A gyógyító hárfa

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A gyógyító hárfa

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A rohanó, stresszes hétköznapok végeláthatatlan áradatában muszáj megpihennünk időnként. Talán soha nem volt még ekkora szükségünk a pihenésre, mint manapság. Nem egyszerű lustálkodásra, semmittevésre gondolok, tapasztalatból tudom, hogy igazán feltöltődni csak akkor lehet, ha az erre szánt időt élményteli programokkal töltjük meg, leginkább olyanokkal, amelyek a lelkünknek is felüdülést hoznak. Legutóbb egy lélekemelő hárfakoncerten jártam. 

Hárfa, mint gyógymód

 

A hárfa hangjának gyógyító hatása ötezer éve nyilvánvaló, ismerték a sumérok és az ókori Egyiptom népe, hárfamuzsikával gyógyította Dávid Sault. A hangszer tehát mindig is a lélek betegségeit gyógyító eszköz volt, égi eredetűnek, az istenek ajándékának tekintették, s idővel a művészetek szelídítő erejének jelképévé vált. A hárfa misztikus összeköttetés az égi és a földi világ között, jól mutatja ezt a hangszer görög aiolhárfa elnevezése is (Aiolosz a görög mitológiában a szél istene).

hirdetes

 

Lapozz még tovább!

 

Hárfa, mint gyógymód

 

És hogy a szél tud e hangszeren zenélni azt Alizbartól, a moldáviai hárfaművésztől és –terapeutától tudom. Ő mesélte el a koncertjén, hogy egyszer, amikor a Halászbástyán üldögélt kelta hárfájával, hirtelen feltámadt a szél, s belekapott a hangszer húrjaiba, megszólaltatta azt. Alizbar gyorsan elővette a diktafonját, s felvette a csodálatos muzsikát, az égből jövő üzenetet, ami a születése pillanatában készen volt. Természetesen el is játszotta ámuló közönségének. 

 

Ez a mesebeli, szívet melengető zene ellazítja és feltölti, s a tündérek varázslatos világába kalauzolja hallgatóit. A fantáziaországban töltött estén a bennünk élő kisgyermek lubickolt a boldogságban, hiszen ott lehettünk Zsákos Bilbó otthonában, amikor tizenhárom neveletlen és nagyétkű törp tört rá váratlanul, hogy a zene mágikus hatalmával – természetesen egy hárfa segítségével – rávegyék, hogy részt vegyen az Egy Gyűrűt felkutató expedícióban. Szóval ott voltunk a Megyében, sőt hallgattuk a varázslatos, lélekmosó muzsikát, ami élete kalandjára indította a megrögzötten otthon ülő hobbitot is. Emelje magasba a kezét, aki nem kíváncsi rá! 

 

 

Lapozz a videóért!

 

Hárfa, mint gyógymód

 

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba baba várás betegség család egészség gyerek gyerekek gyereknevelés kisfiú kislány nevelés tanács

Szótár

Bababarát étterem Budapest

Ha egy megfelelő étteremet keresünk babával, nem egyszerű a helyzet, hiszen számtalan étterem... Tovább

Kulturális rendezvény helyszín a MÜPA-ban

  A Bohém Étteremben minden adott egy tökéletes kulturális rendetvényhez. Ehhez már... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes