Barbie megváltozott - végre!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Barbie újra hódít!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Mattelt mint a Barbie babák gyártóját bizonyára sokan ismerik. Ahogyan a háttértörténetet is, miszerint csak és kizárólag tökéletes alakú (vagyis nádszálkarcsú) babákat dobtak piacra, és egy idő után ezzel sok ember ellenszenvét kivívták. Most azonban úgy tűnik, megtört a jég.

Barbie-k sokasága

 

Annak idején, mikor a baba elindult hódító útjára, még csak kétféle változata létezett: egy barna, és egy szőke. A nevét a kitalálója, Ruth Handler kislánya, Barbara után kapta. Az édesanya még Európában járva pillantott meg egy olyan babát - Bild Lillit -, mely ugyan gyerekek számára készült, de nem kislány volt, hanem felnőtt nő. Lehetett öltöztetni, és különféle kiegészítőket kapni hozzá, de mikor Ruth elmondta férjének - aki a Mattel játékvállalat egyik alapítója volt -, hogy mit tervez, az nem látott benne fantáziát.

hirdetes

Hazatérésük után azonban az asszony nem adta fel ötletét, és a cég tervezőjének közreműködésével megalkották a máig ismert Barbie babát, akinek hivatalos születésnapja így 1959. március 9-én lett. 

 

Most viszont már 2016-ot írunk, és a változás szele mintha az amerikai Mattelt is elérte volna: idén végre kijönnek egy olyan kollekcióval a babákat illetően, amely annyi év után (ugye az ’50-es évek végén jelent meg Barbie az USA-ban) szó szerint színt vihet az amerikai figura életébe. Ugyanis nem csak hogy molett, alacsony, és extra magas babák is forgalomba kerülnek, hanem ázsiai, indiai, valamint fekete bőrű szereplők is. Igazi felüdülés lesz ez a hagyományosan platinaszőke, nyakigláb és emberi léptékkel mérve óriásfejű Barbie-k után. 

 

Olvass tovább!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság baba család cuki fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola játék kisfiú kislány kreatív nevelés óvoda tanács videó

Szótár

Konferencia helyszín Budapest

Egy konferencia helyszín kiválasztása a legnagyobb feladat a szervezés során, hiszen a legtöbb... Tovább

Budapesti étterem

Egy budapesti étterem jó választás lehet egy randevúra, egy családi összejövetelre, sőt,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes