevesebb időd van rájuk, mint amennyit kellene!

 

Hiába szeretnek a gyerekek mással is lenni, de a legnagyobb szükségük Rád, a szülőjükre van! Ne felejtsd el, hogy pótolhatatlan vagy nekik!

S ezek az évek olyan gyorsan elszállnak!

 

Te elég időt töltesz a gyerekeiddel?

A legjobb időtöltés egy közös családi wellnessezés, ahol a szülők és a gyerekek is nagyszerűen tudják magukat érezni. A jó szálloda választás sokat segít, hiszen a megfelelő környezetben lévő hotelek remek progremlehetőségeket is kínálnak, mind a gyereknek, mind a felnőtteknek. 

Forrás: http://en.amerikanki.com/

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya család gyerek gyerekek nevelés

Szótár

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 151

Átlagos értékelés: 4.9