notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A babahordozásról

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

A babahordozásról

Tutyus

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A hordozásról manapság is igen megoszló véleménnyel vannak az édesanyák. Egy kisbaba sír, ha leteszik, ha védtelennek érzi magát. Ez természetes! Köztudott, hogy igen sok érv szól egy baba hordozása mellett, mindemellett egy ősi szokásról beszélünk. Most ezeket szeretnénk megosztani veletek.

Baba a kendőben

Nem árt a picinek?

Nem! Kilenc hónapon keresztül volt összegömbölyödve egy zárt, szűk helyen. Gondoljunk csak bele, milyen rossz lehet nekik a jó meleg helyről kikerülve belecsöppenni a puszta világba. Így kilenc hónap után olyan, mintha még mindig a megszokott kis környezetében lenne, szorosan anyukája mellett. Szerencsére ma már olyan kendőket kapni, ami stabilan, megfelelő testhelyzetben és biztonságosan tartja a babát.

 

Baba a kendőben

Mikortól használjuk?

Akár születésétől fogva. Egy kisgyermek számára a testi közelség és a harmónia a legfontosabb. Az első hónapokban nagyon sok szerepe lehet a hordozásnak. Elősegíti a tejtermelést, biztonságérzetet nyújt a babának, valamint a hőszabályozásukra és a légzésükre is hatással lehet.  

 

Milyen kendőt válasszunk?

Ez szerintem a legnagyobb dilemma. Mindenképp járj utána, milyen lehetőségeid vannak. Szerencsére itt is rengeteg hordozó közül választhatod ki a számotokra legmegfelelőbbet. A választás függhet a baba méretétől, korától, valamint, hogy hol szeretnéd őt hordozni. Esetleg csípőn, háton vagy elől. Az interneten találsz kérdőívet, mely alapján segítenek a választásban.

 

 

 

Meddig lehet hordozni a babát?

Természetesen ameddig szeretnéd. Valószínű, hogy egy nagyobbacska gyerek már jobban szeretné a saját lábán felfedezni a világot. Ha attól félsz, hogy elszakad a kendő, felesleges aggodalom. Egy jó minőségű anyag, egy felnőttet is el kell, hogy bírjon!

Baba a kendőben

A hordozás nincs hatással a fejlődésre?

Ha a mozgásfejlődésére gondolunk, akkor nincs. Amikor egy baba fejlődik, nyitott lesz a világra, maga fogja elutasítani a hordozás lehetőségét. A hordozás miatt nem fog elmaradni a kúszás vagy a mászás. Néhány internetes oldalon azt is olvasni, hogy a hordozás a lehető legjobb korai fejlesztés.

 

A hordozással el lehet kényeztetni a babát?

Természetesen, nem. Ha erre összpontosítunk, akkor már a pocakban létet is nyugodtan nevezhetjük kényeztetésnek. Ezzel csupán csak a babagondoskodás lehetőségét maximalizáljuk, ezáltal remélhetőleg a későbbiek során, maga is gondoskodóvá válik.

 

Képek forrás: Pinterest

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya baba fejlesztő tanács

Szótár

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Készségfejlesztő játékok

A készségfejlesztő játékok alkalmazása gyermekkorban rendkívül fontos feladat. Ezek a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 120

Átlagos értékelés: 4.8