notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Miért tesz jót a gyereknek a kutya társasága?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Minden gyerkőcnek kutya mellett kell felnőnie!

Kósa Krisztina

Ha babát vár egy nő, sok esetben a rokonok, ismerősök, vagy akárki más úgy érzi, bele kell szólnia az életébe, és megmondani, mi a jó neki. Értve ezalatt azt is, hogy ha van kutya vagy macska a háznál, akkor az menjen csak, nincs többé helye a családban, mert csak bajt okoz majd a babának, és így tovább. Ők azonban nincsenek tisztában azzal, hogy egy háziállat mennyit segíthet egy gyereknek, valamint azt sem tudják, hogy jóval kisebb eséllyel lesz allergiás, ha van otthon háziállat.

Kutya és gyerek a családban

1. Kevesebb betegség

 

Egy komplett és átfogó kutatás kiderítette, hogy a kutyatartás emberekre gyakorolt pozitív hatásait már csecsemőkorban ki lehet mutatni. A vizsgált családok közül azokban, ahol volt kutya a háznál, a babák 33%-al kevesebb betegséget kaptak el, mint azoknak a családoknak a gyermekei, ahol nem volt kutya.

2. Kisebb esély az allergiára

hirdetes

 

Egy egészségügyi kutatás arra a következtetésre jutott, hogy a kutya vagy macska mellett felnövő gyerekeknél fele akkora arányban alakul ki allergia és asztma, mint a kutya nélküli háztartásokban. És ez most nem azt jelenti, hogy a kutyások kutyaszőrt reggeliznek, ebédelnek és vacsoráznak, de igenis sokkal erősebb lesz az immunrendszerük!

3. Kisebb esély a szívbetegségre

 

Pozitív összefüggés van a kutyatartás és a kevesebb szív- és érrendszeri betegség között is. Ezt egyértelműen azzal magyarázzák, hogy a kutyatartók rendszerint kevesebbet stresszelnek, mint mások, és így kevésbé küzdenek vérnyomás problémákkal. Ez pedig manapság egyre komolyabb betegség már, így hát nem árt erre is odafigyelni.

Ha viszont azt vesszük, hogy a kutyák nem csak háziállatok, hanem társaink is a mindennapokban, akkor jól esik, ha mások is így tekintenek rájuk. Értem itt ezalatt azt, hogy ha például egy meleg, nyári napon útnak indulunk, hogy kiránduljunk egyet, akkor visszük a kutyust is. És ha közben megéhezünk, megszomjazunk, akkor magától értetődőnek gondoljuk, hogy ő is jön velünk oda, ahová betérünk. 

Csöppségek: babák és kutyák a családban

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Családi hosszú hétvége

Egy családi hosszú hétvége megszervezése nem egyszerű feladat. Ilyenkor érdemes egy olyan... Tovább

Trambulin

A trambulin egy játszó eszköz, de felnőttként akár edzésekhez is használható. Rugalmas... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa baba baba várás betegség család cuki egészség gyerek gyerekek gyereknevelés háziállat kisbaba kisbabád kisfiú kislány nevelés