notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A 10 LEGFONTOSABB DOLOG, AMIT A FIAM HALÁLA ÓTA MEGTANULTAM – EGY ÉDESAPA ÜZENETE

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A 10 LEGFONTOSABB DOLOG, AMIT A FIAM HALÁLA ÓTA MEGTANULTAM – EGY ÉDESAPA ÜZENETE

Tutyus

Richard Pringle tavaly augusztusban veszítette el tragikus hirtelenséggel az akkor hároméves kisfiát. „Körülbelül öt százalék esélye volt az agyvérzésre, de sajnos ez az öt százalék bekövetkezett múlt évben, és Hughie nem élte túl” – mesélte a Mirrornak. Az apa a Facebook-oldalán tett közzé egy megható, egyben megszívelendő írást arról, mit tanult meg az élet, de legfőképp a gyerekekkel való közös pillanatok értékeléséről a kisfia halála óta. A lista - nem véletlenül - nagyon nagyon ment az interneten. Fiala Borcsa lefordította. Mert néha (majdnem mindig) a legeslegegyszerűbb tanácsok a legfontosabbak.

Apa és fia

1. Sohasem tudsz túlszeretni valakit, vagy túl sok puszit adni neki.

2. Mindig van időd. Hagyd abba, amit csinálsz, ha csak egy percre is, és játssz! Semmi nem olyan fontos, hogy ne tudna várni.

3. Készíts annyi fényképet és videót, amennyit csak emberileg lehetséges. Lehet, hogy egy nap már nem lesz másod, csak ezek.

4. Ne a pénzt költsd, hanem az idődet. Azt hiszed, számít, mennyit költesz? Egyáltalán nem. Egyedül az számít, amit csinálsz. Ugrálj pocsolyákba, menj sétálni. Ússz a tengerben, építs sátrat, érezd jól magad. A gyerekek csak erre vágynak. Arra már nem emlékszem, mit vettünk Hughie-nak. Csak arra, amiket közösen csináltunk.

hirdetes

5. Énekelj. Énekeljetek együtt dalokat. A legkedvesebb emlékeim, amikor Hughie a vállamon ült, vagy mellettem gubbasztott a kocsiban, miközben a kedvenc dalainkat énekeltük. A zenében emlékek születnek.

Apa és fia

6. Tanulj meg örülni az apróságoknak. Az estéknek, a fektetésnek, a meséléseknek. A közös vacsoráknak. A lustálkodós vasárnapoknak. Élvezd az egyszerű dolgokat. Mert ezeket fogod a leginkább hiányolni. Ne hagyd, hogy a különleges pillanatok észrevétlen tűnjenek el.

7. Mindig adj búcsúpuszit azoknak, akiket szeretsz. És ha elfelejtenéd, akkor menj vissza, és puszild meg őket. Sohasem tudhatod, nem ez lesz-e az utolsó alkalom, amikor lehetőséged van rá.

8. Varázsold szórakoztatóvá az unalmas dolgokat. A bevásárlást, az autós utakat, a boltba sétálást. Ezek csak akkor lesznek nyűgök, ha annak tekinted őket. Hülyéskedj, mesélj vicceket, nevess, mosolyogj, és mulassatok nagyokat. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne érezzétek jól magatokat.

9. Vezess naplót. Írj le benne mindent, amit a csemetéid csinálnak, és ami felvidítja a napodat. A vicces szólásaikat, a cuki dolgokat, amiket csinálnak. Mi csak azután kezdtük el ezeket felírni, hogy elveszítettük Hughie-t. Szerettünk volna mindenre emlékezni. Most Hettie-ért tesszük, meg majd Hennie-ért is. Ezek az emlékek így mindig ott lesznek neked, és később majd, amikor visszanézed őket, minden áldott pillanatot újraélhetsz.   

10. Ha veled vannak a gyerekeid. Ha jóéjszakát puszit adhatsz nekik. Ha velük reggelizhetsz. Ha iskolába kísérheted őket. Ha beirathatod őket az egyetemre. Ha ott lehetsz az esküvőjükön. Hihetetlenül szerencsés vagy. Ezt sohase felejtsd el.

 A képen a szerző, és kisfia látható

Forrás: https://wmn.hu/wmn-life/47327-a-10-legfontosabb-dolog-amit-a-fiam-halala-ota-megtanultam--egy-edesapa-uzenete

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Esküvőhelyszín Budapesten

Ha most készültök összekötni az életeteket, akkor bizonyára már tudjátok, hogy az... Tovább

Catering szolgáltatás

A catering szolgáltatás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen nem csupán a finom ételeket... Tovább

Tovább a lexikonra
apa betegség gyerek kisfiú