notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Minden apának meg kell tanítania ezeket a dolgokat a lányuknak!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Amit az apáknak meg kell tanítani a lányuknak

Rezsóanyu

Minden apa egyedülálló szerepet játszik a lánya életében. Ő a Superman! Az apa felelős azért, hogy megmutassa neki, milyen egy "igazi férfi", ő ad erőt hogy szembenézzen a világgal, boldogságot és erőt sugároz. Sőt, az apa az első férfi a lánya életében!

Apák megtanítják a lányuknak

Itt vannak azok a dolgok, amit minden apa meg kell, hogy tanítson a lányának:

 

1., Ő nagyon különleges

Minden ember egyedi és különleges a maga nemében. A lényeg az, hogy észre vedd ezt a tényt!  Az apa feladata, hogy segítsen a lányának, hogy megtalálja az identitását, és megértse, hogy ő különleges, és egyedi. Egy jó apa szereti és elfogadja a lányát úgy, ahogy van. A tiszta szülői szeretet megtanítja a gyereknek, hogy szeresse saját magát, és másokat, s az értékeket felismerje a világban.

hirdetes

 

2., Megérdemli a legjobbat ebben az életben

Azt hiszem, minden apa tudja, hogy az ő kis hercegnője megérdemli a legjobbat ebben a világban. Mindig megpróbálja növelni a lánya önbecsülését, és meggyőzni őt, hogy megérdemli a tiszteletet, szeretetet és megbecsülést. Továbbá, megtanítja élvezni és értékelni a csodás pillanatokat az életben.

 

3., Elég erős…

Az egyik legfontosabb dolog, amit az apáknak kellene tanítani lányaikat az, hogy elég erős ahhoz, hogy leküzdje a nehézségeket az életben. Ismerjék fel a képességeiket és ne féljenek a kudarctól.

Meg kell tanítani a lányaikat, hogy fizikailag és mentálisan is erősek legyenek!

 

Apák megtanítják a lányuknak

4., El kell mondania, amit gondol

Megértem, hogy nagyon nehéz legyőzni a félelmet, és szabadon elmondani azt, amit érzel és gondolsz.  A lányok gyakran félénkek, ezért az apukáknak kell segíteni, hogy megszabaduljanak a bizonytalanságuktól. Meg kell tanítania, hogy szabadon nyilatkoztassa ki a véleményét.

 

5., Legyen fegyelmezett

Önfegyelem az egyik legfontosabb és ezzel mindenkinek rendelkeznie kell. Az apákon múlik, hogy segítsenek a lányaiknak, hogy fegyelmezett személyiség legyen belőlük. Az apai szigor kell ahhoz, hogy megtanítsa a lányát, hogy fegyelmezett legyen.  De vigyázat, úgy legyél „jó szülő”, hogy közben nem vagy túl kemény!

 

6., Állni kell a sarat

Egy apa az a személy, akinek meg kell védeni a családját. Azt hiszem, minden embernek rendelkeznie kell azzal a képességgel, hogy megállják a helyüket az életben. Ezért az apáknak meg kell tanítani lányaikat, hogy megvédjék magukat. Az élet olyan kiszámíthatatlan és tele van konfliktushelyzetekkel.

 

Apák megtanítják a lányuknak

7., Önellátás

Ez a lecke az egyik legfontosabb. A lányoknak is meg kell tanulni, hogy ne függjenek másoktól. Tanítsa meg a lányát, hogy pénzügyileg független és önellátó legyen!

 

8., Önbizalom

Önbizalom nagyon fontos, hogy a lánya boldog életet éljen.  Ez a siker kulcsa a jövőben. Minden apának tudatosítani kell a lányában, hogy ő a legszebb és legokosabb hölgy a világon.

Minden lány azt akarja, hogy szeressék és nagyra értékeljék, s ezt először az apukájuktól kapják meg.

 

9., Valódi, feltétel nélküli szeretet

 „… rádöbbent, mi dolga van a világban: szeretni valakit! Törődni valakivel, segíteni valakinek, enyhíteni a gondjain mindaddig, amíg meg nem tanulja maga megoldani azokat. Feltétel nélkül szeretni őt, hiszen - végül is - ez az élet igazi értelme.”  (Nicholas Sparks)

Minden apa életében a legszebb virág a lánya.  Erősnek kell lennie ahhoz, hogy egy magabiztos, önálló, fegyelmezett, boldog embert neveljen belőle!

 

 

 

Forrás: http://womanitely.com/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Tovább a lexikonra
apa gyerek gyereknevelés kislány