notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Őszi programok az egész család számára, kalandpark, élménypark, tanösvény

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Barangolások, kalandozások Magyaroszágon, 3 tipp őszi családi programokhoz

Az ősz eljövetelével csak fokozódik a kirándulási kedv. Felejthetetlen élményeket nyújtó kalandparkok, túraútvonalak és tanösvények várják hazánkban a kirándulni vágyókat. Három izgalmas és varázslatos helyre kalauzollak benneteket.  Cápafogak és pallóösvények valamint a száguldás élménye vár rád.   

Kalandozások az őszi erdőben

 Gyadai tanösvény

A fővároshoz közeli kirándulóhely. A gyadai tanösvényhez Budapesttől autóval körülbelül 40 perc alatt lehet eljutni. A Naszály északi lábánál, a Lósi-patak mentén fekvő erdők és rétek természeti értékeit mutatja be. Az útvonal 5 km hosszúságú, amit kényelmes tempóban 2,5-3 óra alatt járhatunk be. A tanösvénynek 13 állomása van, ami télen- nyáron  bejárható.

hirdetes

 

A tanösvény jelkép állata, Hangya Dani kíséri a gyermekeket. Pallókon és kacskaringókon  haladhattok át. Nagyon érdekes és izgalmas túra út minden korosztály számára.

 

Megközelíthető Katalinpuszta/Szendehely felől.

 

Gyadai tanösvény - izgalmas útszakasz

Gyadai tanösvény

 

A következő oldalakon az Ipolytarnóci őslénypark és a Zemplén kalandpark az ország leghosszabb bob pályájával kerül bemutatásra.

 

 

Kalandozások az őszi erdőben

Ipolytarnóci ősmaradványok természetvédelmi terület

 

Budapesttől csupán 150 km-re, Észak- Kelet felé, Magyarország szlovákiai határának közelében található világhírű természetvédelmi területünk. Geológiai tanösvény mentén ismerkedhetünk meg egy vulkánkitörés során betemetett miocén ősi kincsekkel, cápafogakkal, egzotikus növénylenyomatokkal és ősvilági szörnyek lábnyomaival.

 

A miocén erdőben arborétum is várja a látogatókat. A gyaloghidak mentén különleges, egzotikus helyről származó növények árnyékában miden olyan miocén kori állatfaj élethű szobra látható, melyek lábnyomait megtalálták a megkövült agyagos talajban.

 

Az Ősfenyő Belépő fogadó épület is egészen különleges. Egy gigantikus, megkövesedett ősfenyő belső üregét imitáló épületben a földtani múlt történéseit követhetjük nyomon. A mozi teremben szimulációs körülmények között mozgó székekben láthatjuk a 4D-és animációs produkciót a letűnt világról.

 

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt hasznos élményt nyújt. A látogatásra szánjatok bőven időt!

 

A következő oldalon a Zemplén kalandparkról és a bob pályáról olvashattok.

Kalandozások az őszi erdőben

Zempléni kalandpark

 

Északon kalandozva, az ország legészakibb városában Sátoraljaújhelyen található a különféle élményelemekben bővelkedő kalandpark.

A bob pálya 2275 méteres hosszúságával az ország és a térség leghosszabb bob pályája. A pálya jó adottságú, gyors és mindemellett biztonságos, felejthetetlen élményt nyújt.  Nagyobb gyerekek és felnőttek számára is izgalmas.

Az ország leghosszabb libegője is a zempléni kalandparkban található. A libegő pálya hossza 1332 méter. A park felső állomásánál egy újonnan épült kilátóból lehet csodálni a zempléni vidéket.

Ha még mindig kipróbálnál valamit a parkban, javaslom a mászó fal központot, nagyon bátraknak az extrém átcsúszó pályát, ami „Sólyom” névre hallgat. Gör- és műjégkori pálya, kalandpálya és tanösvény is szolgálja az oda látogatókat. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Készségfejlesztő játékok

A készségfejlesztő játékok alkalmazása gyermekkorban rendkívül fontos feladat. Ezek a... Tovább

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
kisfiú kislány kreatív mese mozgás