notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mary Lapkowicz és Ben Moser - mit sem számít a Down-szindróma!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A Downos kislány csodája

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Down-szindróma manapság egy ismert betegség, melyet kromoszóma-rendellenesség okoz. Sokan tragédiaként fogják föl, vannak azonban, akik a lehető legtermészetesebben élnek együtt vele. Így tette ezt Mary Lapkowicz is, akit hatalmas öröm ért.

A Down-szindrómás lány csodája

 

Amikor gyermeket vár egy nő, minden vágya az, hogy egészséges legyen a baba – és ez lehet, hogy közhelyesen hangzik, mégis igaz. Amikor azonban kiderül, hogy a kicsivel valami (bármi) baj van, sokan kétségbe esnek: mi lesz most így velünk?

 

Van, aki vállalja, hogy igen, a gyermeke valamilyen oknál fogva különbözni fog egy úgymond átlagosnak mondható gyerektől, és ő így is ugyanannyira fogja szeretni, és fog küzdeni érte, hogy teljes és boldog életet biztosíthasson a fiának vagy lányának. Nagyon sokan tartanak attól, hogy majd kicsúfolják vagy lenézik a valamilyen betegséggel (szindrómával) született és együtt élő gyereküket, de szerencsére vannak még olyan emberek, mint ennek a történetnek az egyik főszereplője, aki egy igazi csodával ajándékozta meg barátját.

hirdetes

 

 

Lapozz a történet folytatásáért!

 

A Down-szindrómás lány csodája

 

Mary Lapkowicz és Ben Moser még általános iskolában ismerkedtek meg, és azonnal egy hullámhosszra kerültek. Mary Down-szindrómával született, Bent viszont ez egyáltalán nem zavarta, sőt, talán még közelebb hozta őket egymáshoz. A köztük lévő kapcsolat egyedi és különleges – ha valaki hisz abban, hogy több életünk lehet, akkor ők ketten minden bizonnyal a lelki társukra találtak rá egymás személyében, és lettek már fiatalon elválaszthatatlanok.

 

Mary sokat szenvedett attól, hogy rengeteg társa kerülte őt az iskolában, ugyanis nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy a lánynak bizony vannak bizonyos korlátai, melyekkel együtt kell élnie. Furcsának találták őt, és nem igazán közeledtek hozzá, Ben azonban átlátott a betegségen, és felfedezte mögötte az egyéniséget.

 

Mivel egy iskolába jártak, sokszor találkoztak, majd Ben életvidámsága és örökös optimizmusa, jókedve hamarosan átragadt Mary-re is. A fiú mindig vigyázott a lányra, és próbálta bevonni a saját programjaiba, valamint a különböző iskolai tevékenységekbe. Amikor például azt látta, hogy Mary unatkozik, gondolt egyet, és elhívta magával focizni – a lány persze nagyon élvezte a közösen eltöltött órákat. 

 

 

Lapozz a csodáért!

 

A Down-szindrómás lány csodája

 

Ahogy teltek az évek, és közeledett a negyedik – és egyben záró – év, eljött az ideje a bálnak is. Ben még évekkel korábban tett egy ígéretet a lánynak, melyet nem felejtett el.

 

Azonban Mary iskolát váltott, a barátságuk viszont ennek ellenére sem ment tönkre. Ben továbbra is kitartóan focizott, és Mary-vel nem egy versenyen össze is futottak ebből az apropóból. Amikor eljött az idő, Ben állta a szavát, és megtette, amit még évekkel ezelőtt megígért Mary-nek: őt választotta párjául az iskolai bálba.

 

 

A lány – saját bevallása szerint – soha nem volt még ilyen boldog, és ez minden akkor készült közös fotójukról is sugárzik.

 

Mary testvére, Tom a következőket mondta a fiúról:

 

„Ben visszaadta az emberekbe vetett hitemet.”. 

 

Édesanyja pedig következőképpen nyilatkozott a fiáról:

 

„Bent mindig is úgy neveltem, hogy az emberek egyenlőek. A legfontosabb pedig az volt, hogy inkább helyezze mások érdekeit a sajátjai elé, hogy megérthessen másokat, és az érzéseiket.”

 

 

 

Az asszonynak minden joga megvan, hogy igazán büszke lehessen a fiára, hiszen egy ilyen lovagias tett nem minden kamasznak jut ám eszébe.

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Mi volt az óvodai jeled? Ezt árulja el rólad!

2019-02-26

Mi volt az óvodai jeled? Ezt árulja el rólad!

Biztosan mindenki emlékszik még arra, amikor először belépett az óvodába. Első feladatként mindenkinek egy jelet kellett választania magának - ez különböztetett meg minket a másiktól.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba baba várás betegség család fotó gyerek gyereknevelés iskola kisbaba kisbabád kisfiú kislány megszületett nevelés sport tanács újszülött várandósság

Szótár

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 159

Átlagos értékelés: 5.0