Az EFEB és az e-learning

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Az e-learning fantasztikus előnyei

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Manapság elengedhetetlen az informatika világának ismerete a munkába álláshoz egy olyan helyen, ahol a számítógép valamilyen szinten alapfeltétele a munkavégzésnek. Természetesen akad szép számmal olyan hely is, ahol ezt nem kérik, de a legtöbbre már jellemző legalább a felhasználói ismeret megléte, mint minimálisan elvárt követelmény. Ha pedig így van, az e-learning egy újabb olyan izgalmas lehetőség, melyet kár lenne kihagyni leendő munkavállalóként, vagy akár úgy is, hogy már dolgozunk valahol. Lássuk most az előnyeit!

Az e-learningről

 

Fejlődünk, haladunk, csodálkozunk és rácsodálkozunk. Igen, ez a mai világ, melyben olyan rohamos léptekkel történik az informatika világának is a fejlődése, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket. A mai harmincas korosztály már ott tart, hogy igyekeznie kell, hogy szinte tudja magát tartani a húszasokkal szemben, akik már úgymond beleszülettek ebbe a világba, és készségszinten használják a mai, modern informatikai eszközöket.  

hirdetes

 

Az e-learning – bármennyire is azt gondolnánk – nem egy teljesen újkeletű színfolt a tanulás palettáján, hiszen a mai értelemben is használt e-learning az 1990-es évek közepétől indult fejlődésnek.

 

Milyen múltra tekint vissza?Gyakran már webes alapú tanulásként is emlegetik, a kilencvenes évek óta pedig olyan fogalmakat hívott életre, mint a ’notebook-egyetem’ vagy ’iskola a hálón’. Ugyan egyre inkább terjedőben vannak az e-learninggel támogatott iskolai képzések, jelenleg mégis inkább egyfajta kiegészítőként használja az oktatás, és nem hagyja, hogy úgymond helyettesítse magát a hagyományos értelemben vett oktatást.

 

Így van ezzel az EFEB is, mely méltán népszerű az e-learninges képzést keresők körében. A felnőttképzési intézmény évek óta töretlen sikerrel biztosít nagyszerű lehetőséget a szakmátváltók vagy az új szakmát kitanulók számára. Ha te is most keresel szakmát, új szakmát, vagy egyszerűen csak kíváncsi vagy az e-learning mibenlétére, kattints ide, és tájékozódj a legújabb fejleményekről! 

 

 

 

Lapozz a további tudnivalókért!


 

Az e-learningről

 

Az e-learning számtalan előnyt rejt, azonban a legfontosabbakat most kiemeljük és összefoglaljuk nektek!

 

 

- térbeli függetlenség: bárhol élsz, ugyanolyan eséllyel induls, nem számít sem a kor, sem a nem, sem a bőrszín vagy a vallási hovatartozás; tanulhatsz, és ez a lényeg

 

- időbeli függetlenség: hallgatóként egyéni tempóban készülhetsz az órákra, és azonnal segítséget kaphatsz, ha valahol elakadsz vagy lemaradsz 

 

- az aktuális kurzus elindításához nem kell megvárni, hogy megfelelő számú jelentkező gyűljön össze, ugyanis a beiratkozást követően azonnal nekifoghatsz a tanulásnak – és még a nyári szünet vagy az ünnepnapok sem jelentenek akadályt

 

- nincs meghatározva, mikor és mennyit kell tanulni, nincs napirenden a szoros és szigorú számonkérés, hanem pusztán egy adott időintervallumon belül kell elsajátítani a megadott tananyagot; ilyen módon a hallgató abszolút szabadon gazdálkodhat az idejével, és saját maga osztja be azt

 

- a tananyag egységes, a követelményrendszer pedig egyszerű, átlátható és előre meghatározott

 

 – a vizsgáztatás mindig objektíven zajlik, mindenkinek azonos pedagógiai segítség jár

 

 

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya apa fejlesztő finom motorika gyerek gyerekek iskola játék

Szótár

Kávéház

Kávéházat keresel Budapesten? Semmiképp se hagyd ki a Világ Legszebb Kávéházát, a New York... Tovább

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes