notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Továbbtanulás szülőként - Meg tudod csinálni ezt is! ;)

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Anyaként továbbtanulni

Rezsóanyu

Egy újabb lehetetlennek tűnő vállalkozás: szülőként újra visszaülni az iskola padba. Sokan döntenek így, hisz az élet nem áll meg.  Te is meg fogod tudni csinálni! Senki nem igéri, hogy könnyű lesz, de ne add fel!

Anya újra az iskolában

Már számos alkalommal elmondtuk, mindenki tudja, nem könnyű szülőnek lenni!

Felelősség, türelem és kemény munka!

Néhány szülő még bonyolultabbá teszi az életét azzal, ha újra tanulni kezd.  Ez nagy kihívást jelent!  De mindenképp nagyon dicséretes!

Az ember hajlamos kétségbe esni, de hidd el, ha megfelelően szervezed a dolgaidat, akkor meg tudod csinálni!

 

hirdetes

Nyugi!

Azt kell, hogy mondjam, tényleg nagyon bátor vagy, hogy kisgyerek mellett újra tanulsz! 

Először is: ne ess pánikba!  Ha utat engedsz a stressznek, akkor egész biztosan nem fogod tudni kezelni a dolgokat.  Ne feledd, nem te vagy az egyetlen, aki a tanulást kombinálja a szülői feladatokkal!

 

Anya újra az iskolában

Kérj segítséget a családodtól, barátaidtól

Nem egyszerű összehangolni a gyereknevelést a tanulással. Késő éjjel még tanulsz, a hétvégéket tanulással töltöd.  Nagyon kevés időd marad.  A gyerek mellett a házimunkára már biztosan nem lesz időd.  Hogy ne csapjanak össze a fejed fölött a hullámok, bátran kérj segítséget és fogadd is el! 

 

Barátkozz!

Nyilvánvalóan nem innen fognak kikerülni a legjobb barátaid. De mindenképpen építs kapcsolatokat.  Ne hanyagold el a kommunikációt az osztálytársakkal. Jelöld be őket a facebookon vagy más hasonló helyen.  Nagyon jól fog jönni, ha jegyzetekre vagy információkra lesz szükséged.

 

Hangsúlyozd ki, hogy te kisgyermekes szülő vagy!

Bizonyára a tanáraid is ismerik a kimerültség e formáját, valószínűleg nekik is vannak gyerekeik, akik egyszer kicsik voltak.  Így megértik, ha fáradtan jelensz meg egy előadáson, mert egész éjjel a beteg gyerekkel virrasztottál. Természetesen ez nem mentesít téged a tanulás alól, de talán tudnak segíteni. 

Esetleg egyéb segítséget is kérhetsz tőlük.

 

Anya újra az iskolában

Érdeklődj a lehetőségeidről!

Tudj meg minden információt, hogy mik a lehetőségeid, milyen segítséget kaphatsz az iskolától. Mit tudsz halasztani, és mi az, ami alól esetleg mentességet kaphatsz.

 

Előre készülj fel a váratlan eseményekre

Te nem engedheted meg magadnak, hogy az utolsó pillanatban írj meg egy beadandót!  Nem engedheted meg magadnak, hogy az utolsó pillanatra hagyd a felkészülést a vizsgára.  Mert mi van, ha éppen akkor lesz beteg a gyerek?  Amennyire csak tudsz, készülj fel előre! Tudjuk, hogy kemény munka, de csak így érhetsz el sikereket.

 

Csináld végig!

Nagy teher van rajtad, s nagy felelősség!  De ne hagyd, hogy legyűrjenek a nehézségek!  Csináld végig!  Ha már eddig eljutottál, akkor semmiképp se hagyd abba a tanulást! Ez a legjobb alkalom, hogy végigcsináld!

 

Sokan tanulnak gyerek mellett.  Hidd el, lehetséges. Senki nem ígérte, hogy könnyű lesz, de pont a nehézségek azok, amik megerősítenek!  Oszd be a lehető legoptimálisabban az idődet! Az idő nagyon értékes most a számodra!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
anya baba család gyereknevelés iskola