notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elárvult orangutánkölyök a Fővárosi Állatkertben

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Nézzétek, milyen édes ez a kis orangutánkölyök! VIDEÓVAL!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Amikor megszületik egy kisbaba – legyen az emberi, vagy éppen egy orangutáné -, mindenki csak a jót látja az eseményben. Azonban sokszor az élet közbeszól, és nem sok időt engedélyez a szülőknek és a babának együtt. Az alább látható kis orangután is nem sokkal születése után elárvult… A videóban láthatjátok, milyen féltő gondoskodással óvták őt a Fővárosi Állat- és Növénykertben az ott doglozók!

Orangutánbébi

 

“Már korábban bejelentettük, hogy a születése után mindössze egy hétre – az anyaállat betegsége miatt sajnos  – elárvult orangután kölyköt mesterségesen nevelik munkatársaink. Mivel a kicsinek a legtökéletesebb nyugalomra volt szüksége, az orangutánokkal foglalkozó gondozókon, illetve az állatorvosokon kívül senki nem láthatta az apróságot.” – írták az állatkert honlapján. 

hirdetes

 

Amikor ébren volt, a látogatók azt is megfigyelhették, hogyan foglalkoznak vele a gondozók, hogyan etetik, tornáztatják, vagy mérik le az e célra szolgáló mérlegen. Vagyis mindent megtettek, hogy a kicsi egy percre sem érezze azt, hogy neki már sajnos nincsen anyukája. 

Egy ilyen traumát ugyanis nem csak az embereknek, de az állatoknak is nehezükre esik feldolgozni, még ha újszülöttek, akkor is. Nyilván nem azonnal mutatkoznának meg ennek a jelei, de a későbiek folyamán bizony visszaköszönhetne, ha nem a megfelelő ellátást és gondoskodást kapta meg a csöppség. 

 

Az aprócska kölyök – akiről kiderült, hogy kisfiú – gondozóitól a Bulu Mata nevet kapta. Az indonéz eredetű név az állat hosszú szempilláira utal, mely egy orangutánnnál igencsak látványos. 

 

Fotó: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

Orangutánbébi

 

És itt is van az ígért videó, melyben látni, milyen megható is, ha ilyen kicsi még egy orangutánbaba. A gondozója mindent megtesz azért, hogy ne érezze egyedül magát, mindent igykszik pontosan úgy csinálni, ahogyan az édesanyja is tenné – még az állatszőrt utánzó jelmeze is erre enged következtetni. heart

 

 

 

Videó: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család cuki fotó gyerek gyerekek háziállat játék

Szótár

Családi wellness

A családi wellness nagyszerű lehetőség arra, hogy együtt szórakozzon és pihenjen a család... Tovább

Családi wellness hétvége

Egy családi wellness hétvége remek lehetőséget biztosít a család számára, hogy minőségi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 189

Átlagos értékelés: 4.7