notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyerekek

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

5 dolog, amit tanulj el te is a gyerekektől!

J. Szilvia

Általában fordítva szokott a dolog történni: a gyerekek a szüleiktől, a felnőttektől tanulnak. De van néhány olyan dolog, amit mi is bátran eltanulhatunk a kisebb gyerekektől is. Ne félj te sem újra átélni néhány olyan dolgot, ami valószínűleg gyerekként még neked is teljesen természetes volt.

Család

 

Nevetés, nevetés és nevetés

 

A gyerekek, főleg a kisgyerekek sokkal többet nevetnek, mint a felnőttek. A legapróbb dolgoknak is hihetetlenül és őszintén tudnak örülni. A felnőttekre sajnos nem jellemző, hogy vidámak, jókedvűek lennének, sokszor még a nagy örömöknél is csak egy kis mosolygást engednek meg maguknak. A nevetés viszont az egyik legtermészetesebb dolog, amit már a kisbabák is le tudnak utánozni. A kutatások pedig arra a felfedezésre jutottak, hogy a nevetésnek olyan hatása van a testre és lélekre, mint a meditációnak. Tehát a nevetés csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert és boldogabbá teszi az embert.

hirdetes

 

Lelkesedés

 

A gyerekek lelkesedése hihetetlen mértéket képes ölteni. Akár a legapróbb dolgoknak is képesek olyan lelkesedéssel nekivágni, amit mi felnőttek csak csodálni tudunk. Hát tanuljuk el tőlük, és mi is vigyük át a hétköznapokba ezt a szuper képességet.

 

A következő oldalon folytatjuk!

Család

 

Sok mozgás

 

A gyerekek igazi örökmozgók, akik kúsznak, másznak, futkároznak… egyszóval mozgásban vannak. A szülők pedig nem győzik követni és utolérni őket. Az egészséges életmód egyik alappillére a rendszeres mozgás. A gyerekek mégsem ezért, hanem a játékért és a szórakozásért mozognak annyit. Ők még tudják, hogy a mozgás, futkosás örömet okoz. Térj vissza te is gyerekkori önmagadhoz és mozogj te is természetesebben, és egyre többet.

 

Kérdezés

 

A gyerekeknél a kérdezés természetes tanulási folyamat. Arra szolgál, hogy minél jobban megismerjék a körülöttük lévő világot. A felnőttek viszont nem így szereznek ismereteket, sőt sokan teljesen elzárkóznak a kérdések feltevésétől. Ők úgy érzik, hogy ha kérdeznek, azzal saját tudatlanságukat, hozzá nem értésüket bizonyítanák. Pedig a kérdezés a legegyszerűbb módja az információk megismerésének. Kérdezz bátran te is, ha valamit nem tudsz, vagy nem vagy biztos benne.

 

Őszinteség

 

A gyermeki őszinteségnek egyszerűen nincs párja. Természetesen nem ezt a fajta őszinteséget kellene a felnőtteknek is eltanulni, de igenis ránk férne valamennyi belőle. A gyerekek őszinteségével szemben, ne azt mondjuk ki válogatás nélkül, amit gondolunk, hanem igyekezzünk minél őszintébbek lenni egymáshoz, anélkül, hogy bárkit szándékosan megbántanánk.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Hemangióma - Mit jelent?

A Hemangióma  (haemangioma) a vérereket képző szövet jóindulatú... Tovább

Tovább a lexikonra
gyerekek