notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Benji kalandjai - egy csodás történet

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Egy szívszorító történet

Kósa Krisztina

Akinek volt már kutyája, tudja, hogy mivel jár: nagyjából olyan, mint egy kisgyerek, hiszen állandó gondoskodást és odafigyelést igényel. Sokan azonban nem bánnak szeretettel az állatokkal, és magukra hagyják őket. Az alábbi történet egy kiskutyáról szól, akinek szomorú sorsa egy csapásra jóra fordult.

Csodás véget ért a kutya szomorú története

Az amerikai Hope for Paws állatvédő egyesület munkatársai egy napon telefonhívást kaptak: egy fiatalnak látszó kutyus kóborol elhagyatottan az utcán. Egészségi állapota nagyon leromlott, és látszott rajta, hogy már régóta lehet elhagyatottan. Amikor végül rátaláltak az állatvédők, az útközben Benjinek elnevezett kutyus éppen egy kocsi alá bújva reszketett.Amikor meglátta, hogy emberek közelednek felé, gyorsan el is szaladt – ez egyértelműen arra utalt, hogy korábban bánthatták, és ezért az emberekről rossz véleménnyel van. Ezzel jócskán megnehezítette megmentői helyzetét, de nem adták fel. Pár saroknyi kergetőzés után Eldad Hagar és Lisa Chiarelli, a menhely dolgozói befogták őt.

hirdetesBenji eleinte hevesen tiltakozott mindenféle közeledés ellen, ám a szerető kezek simogatásától hatására megenyhült. Gyorsan a menhelyre szállították hát, ahol azonnal sürgős ellátásban részesült: levágták gubancos, tetves bundáját, és ekkor már világosan látszott, hogy bolhás is, és még számos egyéb gonddal is küzd szegényke. Hamar meg is fürdették hát, majd az orvos vette kezelésbe. A kis vacak látszólag teljesen rendbejött, az azonban aggodalomra adott okot, hogy az első tíz napban egyáltalán nem akart reagálni semmire, ugatni és enni sem nagyon volt hajlandó. Túl friss volt még neki a több éves traumát felváltó jótettek sorozata.

VIDEÓ AZ ÁTALAKULÁSRÓL A KÖVETKEZŐ OLDALON! 


 

Csodás véget ért a kutya szomorú története

Lisa Chiarelli teljes odaadással viselkedett Benjivel, ápolta, gondozta, és minden igyekezetével azon volt, hogy kis védence mihamarabb elfelejthesse szörnyű emlékeit. Benji bátorságát végül két másik kutyus, Frankie és Lola hozta vissza, ugyanis nagyon összebarátkoztak. Azóta is együtt játszanak, szaladgálnak, és ennek hatására végül Benji egy teljesen felszabadult, vidám, és testileg-lelkileg egészséges kutyus lett. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa család cuki fotó gyerek gyerekek nevelés tanács videó