A baba, aki nem volt hajlandó meghalni!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A baba, aki nem volt hajlandó meghalni!

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy apró pici baba, aki harcolt a túlélésért.  Nem adta fel! Nem volt hajlandó meghalni!

 

Finn Jones szívbetegen született.  10 nappal a születése után már a műtőasztalon kellett feküdnie, s egy 5 órás műtéten átesnie.

A baba, aki nem volt hajlandó meghalni!

Amikor Finn megszületett, testében  két külön véráram dolgozott: a „kék” vére, amely nagyon kevés oxigént pumpált a testébe, és nem tudta elérni a tüdejét, míg a ragyogó vörös, oxigénben gazdag vér be és kiáramlott  a tüdejébe,  de nem ért el más szerveket.

Néhány évtizeddel ezelőtt az ilyen babákat „kék csecsemőnek” nevezték, mert  halvány lilás árnyalatú a bőrük.

hirdetes

Ők általában addig maradtak életben, amíg a kis szelep a két felső szív üregeiben  végleg lezárult, megállt oxigén az egyik oldalon, a keringési rendszer pedig a másik oldalon.

A kezeletlen csecsemők 30%-a meghal az első héten, 50% az első hónapban, s a többiek 90%-a az első év végére.

 

A baba, aki nem volt hajlandó meghalni!

Finnt ezért már a születése után néhány órával ideiglenes műtétnek vetették alá.

 

Philip és Kathryn első gyermeke Finn. S a terhesség 6 hónapjában tudták meg a szörnyű hírt. Olyan volt ez, mintha gyomorszájon vágták volna őket!

 

 

Egy nappal azután, hogy elvégezték a szívműtétet, Finn vérnyomása hirtelen lezuhant és az orvosoknak újra kellett éleszteni

Mindent megtettek, hogy növeljék a vérnyomást, de a baba teste nem reagált a kezelésekre. Perceken belül döntöttek:  bypass.

 

Az orvosok mindent megtettek, de Finn állapota nem javult.

Rejtély, hogy mi húzta vissza a szakadék széléről! De az állapota stabilizálódott!

 

 

 

A baba, aki nem volt hajlandó meghalni!

Közben perforált a baba bele, s ezt is meg kellett műteni. Sikerült a műtét!  De néhány nappal később újabb csapás történt.  Folyadékkal telt meg Finn kicsi tüdeje.  Ezért egy újabb eljárást kellett elvégezni. Ez a műtét is sikeres volt!

De el tudjátok képzelni, hogy egy ilyen pici testet ennyi trauma ért mindössze 10 nap alatt!

 

Ma már csak egy mély, fakó vonal a mellkasán, az egy másik sebhely az egész hasán tanúskodik arról, hogy egy szörnyű érzelmi hullámvasutat élt át a családjával.

 

Megküzdött az életéért ez a csöppség! heart

 

 

Forrás: www.dailymail.co.uk/

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Ha tudatos szülő vagy, kattintasz!

2018-02-18

Ha tudatos szülő vagy, kattintasz!

Nem érdemes lenullázni az információs forrásokat, inkább kattints és maradj te is olyan felelős szülő, aki lépést tart az újdonságokkal, aki folyamatosan képezi magát gyermekével és önmagával kapcsolatban. Te is tehetsz a Facebook zero ellen, ha már most beállítod a gyerek-portal.hu oldalát elsőként a hírfolyamodban.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
baba gyerek kisbaba megszületett

Szótár

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes