notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Apukák viselkedése terhesség, szülés után

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

9 tipp az új apukáknak, a szülés utáni időszakra

Király Réka

Amikor megszületik a baba, mindenki ünnepel – főleg az apukák, akik ilyenkor összehívják az egész barátit társaságot. Aztán mikor lecsengenek a látogatások, akkor nyilván újra felmerül a férfiban az igény, az örömteli pillanatok után. Az anyuka persze még ilyenkor általában a babával van elfoglalva, nem igazán gondolkodik újra az ágyba bújáson. Ám fontos, hogy megtaláljátok az arany középutat – ugyanis mindenkinek vannak igényei! Íme, néhány fontos információ és tanács az apukáknak:

Tippek apukáknak terhesség után

1. Az a bizonyos hat hét

 
A szülés nem pont egy kellemes folyamat – ami tehát nagyon megviseli a női testet. Akár császármetszéssel, akár természetes úton szül egy nő, az orvosok mindig azt tanácsolják, hogy várjanak legalább 6 hetet a párok, mielőtt újra felfedezik egymást. Ez esetben a férfiak nem tehetnek mást, mint hogy türelmesen végigvárják ezt az időszakot.
 

2. Hat hét vagy több?

 
Persze ez a hat hét csak egy irányadó – vannak olyan nők, akik már előtte pár héttel kívánják a szeretkezést. De akadnak olyan anyukák is, akiknek a 6 hét leteltét követően még szükségük van néhány hétre, esetleg egy-két hónapra. Hogy ez miért van, az sok mindentől függhet. Egy 1998-as tanulmány szerint egyébként az arany középút a 7 hét.
 

3. A frusztráció kezelése

 
Mit tehet a férfi, ha egy nő még nem készült fel újra az örömteli pillanatokra? Türelmes. Ez az egyetlen módja annak, hogy idővel minden visszaálljon a rendes kerékvágásba. A legrosszabb, amit tehet az új apuka, hogy sietteti, illetve bűntudatot kelt párjában. E mellett nem árt azt sem hangsúlyozni a nőnek, hogy ugyanolyan szép, mint azelőtt.
 

4. Terhesség utáni depresszió

 
Arról folyton szó van, hogy a friss anyukák miért nem akarnak ágyba bújni, miután megszületett a baba – de arról már kevés szó esik, hogy mi van akkor, ha ez a helyzet fordított? Azaz az apuka nem kezdeményez. Nem csak a nőknél, hanem a férfiaknál is fennáll a terhesség utáni depresszió kockázata! Igen, az ő hangulatuk és libidójuk is ingadozhat, nem csak a nőké! Erről beszélni kell – vagy a pároddal vagy egy tapasztalt baráttal – vagy végső esetben egy szakemberrel.
Sokat segíthet, ha elviszed párod vacsorázni! Igen, babával együtt! A kimozdulás és az együtt töltött idő sokat fog segíteni a regenerálódásban, és most mutatunk neked egy szuper éttermet: bababarát étterem a Városligetben
 

>>> A cikk a következő oldalon folytatódik! >>>

 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Trambulin

A trambulin egy játszó eszköz, de felnőttként akár edzésekhez is használható. Rugalmas... Tovább

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Tovább a lexikonra
apa