A betegségeket a gyermek leginkább az óvodában és iskolában kaphatja el. A betegségek elkerülése lehetséges, előzd meg őket néhány egyszerű, de megbízható praktika alkalmazásával!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A betegségek elkerülése

CZs

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A gyerekek olykor bizony elkapnak egy-egy nyavalyát az óvodában vagy iskolában. Sok másik csemetével vannak körülvéve, megérintik ugyanazokat a tárgyakat, és együtt játszanak, szórakoznak. A betegségek elkerülése azonban egy kis odafigyeléssel és néhány megbízható praktikával lehetséges! 

A betegségek elkerülése lehetséges

A betegségek okai

A gyerekek leginkább egymástól kapják el a különböző megbetegedéseket, és akár fertőzik tovább a szülőket és a testvéreket is. Nehéz, és felesleges is a különböző okokat és a betegség indítóját keresni. Akár egy egyszerű megfázásról, akár víriusról van szó, sokkal inkább fontos a megelőzés és a gyógyítás, hiszen a gyermekek immunrendszere erősíthető, így megvédhetjük őket az esetleges kellemetlenségektől és nyavalyáktól.

hirdetes

A megfelelő öltözködés

Természetesen mindenki ismeri az őszi-téli hideg időben a megfelelő öltözködés fontosságát. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a gyerkekek a fűtött otthonból a hideg utcára lépnek ki, majd mennek be ismét a jó hőmérsékletű iskolába vagy óvodába. A réteges öltözet nagyszerű megoldást jelenthet arra, hogy a testhőmérséklet is ideális maradjon, hiszen ha nem melegszik ki odabent vastag ruhában a gyermek, akkor kisebb eséllyel fázik meg odakint. A lányoknál és a fiúknál is tökéletes megoldás lehet egy harisnya, amit az óvodában vagy az iskolában könnyedén levehetnek magukról, ha melegük van. A felső öltözet trikóval, pólóval, hosszú ujjú felsővel és pulcsival is egyszerűen rétegezhető, a sál, sapka és kesztyű fontosságát pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni.

A betegségek elkerülése lehetséges

A belső védelem

A különféle vitaminok mellett számos lehetőség létezik arra, hogy a gyermek immunrendszerét erősítsük. A megfelelő, vitaminokban és fehérjében gazdag táplálkozás ugyanolyan fontos, mint az optimális vízfogyaztás. Nem csupán gyümölcsökkel tuningolhatjuk fel a csemetéket, hiszen a fokhagyma, a cékla, és a savanyú káposzta is nagyszerű immunerősítő. Az évszaknak megfelelően tehát változatos étrendet biztosíthatunk a kicsiknek, aminek segítségével egyszerűen, ugyanakkor hatékonyan küzdhetünk a megbetegedések ellen.

Apróságok, amelyek sokat segíthetnek

Érthető, ha a hideg időben nem szeretnénk gyermekeinket odakint látni, azonban szükségük van a friss levegőre is. Megfelelő öltözet mellett a gyerekeknek is jól eshet egy kis séta, de ha odafigyelünk a rendszeres szellőztetésre, azzal is segítünk erősíteni a kicsik egészségét. Adjunk nekik meleg mézes teát, és figyeljünk oda az esetleges, hideg okozta bőrszárazságra is. 

A betegségek elkerülése lehetséges

Ha már megtörtént a baj

Ha a kicsi már elkapott valamilyen betegséget, akkor segíthetünk felgyorsítani annak lefolyását. Minél hamarabb forduljunk orvoshoz, és tartsuk be a tőle kapott tanácsokat. Biztosítsuk számára az elegendő pihenést és kényelmet, de hagyjuk játszani, ha ahhoz van kedve. Érdemes ekkor kifejezetten nagy hangsúlyt fektetni az otthoni higiéniára, hogy megelőzzük a szülők és a testvérek megbetegedését is. 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

2018-02-26

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

Sokan sokféleképpen étkezünk, de a legfontosabb a helyes táplálkozás megtanítása gyermekeinknek. Megmutatjuk a helyes rutint, amivel biztosan célba érsz. Hogyan tápláld egészségesen gyermekedet? Olvasd el cikkünket, amiből te is ihletet meríthetsz!

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
betegség család egészség gyerekek gyereknevelés iskola óvoda tanács táplálkozás

Szótár

Hétvégi gyerekprogram

Hétvégi gyerekprogram az olyan rendezvények, események elnevezése, mely kifejezetten a... Tovább

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes