notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Március 15-ei programajánló

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A legjobb családos programok március 15-ére!

Nemzeti ünnepünk budapesti rendezvénysorozata az ünnepélyes zászlófelvonással veszi kezdetét a Kossuth Lajos téren. A megemlékezés – a szokásokhoz híven – a Magyar Nemzeti Múzeumnál folytatódik. No de hol érdemes ünnepelni, ha gyerek van a családban? A legtöbbet ígérő helyszíneket gyűjtöttük egy csokorba.

Március 15. - Családi programok

Természetesen idén is érdemes lesz a Budai Várba látogatni, ahol ingyenes családi programokkal és kézműves vásárral várják az emlékezni vágyókat. A Nagyrondellánál, a Várhegy déli lejtőjében felállított huszártáborban megismerkedhetünk a korabeli katonaélet dicsőséges jellegzetességeivel. A gyerekek pedig huszárpróbákon, játékos ügyességi versenyeken, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, lesz tánctanítás a Honvéd Együttes táncosaival, kiállítások, bábszínház és koncertek.

hirdetes

A kicsiket többek között Gryllus Vilmos és a Kolompos Együttes, a nagyobbakat pedig a Mystery Gang és a Hősök várják a Halászbástyánál felállított színpad elé. A Hadtörténeti Múzeum Forradalmi Forgatagában toborzójátékon vehetünk részt, megismerhetjük a szablyavívás fortélyait és a szabadságharc fegyvereit. 

A következő oldalon még több program vár!

Március 15. - Családi programok

A Történelmi Lovas Egyesület huszárjai várják a gyerekeket a szentendrei Skanzenbe, ahol lovashuszár-kiképzésen vehetnek részt, majd a bátrak lóra is pattanva mérhetik meg rátermettségüket a huszárpróbán. S mert kacskaringósan pödrött bajusz nélkül nem huszár a huszár az országos bajuszmustrán és a bajuszpödrés-bemutatón megcsodálható férfiúi ékességek kócból való elkészítésére a kissrácok is lehetőséget kapnak, hogy aztán büszkén viseljék orruk alatt, amíg ágyúgolyó-, vesszőparipa-, fakard-, csákó- és kokárdakészítésen ügyeskednek.

A lányos anyáknak is érdemes ám Szentendrére látogatni, megannyi szelíd program várja őket, hiszen amellett, hogy képet kaphatnak az 1848-as divatról, katonabúcsúztató dalokat tanulhatnak vagy épp monogramos keszkenőt hímezhetnek a hadba vonulók számára.

Március 15. - Családi programok

A komáromi Monostori Erőd Kokárda Fesztiválja igazán különleges módon idézi fel az 1848-as eseményeket, a programok segítségével gyerekek és felnőttek egyaránt megérthetik, átgondolhatják a márciusi eseményeket. A 1848–49-es Forradalom és Szabadságharc Hagyományőrző Egyesület segítségével megelevenedik a korabeli katonaélet, a puskamustra pedig egészen biztos, hogy lenyűgözi majd a 19. század fegyverei és a szabadságharc komáromi eseményei iránt érdeklődőket.

Persze itt is lesz bábszínház (mégpedig a Lúdas Matyi) és kalandos időutazó játék, amelynek során a látogatók végigjárhatják a forradalom komáromi színtereit, megismerhetik annak legfontosabb eseményeit, szereplőit.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Hemangióma - Mit jelent?

A Hemangióma  (haemangioma) a vérereket képző szövet jóindulatú... Tovább

Készségfejlesztő játékok

A készségfejlesztő játékok alkalmazása gyermekkorban rendkívül fontos feladat. Ezek a... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa baba baba várás