Gombóc Artúr és Willy Wonka kalandjai

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Imádod a csokit? Akkor ezeket a meséket is fogod!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Eszünkbe juthat például Gombóc Artúr is, ha már a csokoládét említjük, hisz a magyar gyerekek (és felnőttek) számára ő az etalon – már ami a csokifalást illeti. Milyen mesék is épültek anno a mennyei édesség köré? 

Csokoládé

 

1.  Pom-pom meséi

 

Mindenki ismeri, ebben egészen biztos vagyok. Pom-pom, Picur, Gombóc Artúr, Madárvédő Golyókapkodó és a többiek. Felejthetetlen mese, és mind a mai napig óriási rajongótábora van. Gombóc Artúr Csukás István ötlete alapján, és Sajdik Ferenc keze nyomán születhetett meg, és pillanatok alatt hatalmas népszerűségre tett szert. A sorozat főszereplői közé tartozik, aki majdnem minden epizódban szerepel (összesen négy rész van, melyben nem).

hirdetes

Karakteréről köztudott, hogy imádja a csokoládét, a létező összes formában: gömbölyű, szögletes, csíkos, pöttyös, hosszúkás, és még hosszan sorolhatnánk. Gombóc Artúr egy különösen kövér madár, aki szeretne repülni a többiekkel, de képtelen ellenállni a finom édességeknek, így hát soha nem is sikerül lefogynia. Abszolút pozitív szereplő, aki sokszor segít a bajba jutottakon. 

 

 

Lapozz a következő meséért!

 

 

 

Csokoládé

 

2., Charlie és a csokigyár

 

A film Roald Dahl Karcsi és a csokigyár című híres könyvén alapul, és egy képzelt világban játszódik, melynek csak egy része kapcsolódik a valósághoz. Főhőse Picur Charlie, aki nagyon szegény családból származik. Nagyszüleivel egy híres csokoládégyár mellett él, melynek tulajdonosa, a különc csokigyáros, Willy Wonka. A gyár kapui mindig zárva vannak, és a kisfiú természeten arra vágyik, hogy egyszer végre bepillanthasson a rejtelmes világba. Egy aranyszelvény megtalálása után, és sok próbán keresztül végre elérheti a hőn vágyott élményt: beköltözhetne a gyárba, de cserébe el kellene hagynia a családját. Ezt viszont nem vállalja be, ezért visszautasítja az ajánlatot. Willy Wonka elszomorodik, de Charlie segítségével megtalálja a megoldást: felkeresi apját, akivel még gyerekkorában romlott meg a kapcsolata, és miután kibékülnek, Charlie beköltözhet a csokigyárba – immár a családjával együtt. 

 

Aki pedig egy különleges videót is megtekintene, kattintson az alábbira, hiszen ilyen furcsaságot még biztosan nem láttatok! 

 

 

 

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család cuki egészség gyerek gyerekek gyereknevelés játék kisfiú kislány könyv mese nevelés olvasás táplálkozás videó

Szótár

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Hétvégi programok Budapesten

Hétvégi programok Budapesten? Ha igazán jó programokat keresel, semmiképp se hagyd ki az... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 4.9