notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tanulj nyelveket, hogy sikeres légy!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Nyelvtanulás sikeresen - na, de mégis hogyan?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

“A hozzáállás az az apróság, amely mindent megváltoztat.” – mondta anno Winston Churchill, és milyen igaza volt, ugye? Mint mindent, a nyelvtanulást is lehet rosszul csinálni, vagy úgy, hogy az idő és energia ellenére, amit befektettünk, ne térüljn meg, ne legyen eredménye. De akkor mégis hogyan tanuljunk meg angolul úgy, hogy tudjunk is? 

Nyelvtanulás az EFEB-nél

 

Először is határozd el magad, hogy márpedig meg fogod csinálni, ha a fene fenét eszik, akkor is. Ez már egy alapvetően optimista hozzállást biztosít, és jobb így elindulni ezen az úton, mintha csak muszájból tennéd. Ne azért tanulj meg egy nyelvet, mert ez az elvárás sok helyen (iskola, munkahely stb.), hanem a saját kíváncsiságod és igényed miatt. 

 

A nyelvtanulással kapcsolatos céljaidat úgy határozd meg, hogy ‘szeretnék végre megtanulni angolul’! Ez már eleve egy cél, amit kitűzöl magad elé, ha pedig konkrétumokat is társítasz hozzá, hogy miért szeretnél megtanulni egy bizonyos nyelvet, könnyebben is fog menni, ebben biztos lehetsz. Gondolkodj el, hogy mit jelent neked az, hogy meg tudsz majd szólalni egy idegen nyelven? Hogy ha elmész külföldre, akkor már nem adhatnak el úgymond? 

 

A ‘majd holnap’-felfogás nagy ellenség. Nem csak a nyelvtanulás szempontjából, hanem amúgy is, hiszen a halogatás sosem jó. Célt nem érsz el vele, ellenben kitűnően tud stresszelni az el nem végett munka/gyakorlás. Hidd el, hogy a napi egy óra tanulás könnyen összejön ám, ha mindig csak egy kicsit is, de előveszed az angolt!

 

Fontos az is, hogy realistán gondolkodj, és mindig csak egy következő, optimális célt tűzz ki magad elé, melynek megvalósítása nem ütközik semmilyen komolyabb akadályba. Azt már biztosan tudod, hogy amikor kitűzöl egy célt, akkor sokat segítenek a pozitív gondolatok. De kutatások is bizonyítják, hogy ha azt várod, hogy valami történik, vagy ha csak héb-hóba dolgozgatsz, és azt hiszed, egyszer csak lesz valami, úgymond magától, akkor sokkal kisebb valószínűséggel éred el a célod.

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság apa család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola

Szótár

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Készségfejlesztő játékok

A készségfejlesztő játékok alkalmazása gyermekkorban rendkívül fontos feladat. Ezek a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 5.0