notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A bábjáték gyógyító ereje

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A bábjáték gyógyító ereje

Rezsóanyu

A bábjáték nagy kincs a gyerekek számára.

A bábszínház, a bábozás maradandó élményt nyújt a 3-6 éves korú gyermekeknek az által, azáltal hogy az egyszerű bábu életre kel, s a történet maga a valóság!

bábjáték

A bábszínház, a bábozás maradandó élményt nyújt a 3-6 éves korú gyermekeknek az által, azáltal hogy az egyszerű bábu életre kel, s a történet, amit mi magunk eljátszunk, - vagy eljátszanak – a valóság! Az óvodások a bábut még élőlénynek vélik, még akkor is, ha egyáltalán nem bújunk paraván mögé.

Fő mozgatórugója a képzelet, s a játékban való részvétel különleges alkalomnak számít a kisgyermekek életében.

hirdetes

 

 

 

bábjáték

Hogy miért ilyen jó és fontos?  A kisgyermekek személyiségének a fejlődésében rejlik a magyarázat. A kisóvodás korú gyerekek úgy gondolják, hogy a tárgyak ugyanúgy éreznek, mint ők. 

Ha a báb szólítja meg a gyermeket, akkor a kicsi jobban felfigyel rá, könnyebben megnyílik, jobban bevonható a játékba. A báb megvigasztal, megnevettet, belevon a játékba. Még a verseket is könnyebb elsajátítani, mert a báb mozgatásával segítünk a ritmus követésében.

A nagyobbacska gyerekek már elkülönítik a valóságot a mesevilágtól, mégis tökéletesen azonosulnak a történettel, amit látnak.

 

 

bábjáték

A bábjáték nagy kincs a gyerekek számára. Feloldódnak a történetben, azonosulnak a mese szereplőinek életével, érzéseikkel, küzdelmeikkel, ezáltal ismerik meg a világot és fejlődik a gondolkodásuk.  Miközben beleélik magukat a történetbe, ők is sok feszültségtől szabadulnak meg.  Olyan konfliktus-helyzeteket élhetnek át a bábjátékok által, amelyek a való életben is előfordulnak. Játék közben véleményt alkotnak, alakul jellemük, s megtanulják, hogy érdemes küzdeni, hiszen a bábjátékok végén is győz a jó.

 

 

 

bábjáték

A jó bábszínház emberi értékeket, valós karaktereket, morális igazságokat mutat be.  A gyerekek akár magukra is ismerhetnek egy-egy szereplő jellemében és állásfoglalásra is kényszerülnek döntéshelyzetekben. A képszerű ábrázolás és a cselekedetek láncolata segít, hogy jobban megérték a világot.

A bábozás nagyszerűen fejleszti a kisgyermekek kreativitását is, hiszen bábokat is készíthetnek, vagy akár a díszlet egyes elemeit, sőt tevékenyen részt vehetnek a bábozásban. Egy idő után már saját maguk játsszák el a meséket.

Ha érdekelnek az ehhez hasonló írások, akkor érdemes elolvasnod, hogy miért fontos a népmese a kisgyermekek fejlődése szempontjából!  A cikkért kattint ide! http://www.gyerek-portal.hu/nepmese-fontossaga-a-gyerekek-eleteben.html

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Esküvőhelyszín Budapesten

Ha most készültök összekötni az életeteket, akkor bizonyára már tudjátok, hogy az... Tovább

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Tovább a lexikonra