notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A 10 LEGFONTOSABB DOLOG, AMIT A FIAM HALÁLA ÓTA MEGTANULTAM – EGY ÉDESAPA ÜZENETE

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A 10 LEGFONTOSABB DOLOG, AMIT A FIAM HALÁLA ÓTA MEGTANULTAM – EGY ÉDESAPA ÜZENETE

Tutyus

Richard Pringle tavaly augusztusban veszítette el tragikus hirtelenséggel az akkor hároméves kisfiát. „Körülbelül öt százalék esélye volt az agyvérzésre, de sajnos ez az öt százalék bekövetkezett múlt évben, és Hughie nem élte túl” – mesélte a Mirrornak. Az apa a Facebook-oldalán tett közzé egy megható, egyben megszívelendő írást arról, mit tanult meg az élet, de legfőképp a gyerekekkel való közös pillanatok értékeléséről a kisfia halála óta. A lista - nem véletlenül - nagyon nagyon ment az interneten. Fiala Borcsa lefordította. Mert néha (majdnem mindig) a legeslegegyszerűbb tanácsok a legfontosabbak.

Apa és fia

1. Sohasem tudsz túlszeretni valakit, vagy túl sok puszit adni neki.

2. Mindig van időd. Hagyd abba, amit csinálsz, ha csak egy percre is, és játssz! Semmi nem olyan fontos, hogy ne tudna várni.

3. Készíts annyi fényképet és videót, amennyit csak emberileg lehetséges. Lehet, hogy egy nap már nem lesz másod, csak ezek.

4. Ne a pénzt költsd, hanem az idődet. Azt hiszed, számít, mennyit költesz? Egyáltalán nem. Egyedül az számít, amit csinálsz. Ugrálj pocsolyákba, menj sétálni. Ússz a tengerben, építs sátrat, érezd jól magad. A gyerekek csak erre vágynak. Arra már nem emlékszem, mit vettünk Hughie-nak. Csak arra, amiket közösen csináltunk.

hirdetes

5. Énekelj. Énekeljetek együtt dalokat. A legkedvesebb emlékeim, amikor Hughie a vállamon ült, vagy mellettem gubbasztott a kocsiban, miközben a kedvenc dalainkat énekeltük. A zenében emlékek születnek.

Apa és fia

6. Tanulj meg örülni az apróságoknak. Az estéknek, a fektetésnek, a meséléseknek. A közös vacsoráknak. A lustálkodós vasárnapoknak. Élvezd az egyszerű dolgokat. Mert ezeket fogod a leginkább hiányolni. Ne hagyd, hogy a különleges pillanatok észrevétlen tűnjenek el.

7. Mindig adj búcsúpuszit azoknak, akiket szeretsz. És ha elfelejtenéd, akkor menj vissza, és puszild meg őket. Sohasem tudhatod, nem ez lesz-e az utolsó alkalom, amikor lehetőséged van rá.

8. Varázsold szórakoztatóvá az unalmas dolgokat. A bevásárlást, az autós utakat, a boltba sétálást. Ezek csak akkor lesznek nyűgök, ha annak tekinted őket. Hülyéskedj, mesélj vicceket, nevess, mosolyogj, és mulassatok nagyokat. Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne érezzétek jól magatokat.

9. Vezess naplót. Írj le benne mindent, amit a csemetéid csinálnak, és ami felvidítja a napodat. A vicces szólásaikat, a cuki dolgokat, amiket csinálnak. Mi csak azután kezdtük el ezeket felírni, hogy elveszítettük Hughie-t. Szerettünk volna mindenre emlékezni. Most Hettie-ért tesszük, meg majd Hennie-ért is. Ezek az emlékek így mindig ott lesznek neked, és később majd, amikor visszanézed őket, minden áldott pillanatot újraélhetsz.   

10. Ha veled vannak a gyerekeid. Ha jóéjszakát puszit adhatsz nekik. Ha velük reggelizhetsz. Ha iskolába kísérheted őket. Ha beirathatod őket az egyetemre. Ha ott lehetsz az esküvőjükön. Hihetetlenül szerencsés vagy. Ezt sohase felejtsd el.

 A képen a szerző, és kisfia látható

Forrás: https://wmn.hu/wmn-life/47327-a-10-legfontosabb-dolog-amit-a-fiam-halala-ota-megtanultam--egy-edesapa-uzenete

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek - és ahogy segíthetünk rajtuk

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek - és ahogy segíthetünk rajtuk

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mi volt az óvodai jeled? Ezt árulja el rólad!

2019-02-26

Mi volt az óvodai jeled? Ezt árulja el rólad!

Biztosan mindenki emlékszik még arra, amikor először belépett az óvodába. Első feladatként mindenkinek egy jelet kellett választania magának - ez különböztetett meg minket a másiktól.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
apa betegség gyerek kisfiú