notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hasznos tanácsok, hogy jobb legyen a családdal töltött idő

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

8 tipp, hogy jobb legyen a családdal töltött idő

LK

A szülők és gyermekeik egyre kevesebb időt töltenek egymással. Ennek eredményeként sok gyermek egyre kevésbé érzi a szeretetet és figyelmet a szülők részéről. Egy amerikai kutatás szerint a szülők ma 40%-kal kevesebb időt töltenek gyermekeikkel, mint az egy generációval ezelőtti gyermekek töltöttek a szülőkkel. Ne feledd, a mennyiség és a minőség is fontos a tevékenységek kiválasztásakor. Íme, 10 tipp, hogy jobb legyen a családdal töltött idő!

Hasznos tanácsok, hogy jobb legyen a családdal töltött idő

1. Vacsorázzatok együtt

A legtöbb gyermek ma nem ismeri a közös család vacsora jelentését. Azonban a kommunikáció ebben a környezetben épül fel a legjobban, ami fontos része a családi életnek. A közös étkezések lehetővé teszik, hogy megosszátok azt, hogy mi történt a nap folyamán. Ez tökéletes idő a szülők számára, hogy meghallgassák a gyermekeiket, valamint tanácsot adjanak nekik és bátorítsák őket. A figyelmes hallgatás olyan üzenetet közvetít, amelyet kifejezik az érdeklődést. Emellett segít a bizalom kialakításában.

hirdetes

2. Olvassatok gyakrabban  

A kutatások azt mutatják, hogy a gyerekek az olvasással a tudás iránti érdeklődést és a nyelvfejlesztést ösztönzik. Emellett az olvasás növeli a figyelmet, és segíti a kreativitásuk fejlesztését. Keresd meg azokat a könyveket, amiket a gyermeked olvashat. Olvasás után kérdezz tőle a tartalommal kapcsolatban. Olvassatok együtt, ezzel már kiskorban megszeretteted vele ezt a tevékenységet.

3. Dolgozzatok közösen

A házimunkák egy része a csapatmunka fejlesztésére is szolgál. A funkcionális családi élet mindenki részvételétől függ. A házimunkák hozzárendelése a legtermékenyebb módja a gyermekek felelősségtudatának fejlesztéséhez. A gyermekekkel végzett házimunkák segítik a jó kommunikációs készségeket.

4. Találjatok ki egy hobbit

Válassz olyan szórakoztató tevékenységet, ami érdekelheti a gyermekedet. Az olyan tevékenységek, mint a főzés, a kézműves foglalkozások, a horgászat vagy a kerékpározás, nagyszerű hobbi lehet, ami megnyitja az ajtót az izgalmas családi időhöz.

5. Tervezz meg egy családi pihenést

Néha fontos, hogy kilépjetek a megszokott környezetből. Pattanjatok be a családi autóba, és irány pihenni! Ha a tökéletes helyszínt keresitek a pihenéshez, érdemes megismernetek az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa-t! Ez a különleges gyerekbarát hotel Noszvajon várja a kicsiket és nagyokat. A szálloda területén színes programlehetőségek, pihentető, feltöltő wellness élmények szórakoztatják a családokat. Ha szeretnéd egy kicsit jobban megismerni a szállodát, kattints ide

Hasznos tanácsok, hogy jobb legyen a családdal töltött idő

6. Játékok

Az új technológiának köszönhetően a videojátékok egyre elterjedtebbek lettek. Persze nem baj, ha a gyermekek ezzel játszanak, de érdemes időközönként az olyan családközpontú játékokat is beiktatni a szabadidőbe, mint pl. a társasjátékok vagy a különböző kártyajátékok. Ez további időt biztosít a beszélgetésre és a kapcsolat ápolására.

7. Ösztönözd a sportos tevékenységeket

A sport nemcsak a testet erősíti, hanem a karaktert és a magabiztosságot is. Függetlenül attól, hogy milyen sportról van szó, a különböző sporttevékenységek fontosak a gyermek érzelmi és fizikai fejlődéséhez. Ez egy nagyszerű lehetőség egy család számára, hogy együtt lehessenek.

8. Hozz létre egy családi időnaptárat

Mivel sok szülőnek hektikus menetrendje van, a gyerekekkel töltött idő gyakran alacsony prioritásúvá válik, függetlenül attól, hogy szándékosan történik vagy sem. Hozz létre egy naptárat a hűtőszekrényen, és megtudhatjátok, hogy melyik az az idő, amit egymásra tudtok szentelni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Trambulin

A trambulin egy játszó eszköz, de felnőttként akár edzésekhez is használható. Rugalmas... Tovább

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra