Babaápolási termékeket teszteltünk!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Az anyukák ebben a babaápolási termékben bíznak

K.A.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hogyan kell megfelelően ápolni a babák bőrét? Melyek a legjobb testápolási termékek, melyek a kicsik számára a legideálisabbak? Három gyakorló anyukát kértünk fel egy 2 hónapos tesztelésre. A végeredmény megdöbbentő lett. Mindhárman egybehangzóan nyilatkozták ugyanazt, ugyanazokról a termékekről.

Milyen babaápolási termék lehet a legjobb a kicsiknek?

Sokszor nem könnyű megtalálni az ideális babaápolási termékeket, az internet, a sorra nyíló drogériák pedig csak még nagyobb zavart okoznak a választásban. Kapkodjuk a fejünket, kipróbálunk ezt-azt, elolvasunk mindent, közben pedig a lényegről feledkezünk meg: a tapasztalaton alapuló, hozzánk közel álló, kisbabánkat jól ismerők véleményéről.

 

Mivel a kisbabák rá vannak utalva a szüleik gondozására, segítségére, tőlük nem várhatunk egyértelmű visszajelzéseket. Nem fogják azt mondani, hogy itt száraz, ott csíp, ott kellemetlen érzés valami. Pedig sokkal gondosabb védelemre van szükségük, mint a felnőtteknek, hiszen tudvalevő, hogy újszülött korban bőrük legalább 5x vékonyabb, mint a felnőtteké. Az első igazi védőréteg csak néhány hónapos korban alakul ki, így fokozott veszélyeknek vannak kitéve a kezdeti időszakban.

hirdetes

 

Mivel a babák alapvetően szeretik a vizet, ezért érdemes a testápolásukat is itt kezdeni. Nagyon fontos, hogy a víz hőmérsékletét jól állítsuk be, mert a túl meleg vagy túl hideg fürdővízzel óriási károkakt okozhatunk a picik szervezetének. A legfontosabb, amire figyelnünk kell, hogy bármilyen terméket is használunk, az nem szabad, hogy szárítsa a babák bőrét, mert már maga víz is kiszárít.

 

A fürdetés (legyen az zuhanyzás vagy kádas fürdetés) után a kiszáradt bőrt megelőzendő, pótolni kell a nedvességet. A legjobb és legkellemesebb a babaolajok használata, vagy az olyan testápolóké, melyek gazdagon tartalmaznak a bőrhöz kifejezetten gyengéd olajokat. A szakemberek, védőnők olyan termékeket ajánlanak, amiben sheavaj, panthenol van, ezek ugyanis tökéletesen beszívódnak a legkisebbek bőrébe is, megőrizve így a baba puhaságot és ellátva a bőrt a legalapvetőbb zsírsavakkal a természeti hatások elleni védelemhez.

Amennyiben elutazunk otthonról, fontos olyan helyet választanunk, ahol a babákra is egyaránt figyelnek, legyen szó a bőrükről. Már sok olyan szálloda létezik, amelyek bababarát wellness szolgáltatásokat kínálnak. 

És most következzen a teszt! Ha te is kíváncsi vagy, milyen termékek nyertek az 2 hónapos tesztelésen, akkor lapozz a következő oldalra!

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság baba betegség család egészség gyerek kisbaba kisbabád kisfiú kislány megszületett tanács újszülött

Szótár

Rendezvényhelyszín Budapest

Egy tökéletes rendezvényhelyszín Budapesten a város központjában helyezkedik el, mégis... Tovább

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes