Hasznos tanácsok, hogy jobb legyen a családdal töltött idő

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

8 tipp, hogy jobb legyen a családdal töltött idő

LK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A szülők és gyermekeik egyre kevesebb időt töltenek egymással. Ennek eredményeként sok gyermek egyre kevésbé érzi a szeretetet és figyelmet a szülők részéről. Egy amerikai kutatás szerint a szülők ma 40%-kal kevesebb időt töltenek gyermekeikkel, mint az egy generációval ezelőtti gyermekek töltöttek a szülőkkel. Ne feledd, a mennyiség és a minőség is fontos a tevékenységek kiválasztásakor. Íme, 10 tipp, hogy jobb legyen a családdal töltött idő!

Hasznos tanácsok, hogy jobb legyen a családdal töltött idő

1. Vacsorázzatok együtt

A legtöbb gyermek ma nem ismeri a közös család vacsora jelentését. Azonban a kommunikáció ebben a környezetben épül fel a legjobban, ami fontos része a családi életnek. A közös étkezések lehetővé teszik, hogy megosszátok azt, hogy mi történt a nap folyamán. Ez tökéletes idő a szülők számára, hogy meghallgassák a gyermekeiket, valamint tanácsot adjanak nekik és bátorítsák őket. A figyelmes hallgatás olyan üzenetet közvetít, amelyet kifejezik az érdeklődést. Emellett segít a bizalom kialakításában.

hirdetes

 

2. Olvassatok gyakrabban  

A kutatások azt mutatják, hogy a gyerekek az olvasással a tudás iránti érdeklődést és a nyelvfejlesztést ösztönzik. Emellett az olvasás növeli a figyelmet, és segíti a kreativitásuk fejlesztését. Keresd meg azokat a könyveket, amiket a gyermeked olvashat. Olvasás után kérdezz tőle a tartalommal kapcsolatban. Olvassatok együtt, ezzel már kiskorban megszeretteted vele ezt a tevékenységet.

 

3. Dolgozzatok közösen

A házimunkák egy része a csapatmunka fejlesztésére is szolgál. A funkcionális családi élet mindenki részvételétől függ. A házimunkák hozzárendelése a legtermékenyebb módja a gyermekek felelősségtudatának fejlesztéséhez. A gyermekekkel végzett házimunkák segítik a jó kommunikációs készségeket.

 

4. Találjatok ki egy hobbit

Válassz olyan szórakoztató tevékenységet, ami érdekelheti a gyermekedet. Az olyan tevékenységek, mint a főzés, a kézműves foglalkozások, a horgászat vagy a kerékpározás, nagyszerű hobbi lehet, ami megnyitja az ajtót az izgalmas családi időhöz.

 

5. Tervezz meg egy családi pihenést

Néha fontos, hogy kilépjetek a megszokott környezetből. Pattanjatok be a családi autóba, és irány pihenni! Ha a tökéletes helyszínt keresitek a pihenéshez, érdemes megismernetek az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa-t! Ez a különleges gyerekbarát hotel Noszvajon várja a kicsiket és nagyokat. A szálloda területén színes programlehetőségek, pihentető, feltöltő wellness élmények szórakoztatják a családokat. Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni a szállodát, kattints ide

Hasznos tanácsok, hogy jobb legyen a családdal töltött idő

6. Játékok

Az új technológiának köszönhetően a videojátékok egyre elterjedtebbek lettek. Persze nem baj, ha a gyermekek ezzel játszanak, de érdemes időközönként az olyan családközpontú játékokat is beiktatni a szabadidőbe, mint pl. a társasjátékok vagy a különböző kártyajátékok. Ez további időt biztosít a beszélgetésre és a kapcsolat ápolására.

 

7. Ösztönözd a sportos tevékenységeket

A sport nemcsak a testet erősíti, hanem a karaktert és a magabiztosságot is. Függetlenül attól, hogy milyen sportról van szó, a különböző sporttevékenységek fontosak a gyermek érzelmi és fizikai fejlődéséhez. Ez egy nagyszerű lehetőség egy család számára, hogy együtt lehessenek.

 

8. Hozz létre egy családi időnaptárat

Mivel sok szülőnek hektikus menetrendje van, a gyerekekkel töltött idő gyakran alacsony prioritásúvá válik, függetlenül attól, hogy szándékosan történik vagy sem. Hozz létre egy naptárat a hűtőszekrényen, és megtudhatjátok, hogy melyik az az idő, amit egymásra tudtok szentelni.

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Szótár

Esküvőhelyszín Budapesten

Ha most készültök összekötni az életeteket, akkor bizonyára már tudjátok, hogy az... Tovább

Budapesti étterem

Egy budapesti étterem jó választás lehet egy randevúra, egy családi összejövetelre, sőt,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes