A Planetárium csodái Budapesten

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A budapesti Planetárium

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha fiú, ha lány, ez a hely minden bizonnyal elvarázsolja majd a gyerkőcöt. Bármikor is kapnak kedvet hozzá, menjünk bátran a Planetáriumba, hiszen nagyszerű időtöltés lehet mindannyiunknak.

Planetárium

 

Idén nyáron lesz 39 éve, hogy - hosszas előkészületek után - a Planetáriumot átadták, melynek első műsorát még akkor augusztus 20-án megtekinthette a nagyérdemű. Az intézmény azóta úm. láthatatlan híd a tudomány és a közönség közt: jellegét tekintve inkább színháznak mondható. Alapvető célkitűzése, hogy információkat nyújtson minden érdeklődő számára az űrhajózást és a csillagászatot illetően.

hirdetes

 

A planetárium a szabad szemmel is látható égitestek, a Nap és a Hold, és ezeken kívül az öt legfényesebb bolygó megjelenítésére szolgáló összetett műszer. A berendezés egy félkör alakú, fehérre festett kupola, melynek belső felületére a valósi égbolthoz a megszólalásig hasonlító minőségben vetítik ki a szabad szemmel is látható égitesteket, valamint ezeknek a Földről látható mozgásait.

 

Képesek vagyunk a segítségével időben és térben is utazni, megnézni, milyennek is hatott az égbolt akár néhány évszázaddal ezelőtt, vagy hogy milyen lesz a jövőben, és milyen akkor, ha mondjuk az Északi- vagy a Déli-sarkon állunk.  

 

Olvass tovább!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola játék kisfiú kislány kreatív nevelés óvoda tanács tanulás

Szótár

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Családi hosszú hétvége

Egy családi hosszú hétvége megszervezése nem egyszerű feladat. Ilyenkor érdemes egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes