A gyógyító hárfa

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A gyógyító hárfa

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A rohanó, stresszes hétköznapok végeláthatatlan áradatában muszáj megpihennünk időnként. Talán soha nem volt még ekkora szükségünk a pihenésre, mint manapság. Nem egyszerű lustálkodásra, semmittevésre gondolok, tapasztalatból tudom, hogy igazán feltöltődni csak akkor lehet, ha az erre szánt időt élményteli programokkal töltjük meg, leginkább olyanokkal, amelyek a lelkünknek is felüdülést hoznak. Legutóbb egy lélekemelő hárfakoncerten jártam. 

Hárfa, mint gyógymód

 

A hárfa hangjának gyógyító hatása ötezer éve nyilvánvaló, ismerték a sumérok és az ókori Egyiptom népe, hárfamuzsikával gyógyította Dávid Sault. A hangszer tehát mindig is a lélek betegségeit gyógyító eszköz volt, égi eredetűnek, az istenek ajándékának tekintették, s idővel a művészetek szelídítő erejének jelképévé vált. A hárfa misztikus összeköttetés az égi és a földi világ között, jól mutatja ezt a hangszer görög aiolhárfa elnevezése is (Aiolosz a görög mitológiában a szél istene).

hirdetes

 

Lapozz még tovább!

 

Hárfa, mint gyógymód

 

És hogy a szél tud e hangszeren zenélni azt Alizbartól, a moldáviai hárfaművésztől és –terapeutától tudom. Ő mesélte el a koncertjén, hogy egyszer, amikor a Halászbástyán üldögélt kelta hárfájával, hirtelen feltámadt a szél, s belekapott a hangszer húrjaiba, megszólaltatta azt. Alizbar gyorsan elővette a diktafonját, s felvette a csodálatos muzsikát, az égből jövő üzenetet, ami a születése pillanatában készen volt. Természetesen el is játszotta ámuló közönségének. 

 

Ez a mesebeli, szívet melengető zene ellazítja és feltölti, s a tündérek varázslatos világába kalauzolja hallgatóit. A fantáziaországban töltött estén a bennünk élő kisgyermek lubickolt a boldogságban, hiszen ott lehettünk Zsákos Bilbó otthonában, amikor tizenhárom neveletlen és nagyétkű törp tört rá váratlanul, hogy a zene mágikus hatalmával – természetesen egy hárfa segítségével – rávegyék, hogy részt vegyen az Egy Gyűrűt felkutató expedícióban. Szóval ott voltunk a Megyében, sőt hallgattuk a varázslatos, lélekmosó muzsikát, ami élete kalandjára indította a megrögzötten otthon ülő hobbitot is. Emelje magasba a kezét, aki nem kíváncsi rá! 

 

 

Lapozz a videóért!

 

Hárfa, mint gyógymód

 

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba baba várás betegség család egészség gyerek gyerekek gyereknevelés kisfiú kislány nevelés tanács

Szótár

Családi pihenés télen

Egy családi pihenés télen remek lehetőségeket kínál arra, hogy a család minőségi időt... Tovább

Kávéház

Kávéházat keresel Budapesten? Semmiképp se hagyd ki a Világ Legszebb Kávéházát, a New York... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes