notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Apukák viselkedése terhesség, szülés után

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

9 tipp az új apukáknak, a szülés utáni időszakra

Király Réka

Amikor megszületik a baba, mindenki ünnepel – főleg az apukák, akik ilyenkor összehívják az egész barátit társaságot. Aztán mikor lecsengenek a látogatások, akkor nyilván újra felmerül a férfiban az igény, az örömteli pillanatok után. Az anyuka persze még ilyenkor általában a babával van elfoglalva, nem igazán gondolkodik újra az ágyba bújáson. Ám fontos, hogy megtaláljátok az arany középutat – ugyanis mindenkinek vannak igényei! Íme, néhány fontos információ és tanács az apukáknak:

Tippek apukáknak terhesség után

1. Az a bizonyos hat hét

 
A szülés nem pont egy kellemes folyamat – ami tehát nagyon megviseli a női testet. Akár császármetszéssel, akár természetes úton szül egy nő, az orvosok mindig azt tanácsolják, hogy várjanak legalább 6 hetet a párok, mielőtt újra felfedezik egymást. Ez esetben a férfiak nem tehetnek mást, mint hogy türelmesen végigvárják ezt az időszakot.
 

2. Hat hét vagy több?

 
Persze ez a hat hét csak egy irányadó – vannak olyan nők, akik már előtte pár héttel kívánják a szeretkezést. De akadnak olyan anyukák is, akiknek a 6 hét leteltét követően még szükségük van néhány hétre, esetleg egy-két hónapra. Hogy ez miért van, az sok mindentől függhet. Egy 1998-as tanulmány szerint egyébként az arany középút a 7 hét.
 

3. A frusztráció kezelése

 
Mit tehet a férfi, ha egy nő még nem készült fel újra az örömteli pillanatokra? Türelmes. Ez az egyetlen módja annak, hogy idővel minden visszaálljon a rendes kerékvágásba. A legrosszabb, amit tehet az új apuka, hogy sietteti, illetve bűntudatot kelt párjában. E mellett nem árt azt sem hangsúlyozni a nőnek, hogy ugyanolyan szép, mint azelőtt.
 

4. Terhesség utáni depresszió

 
Arról folyton szó van, hogy a friss anyukák miért nem akarnak ágyba bújni, miután megszületett a baba – de arról már kevés szó esik, hogy mi van akkor, ha ez a helyzet fordított? Azaz az apuka nem kezdeményez. Nem csak a nőknél, hanem a férfiaknál is fennáll a terhesség utáni depresszió kockázata! Igen, az ő hangulatuk és libidójuk is ingadozhat, nem csak a nőké! Erről beszélni kell – vagy a pároddal vagy egy tapasztalt baráttal – vagy végső esetben egy szakemberrel.
Sokat segíthet, ha elviszed párod vacsorázni! Igen, babával együtt! A kimozdulás és az együtt töltött idő sokat fog segíteni a regenerálódásban, és most mutatunk neked egy szuper éttermet: bababarát étterem a Városligetben
 

>>> A cikk a következő oldalon folytatódik! >>>

 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

Ha tudatos szülő vagy, kattintasz!

2018-02-18

Ha tudatos szülő vagy, kattintasz!

Nem érdemes lenullázni az információs forrásokat, inkább kattints és maradj te is olyan felelős szülő, aki lépést tart az újdonságokkal, aki folyamatosan képezi magát gyermekével és önmagával kapcsolatban. Te is tehetsz a Facebook zero ellen, ha már most beállítod a gyerek-portal.hu oldalát elsőként a hírfolyamodban.

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Lakástakarítás

Ha nincs kedved vagy időd gyermekeid mellett a lakásod takarításával sokat bajlódni,... Tovább

Tovább a lexikonra
apa