notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Drámai életmentés Budapesten- másodperceken múlt az élete a babának

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Drámai életmentés Budapesten egy 6 hónapos kisbaba élete forgott kockán

Komjáti Anna

Rengeteg szülő életében történnek tragédiák sajnos most sem kerülte el a budapesti családot sem a baj.2022.7.25.-én egy 6 hónapos kisbaba életéért küzdöttek az Országos Mentőszolgálat szakemberei miután riasztást kaptak egy kétségbeesett szülőtől. Az édesanya beteg gyermeke etetése közben észrevette, hogy gyermeke teste tónustalanná vált majd ezt követően azonnal hívta a mentőt számolt be az Országos Mentőszolgálat embere Facebook oldalán

Mentő autó

Megtörtént a baj

Egy egyszerű hétköznapi nap vette kezdetét 2022.7.25.-én Csütörtökön abban a Budapesti lakásban ahol később egy szörnyű tragédia történt. Az édesanya 6 hónapos kislánya etetéséhez készülődött úgy tűnt minden a legnagyobb rendben ám pár pillanattal később az anya gyermeke élettelen testére lett figyelmes miközben a következő falatot adta volna gyermekének.

hirdetes

Miután az édesanya észlelte gyermekén a bajt habozás nélkül hívta a mentőket a rutinos diszpécser ellátta az édesanyát pontos instrukciókkal, aki azonnal hozzákezdett a kisbaba újraélesztéshez az elhangzott instrukcióknak megfelelően. Ez idő alatt több mentőegység is a helyszínre sietett többek között a gyermek rohamkocsi is a segítség pár percen belül a segítséget kérő édesanya lakására ért, aki eközben az újraélesztést hősiesen folytatta gyermekén.  Ezt követően az újraélesztést a mentőszolgálat tapasztalt kollégái vették át és folytatták emeltszinten a kisbaba életéért adott tájékoztatást az Országos Mentőszolgálat. 

A drámai küzdelem eredményesen zárult

A mentősök és az édes anya vállvetett küzdelme a kisbaba életéért sokáig zajlott majd az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a kisbabát sikeresen újraélesztették. A kislányt kritikus állapotban kórházba szállították a mentősök a rémült édesanya kíséretében. 

Országos Mentőszolgálat Facebook közleménye:

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Lakástakarítás

Ha nincs kedved vagy időd gyermekeid mellett a lakásod takarításával sokat bajlódni,... Tovább

Tovább a lexikonra
anya apa baba család egészség gyerek kisbaba kisfiú kislány