Szoktassuk szobatisztaságra!

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Szobatisztaságra szoktatás

Rezsóanyu

A szobatisztaságra való szoktatás egy olyan téma, amiről az anyukák és nagymamák sok mindent mesélnek.  Én olyat is hallottam, hogy az ő unokája már 3 hónaposan ült a bilin. Ja, persze!

Egyébként sem tesz jót az sem, ha túl korán kezded!

 

Szobatisztaságra szoktatás

A legfontosabb a jó időzítés!

18 hónapos kora előtt a baba még nem képes kontrollálni a hólyagját és a beleit. S még tovább tart mire az összefüggéseket is megérti!

Körülbelül 2-2,5 éves korában érdemes elkezdeni a szobatisztaságra való szoktatást, ekkor már szellemileg és fizikailag is készen áll rá.

 

 

Készítsd fel rá

Soha ne tegyél olyan megjegyzést, ami úgy tünteti fel ezt a dolgot, mintha szégyellni való, vagy gusztustalan lenne.  Ez az élet természetes velejárója!

hirdetes

Hagyd nyitva az ajtót, amikor a mellékhelyiségbe mész, s magyarázd el neki a dolgokat.  Mutasd meg a papír használatát.  Mindig moss kezet utána! Így máris 2 dolgot taníthatsz neki egyszerre, a szobatisztaságot és a higiéniát.

 

Vegyetek otthonra is bilit, és ha sokat vagytok úton, akkor egy úti-bilit is.  Szokja meg, hogy nincs pelus. Hiába van nyár, ne engedd meztelen popsival szaladgálni!  Legyen bugyiban!  Így, ha becsurog érezni fogja, hogy ez nedves, kellemetlen, s mindig rögtön cseréljétek le a bugyit!

 

Forrás: Jo Frost

hirdetes
hirdetes
hirdetes
baba gyerek gyerekek nevelés

Szótár

Kávéház

Kávéházat keresel Budapesten? Semmiképp se hagyd ki a Világ Legszebb Kávéházát, a New York... Tovább

Gyermekbarát hotel

A tökéletes családi nyaralás   Akinek van gyermeke, az tudja jól, hogy gyerkőccel... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.