notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A betegségeket a gyermek leginkább az óvodában és iskolában kaphatja el. A betegségek elkerülése lehetséges, előzd meg őket néhány egyszerű, de megbízható praktika alkalmazásával!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A betegségek elkerülése

CZs

A gyerekek olykor bizony elkapnak egy-egy nyavalyát az óvodában vagy iskolában. Sok másik csemetével vannak körülvéve, megérintik ugyanazokat a tárgyakat, és együtt játszanak, szórakoznak. A betegségek elkerülése azonban egy kis odafigyeléssel és néhány megbízható praktikával lehetséges! 

A betegségek elkerülése lehetséges

A betegségek okai

A gyerekek leginkább egymástól kapják el a különböző megbetegedéseket, és akár fertőzik tovább a szülőket és a testvéreket is. Nehéz, és felesleges is a különböző okokat és a betegség indítóját keresni. Akár egy egyszerű megfázásról, akár víriusról van szó, sokkal inkább fontos a megelőzés és a gyógyítás, hiszen a gyermekek immunrendszere erősíthető, így megvédhetjük őket az esetleges kellemetlenségektől és nyavalyáktól.

hirdetes

A megfelelő öltözködés

Természetesen mindenki ismeri az őszi-téli hideg időben a megfelelő öltözködés fontosságát. Nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy a gyerkekek a fűtött otthonból a hideg utcára lépnek ki, majd mennek be ismét a jó hőmérsékletű iskolába vagy óvodába. A réteges öltözet nagyszerű megoldást jelenthet arra, hogy a testhőmérséklet is ideális maradjon, hiszen ha nem melegszik ki odabent vastag ruhában a gyermek, akkor kisebb eséllyel fázik meg odakint. A lányoknál és a fiúknál is tökéletes megoldás lehet egy harisnya, amit az óvodában vagy az iskolában könnyedén levehetnek magukról, ha melegük van. A felső öltözet trikóval, pólóval, hosszú ujjú felsővel és pulcsival is egyszerűen rétegezhető, a sál, sapka és kesztyű fontosságát pedig nem lehet eléggé hangsúlyozni.

A betegségek elkerülése lehetséges

A belső védelem

A különféle vitaminok mellett számos lehetőség létezik arra, hogy a gyermek immunrendszerét erősítsük. A megfelelő, vitaminokban és fehérjében gazdag táplálkozás ugyanolyan fontos, mint az optimális vízfogyaztás. Nem csupán gyümölcsökkel tuningolhatjuk fel a csemetéket, hiszen a fokhagyma, a cékla, és a savanyú káposzta is nagyszerű immunerősítő. Az évszaknak megfelelően tehát változatos étrendet biztosíthatunk a kicsiknek, aminek segítségével egyszerűen, ugyanakkor hatékonyan küzdhetünk a megbetegedések ellen.

Apróságok, amelyek sokat segíthetnek

Érthető, ha a hideg időben nem szeretnénk gyermekeinket odakint látni, azonban szükségük van a friss levegőre is. Megfelelő öltözet mellett a gyerekeknek is jól eshet egy kis séta, de ha odafigyelünk a rendszeres szellőztetésre, azzal is segítünk erősíteni a kicsik egészségét. Adjunk nekik meleg mézes teát, és figyeljünk oda az esetleges, hideg okozta bőrszárazságra is. 

A betegségek elkerülése lehetséges

Ha már megtörtént a baj

Ha a kicsi már elkapott valamilyen betegséget, akkor segíthetünk felgyorsítani annak lefolyását. Minél hamarabb forduljunk orvoshoz, és tartsuk be a tőle kapott tanácsokat. Biztosítsuk számára az elegendő pihenést és kényelmet, de hagyjuk játszani, ha ahhoz van kedve. Érdemes ekkor kifejezetten nagy hangsúlyt fektetni az otthoni higiéniára, hogy megelőzzük a szülők és a testvérek megbetegedését is. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra
betegség család egészség gyerekek gyereknevelés iskola óvoda tanács táplálkozás