notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gombóc Artúr és Willy Wonka kalandjai

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Imádod a csokit? Akkor ezeket a meséket is fogod!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Eszünkbe juthat például Gombóc Artúr is, ha már a csokoládét említjük, hisz a magyar gyerekek (és felnőttek) számára ő az etalon – már ami a csokifalást illeti. Milyen mesék is épültek anno a mennyei édesség köré? 

Csokoládé

 

1.  Pom-pom meséi

 

Mindenki ismeri, ebben egészen biztos vagyok. Pom-pom, Picur, Gombóc Artúr, Madárvédő Golyókapkodó és a többiek. Felejthetetlen mese, és mind a mai napig óriási rajongótábora van. Gombóc Artúr Csukás István ötlete alapján, és Sajdik Ferenc keze nyomán születhetett meg, és pillanatok alatt hatalmas népszerűségre tett szert. A sorozat főszereplői közé tartozik, aki majdnem minden epizódban szerepel (összesen négy rész van, melyben nem).

Karakteréről köztudott, hogy imádja a csokoládét, a létező összes formában: gömbölyű, szögletes, csíkos, pöttyös, hosszúkás, és még hosszan sorolhatnánk. Gombóc Artúr egy különösen kövér madár, aki szeretne repülni a többiekkel, de képtelen ellenállni a finom édességeknek, így hát soha nem is sikerül lefogynia. Abszolút pozitív szereplő, aki sokszor segít a bajba jutottakon. 

 

 

Lapozz a következő meséért!

 

 

 

Csokoládé

 

2., Charlie és a csokigyár

 

A film Roald Dahl Karcsi és a csokigyár című híres könyvén alapul, és egy képzelt világban játszódik, melynek csak egy része kapcsolódik a valósághoz. Főhőse Picur Charlie, aki nagyon szegény családból származik. Nagyszüleivel egy híres csokoládégyár mellett él, melynek tulajdonosa, a különc csokigyáros, Willy Wonka. A gyár kapui mindig zárva vannak, és a kisfiú természeten arra vágyik, hogy egyszer végre bepillanthasson a rejtelmes világba. Egy aranyszelvény megtalálása után, és sok próbán keresztül végre elérheti a hőn vágyott élményt: beköltözhetne a gyárba, de cserébe el kellene hagynia a családját. Ezt viszont nem vállalja be, ezért visszautasítja az ajánlatot. Willy Wonka elszomorodik, de Charlie segítségével megtalálja a megoldást: felkeresi apját, akivel még gyerekkorában romlott meg a kapcsolata, és miután kibékülnek, Charlie beköltözhet a csokigyárba – immár a családjával együtt. 

 

Aki pedig egy különleges videót is megtekintene, kattintson az alábbira, hiszen ilyen furcsaságot még biztosan nem láttatok! 

 

 

 

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság apa baba család cuki egészség gyerek gyerekek gyereknevelés játék kisfiú kislány könyv mese nevelés olvasás táplálkozás videó

Szótár

Hemangióma - Mit jelent?

A Hemangióma  (haemangioma) a vérereket képző szövet jóindulatú... Tovább

Wellness hétvége babával

Wellness hétvége babával Ha wellness hétvégére indultok a picivel, nincs tökéletesebb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 133

Átlagos értékelés: 4.9