notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Itt a nyár vége, a gyerekek visszaülnek az iskolapadba. Mit tehetnek a szülők gyermekük segítéséért?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ismét itt az iskolakezdés, mit tehetünk mi szülők, hogy könnyebb legyen gyermekünknek visszaülni a padba?

Gyerekportál

Itt van a nyár vége, kezdődik az iskola. Újra visszakerülnek az iskolapadba. Sok izgalommal, se sok veszéllyel is járhat. Ezért hát el kell gondolkoznunk.. Mit tehetünk mi szülők gyermekeink segítéséért?

Iskolakezdéskor hogyan tudjuk segíteni gyermekünknek?

Itt van a nyár vége, kezdődik az iskola. A legtöbb gyerek számára ez egyenlő lehet a szabadság végével, némelyik gyereknek pedig talán izgalmakat rejt magában ez a gondolat. Újra visszakerülnek az iskolapadba. Mit is jelent ez nekünk szülőknek?

Nem csupán a könyvek és füzetek megvásárlásában kell gondolkodnunk - természetesen ezek is elengedhetetlenek az év megkezdéséhez -, de látnunk kell azt is, hogy gyermekeink ismét egy nagyobb közegbe kerülnek vissza. Ez pedig hordozza magában a különböző veszélyeket. Nyáron talán egyszerűbb kivédeni a különböző betegségeket és fertőzéseket, de ez fokozódik, amint gyermekünk visszakerül az iskolai közösségbe.

hirdetes

Eljön az ősz, és mindenki náthás, tüsszög, köhög. Mit lehet ilyenkor tenni?

Fontos, hogy gyermekünk szervezete az iskolakezdés előtt már fel legyen készülve, immunrendszere kellően fel legyen erősítve. Adjunk neki vitamint, mellyel hozzájárulunk immunrendszere védelméhez és erősségéhez, segítsünk neki megbirkózni a közösségi élettel járó fertőzésekkel, stresszel, kihívásokkal és nehézségekkel. A vitaminok nem csupán a testi épségéhez járulnak hozzá, de a lelki egészségéhez is. Egy gyermeknek pedig néha igen nehéz napokkal kell szembenéznie iskolás éveiben. Ezt talán mi tudhatjuk a legjobban, hisz mindannyian átéltük ezt a szép, ámbár néha nehéznek tűnő korszakot.

Könnyebb lehet gyermekünknek az iskolakezdés, ha teste egészséges, vitaminokkal és ásványi anyagokkal kellően feltöltött. A nyári napfényes időszak után az őszi hónapokban sokkal kevesebb fény éri bőrünket, melyből a D-vitamint nyeri testünk, emellett egyre ritkábban tudunk enni friss, nap érlelte gyümölcsöket, melyből a C-vitamin mennyiségünk származna. Egy örökmozgó izgága fejlődő gyermeknek még nagyobb szüksége lenne ebben az időszakban a vitaminokra és ásványi anyagokra. A vasbevitel nagy szerepet játszik az oxigénszállításban és a megfelelő vérképzésben, emellett a kalcium és D-vitamin elengedhetetlen a csontok és fogak egészségének és épségének érdekében. Nem lehet elhanyagolni a magnézium és B-vitaminok fontosságát sem, hisz hozzájárul az idegrendszer és az izmok munkájához, ami egy gyermek fejlődéséhez igencsak kedvező.

A legegyszerűbb mód, hogy gyermekünknek minden vitaminforrást biztosítsunk, ha multivitaminokat adunk nekik, melyeket el lehet rágni/szopogatni, emellett pedig finomak is, így nem lesz gond azzal, hogy esetleg nem ízlene neki, és ezért nem akarja lenyelni, majd így nem tudjuk a kellő ásványi anyag, és vitaminbevitelt bejuttatni a szervezetébe. Márpedig ez lenne az elsődleges szempont.

A sulikezdő családi csomag tartalmaz mindent, amire szüksége lehet a gyermekeknek, de a család többi tagjának is fontos vitaminokra, ásványi anyagokra. A csomag tartalma a Csipkebogyós Retard C-vitamin, mely hozzájárul a napi C-vitamin készletünk feltöltéséhez, a Sulivitamin, mely kifejezetten iskolás korú (7-18 éves) gyermekek számára készült, a C-vitamin kiegészítő bevitelére, a Grapefruitmag csepp gyerekeknek, mely a gyermekek közösségbe szoktatásának nehéz időszakait könnyíti és segíti és hozzájárul a fejlődő szervezet immunrendszerének erősítéséhez, a BioCo Calcium Kid rágótabletta, mely a csontrendszer megfelelő működéséhez szükséges kalciumot, D3- és K2-vitamint tartalmazza, a Herba Kids gyümölcs tea gyerekeknek, mely koffeinmentes, magas ásványi anyag tartalmú tea, a kis lurkóknak nagyon egészséges, emellett magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, és végül a Kasvirág mentolos cukorka, melynek baktérium- és vírusölő hatása is ismert. Fertőzések, gombás eredetű megbetegedések, kötőszöveti gyulladások enyhítésére kiválóan alkalmas.

A további sulikezdő csomagokért, melyek hozzájárulnak gyermeked egészségéhez és fejlődéséhez, kattints ide!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Trambulin

A trambulin egy játszó eszköz, de felnőttként akár edzésekhez is használható. Rugalmas... Tovább

Gyermekbarát hotel

A tökéletes családi nyaralás   Akinek van gyermeke, az tudja jól, hogy gyerkőccel... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa betegség egészség gyerek gyerekek iskola tanács táplálkozás