Az igazi anyaság

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Az igazi anyaság

Rezsóanyu

Vannak olyan írások, amikről azt gondoljuk, hogy már minden benne van.  Nem lehet már semmit hozzátenni.  S annyira nagyszerű, hogy muszáj mindenkinek megmutatni.

Én olvastam egy ilyet, D. H. Bourktól.  Szerintem csodálatos! A címe: Az Igazi anyaság

 

Az igazi anyaság

"Barátnőm úgy érzi, hogy kifut az időből. Ebéd közben futólag megemlíti, hogy a férjével "családalapításról" gondolkoznak. Úgy érzi, hogy a biológiai órája már megkezdte a visszaszámlálást, s el kell töprengenie az anyaságról.

- Felmérést készítünk - mondja félig tréfálkozva. - Mit gondolsz, szüljek gyereket?

- Meg fog változni az életed - felelem óvatosan, érzelemmentes hangon.

hirdetes

- Tudom. Nincs több lustálkodás szombat reggel, nincs több ötletszerű nyaralás.

De nem erre gondoltam. Próbáltam elmondani, mit is mondjak neki.

Azt akarom, hogy tudja, amit a szülést előkészítő tanfolyamokon nem lehet megtanulni: a szülés sebei begyógyulnak, de anyasága miatt lelkileg örökre sebezhető lesz. Figyelmeztetnem kellene, hogy soha többé nem tud majd elolvasni egy újságot anélkül, hogy ne gondolna arra: ha az én gyerekem lett volna? Minden repülőgép-szerencsétlenség és tűzeset kísérteni fogja. Amikor éhező gyerekek képét látja, azon fog gondolkozni, van-e annál borzalmasabb, ha valaki a saját gyermekét látja meghalni.

Elnézem gondosan ápolt körmeit és elegáns kosztümjét, s az jut az eszembe, nem számít mennyire kifinomult ízlésű, úgyis kölykét védő anyatigrissé válik. Ha meghallja a rémült "Anyúúúúúúú!" kiáltást, habozás nélkül dobja el a legbecsesebb kristályvázát is.

Úgy érzem, figyelmeztetnem kellene, hogy nem számít, hány évig és milyen gondosan építgette a karrierjét, az anyaság gátolni fogja szakmai előmenetelét. Lehet, hogy felfogad valakit a gyerek mellé, de ha egy fontos üzleti tárgyalás előtt eszébe jut a baba édes illata, minden önfegyelmére szüksége lesz, hogy ne rohanjon haza megnézni, jól van-e a kicsi.

... olvasd tovább!

 

Forrás: Reader's Digest

hirdetes
hirdetes
hirdetes
anya anyaság gyerek gyerekek

Szótár

Gyerektábor

Minden gyermek életében fontos és meghatározó élmény a táborozás. A gyermekek számára a... Tovább

Lakástakarítás

Ha nincs kedved vagy időd gyermekeid mellett a lakásod takarításával sokat bajlódni,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.