Az igazi anyaság

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Az igazi anyaság

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vannak olyan írások, amikről azt gondoljuk, hogy már minden benne van.  Nem lehet már semmit hozzátenni.  S annyira nagyszerű, hogy muszáj mindenkinek megmutatni.

Én olvastam egy ilyet, D. H. Bourktól.  Szerintem csodálatos! A címe: Az Igazi anyaság

 

Az igazi anyaság

"Barátnőm úgy érzi, hogy kifut az időből. Ebéd közben futólag megemlíti, hogy a férjével "családalapításról" gondolkoznak. Úgy érzi, hogy a biológiai órája már megkezdte a visszaszámlálást, s el kell töprengenie az anyaságról.

- Felmérést készítünk - mondja félig tréfálkozva. - Mit gondolsz, szüljek gyereket?

- Meg fog változni az életed - felelem óvatosan, érzelemmentes hangon.

hirdetes

- Tudom. Nincs több lustálkodás szombat reggel, nincs több ötletszerű nyaralás.

De nem erre gondoltam. Próbáltam elmondani, mit is mondjak neki.

Azt akarom, hogy tudja, amit a szülést előkészítő tanfolyamokon nem lehet megtanulni: a szülés sebei begyógyulnak, de anyasága miatt lelkileg örökre sebezhető lesz. Figyelmeztetnem kellene, hogy soha többé nem tud majd elolvasni egy újságot anélkül, hogy ne gondolna arra: ha az én gyerekem lett volna? Minden repülőgép-szerencsétlenség és tűzeset kísérteni fogja. Amikor éhező gyerekek képét látja, azon fog gondolkozni, van-e annál borzalmasabb, ha valaki a saját gyermekét látja meghalni.

Elnézem gondosan ápolt körmeit és elegáns kosztümjét, s az jut az eszembe, nem számít mennyire kifinomult ízlésű, úgyis kölykét védő anyatigrissé válik. Ha meghallja a rémült "Anyúúúúúúú!" kiáltást, habozás nélkül dobja el a legbecsesebb kristályvázát is.

Úgy érzem, figyelmeztetnem kellene, hogy nem számít, hány évig és milyen gondosan építgette a karrierjét, az anyaság gátolni fogja szakmai előmenetelét. Lehet, hogy felfogad valakit a gyerek mellé, de ha egy fontos üzleti tárgyalás előtt eszébe jut a baba édes illata, minden önfegyelmére szüksége lesz, hogy ne rohanjon haza megnézni, jól van-e a kicsi.

... olvasd tovább!

 

Forrás: Reader's Digest

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

Így teheted kellemesebbé az első nyarat kisbabád számára

2018-07-24

Így teheted kellemesebbé az első nyarat kisbabád számára

Habár a nyári hőséget időnként megszakítja egy-egy hidegfront és néhány napos esős időszak, többnyire a meleg, párás napok jellemzőek erre az évszakra, amiket nem hogy a kisbabák, még a felnőttek sem mindig viselik jól.

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

2018-02-25

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

Egy fülfertőzés még a felnőtteket is meg tudja kínozni. Hát, még a gyerekeket! A kisbabák esetében a fülfertőzés különösen gyakori betegség. Mivel a kicsik még nem tudják elmondani, hol fáj nekik, ezért fontos, hogy szülőként ismerd a pontos tüneteteket és időben lépj, mielőtt maradandó fülkárosodást szenvedne gyereked.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság gyerek gyerekek

Szótár

hétvégi gyerekprogram

A hétvégi gyerekprogram segítségével kitűnően szórakozhatunk mi is és gyermekeink is a... Tovább

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.