notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hisztimentes vásárlás

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Bevásárlás kisgyerekkel hiszti nélkül

Rezsóanyu

Persze tisztában vagyok, hogy a te gyereked sosem ... wink (az enyémek sem), de biztos láttál már olyat, hogy más kisgyereke cirkuszol, hisztizik, követelőzik a szupermarketben.  Rohangál a sorok között, mindenféle dolgokat leszed a polcról, rámol, könyörög mindenért, amit épp megkíván, s a végén dührohamot kap.

 

Bevásárlás kisgyerekkel hisztimentesen

Mielőtt veled is megtörténne, hogy a szupermarket közepén a földre veti magát a gyereked, van egy jó ötletünk!

Ne vidd magaddal bevásárolni!

Ugye milyen egyszerű lenne?

De úgy vélem, a legtöbb szülőnek nincs minden nap lehetősége arra, hogy valaki más vigyázzon a gyerekére.  Ezért úgy gondolom, hogy azokat az értékes órácskákat, amit a gyerek nélkül tölthetünk, inkább más dolgokra kellene használni.

hirdetes

Egyébiránt a gyerekeknek nagyon fontos minden közösen töltött idő. S jó, ha a szülő különböző élethelyzeteket mutat a gyerekének, s a fejlettségi szintjének megfelelően elmagyarázza a dolgokat.

Úgyhogy találjunk ki valami mást! wink

 

Bevásárlás kisgyerekkel hisztimentesen

Próbáljuk meg bevonni a bevásárlásba!

A gyerekek általában azért cirkuszoknak, mert rettenetesen unják a vásárlást.  Látják, hogy te sem ugrálsz éppen, sőt kifejezetten nyűgnek tekinted.  Bárhogy is gondolsz te a bevásárlásra, ezt a gyereked ne érezze. Próbáld meg izgalmassá varázsolni ezt a programot számotokra. Tekintsetek úgy a vásárlásra, mint egy közös játékra!

A családban előforduló különféle feladatok - így a bevásárlás is - egy képességfejlesztő játék, ha megfelelő szemszögből nézzük!

 

Mielőtt elindultok, készítess vele egy listát! Rajzoljon le egy-két dolgot, amit meg kell venni.  S pár apróságot – amit elér, s ami nem törékeny – nyugodtan összeszedhet a kosárba.  Kérd a segítségét, hogy egy-két dolgot megtaláljatok!  Hidd el, imádni fogja!  Fontosnak érzi magát, hiszen ő segít bevásárolni.  S már el is felejtette, hogy hisztizni kellene a boltban.

Persze ne felejts el valami apróságot neki is venni  jutalmul, amiért ilyen ügyesen segített!  S add a tudtára, hogy mennyire büszke vagy rá, s nélküle nem végeztetek volna ilyen gyorsan! smiley

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra