Hozd ki a legtöbbet az egyedülálló szülő szerepköréből is!

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2018. Április 22. - Csilla
hirdetes
 | Szerző: K.A.
címkék: anya, apa, család

Muszáj magányos legyen az egyedülálló szülő?

hirdetes
Az egyedülálló szülők is élhetnek teljes életet

Egyedülálló szülőként nem könnyű feladat megélni a mindennapokat. Sokan meg akarnak felelni nem létező elvárásoknak, rettegnek a külvilág visszajelzéseitől. Megélni egy kapcsolat, házasság elmúlását senkinek nem könnyű. Feszítő érzés feldolgozni, hogy valamit nem sikerült jól, tökéletesen menedzselni az életünkben. A kétségbeesés és az ön- vagy a másik fél hibáztatása nem oldja meg a helyzetet. Az egyedülálló szülők leggyakoribb társa a magány és az érzés, hogy egyedül kell megoldaniuk élethelyzetüket. Az állandó „küzdelem” érzése azonban nem határozhatja meg az életet. Hoztunk 5 biztos tippet, amivel elkerülhetők a legnehezebb pillanatok: az ünnepek, az egyedül töltött esték, a gyerekes hétvégék vagy akár a kamasz lázadások időszakai is.

Gyakran a legfontosabb szabályok, a legcélravezetőbb ötletek már ott vannak az egyedülállók fejében, egy határozott bátorítás, megerősítés, azonban mégis hiányzik.  Ha te is magányosan viseled a felnőtt életed, a gyerekeid nevelésének mindennapjait, akkor itt az idő, hogy elgondolkozz azon, hogy mi fér bele az életedbe, hogy az a szürkeségből szivárványszínűvé válhasson. Vedd kezedbe saját életedet és változtasd meg gondolataidat. A terhek elviselése sokkal könnyebben fog így menni. Ne felejtsd el, hogy még mindig jobb egyedül lenni, mint egy bántó kapcsolatban, vagy kompromisszumok között. Legyen vígasz és egy percre se felejtsd el, hogy nem vagy egyedül: több százezer egyedülálló szülőtársad éli át nap, mint nap ugyanazokat az érzéseket, problémákat, mint te!

hirdetes

 

Jöjjenek hát a mentőövek, amik meg fogják változtatni nem csupán a hozzáállásodat, hanem akár az egész életedet is!

hirdetes
hirdetes

Hogyan fejlesztheted gyermeked érzelmi intelligenciáját

Hogyan fejlesztheted gyermeked érzelmi intelligenciáját

2018-03-23

Szülőként nem tudjuk befolyásolni gyermekünk érzéseit - és nem is szabad ezt tennünk – de mind arra törekszünk, hogy egy magas érzelmi intelligenciával rendelkező felnőttet neveljünk belőlük. A mi feladatunk mindössze annyi kell, hogy legye, hogy segítünk gyermekünknek felismerni, megérteni és megtanulni feldolgozni az emberi érzések teljes tárházát.

Mentsd meg elmagányosodott kapcsolatodat!

Mentsd meg elmagányosodott kapcsolatodat!

2018-03-24

A párkapcsolatok legnagyobb gyilkosa a magány. Mire idáig eljut az ember, az azt jelenti, hogy valami nagyon félresiklott. Egy magányos kapcsolat olyan, mintha egy mocsaras vidéken akarnál átgázolni. Nincsenek felnőtt élmények, nincsenek felnőtt programok. A jó hír, az, hogy ha felismered és beleállsz, akkor tudsz rajta változtatni.

Tévhitek a pattanásokról

Tévhitek a pattanásokról

2018-03-25

A pattanások majdnem minden serdülő életét megkeserítik. Nem elég, hogy meg kell birkózniuk az igazi öntudatra ébredéssel, még a belső mellett, külsejük is átalakul. Szülőként nagyon sokat tehetünk a háttérből, hogy segítsük gyermekünket. A pattanások, aknék kezelése például pontosan az a terület, ahová be is engednek a kamaszok!


2018-03-25 5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

Nem mindig célravezető a sarokba állítás és a kiabálás. Egy szülőnek, a pozitív eredmények elérése érdekében, tudnia kell, hogyan hozhatja ki a legtöbbet stressz és felesleges dráma nélkül a nehéz helyzetekből. Vannak bevált fegyelmezési módszerek és nevelési tippek, amik a szakértők szerint a legtöbb gyermeknél beválnak.

2018-03-27 A gyerekem nem figyel rám!

Minden szülőnek meggyűlik a baja egyszer a gyermeki dackorszakkal. Ám ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy akármennyire is idegesítő dolog, gyermekeink egy nagyon hasznos tulajdonságára hívja fel a figyelmet, mely egyes helyzetekben akár az életét is megmentheti.Megmutatjuk, hogyan is működik és mit tudszt tenni ellene.

A gyerekem nem figyel rám!

Az állandó harc, könyörgés, veszekedés a legtöbb szülőt fel tudja stresszelni. Te csak annyit szeretnél, hogy takarítsa ki a szobáját. De a gyereke...

5 hatékony nevelési tipp sarokbaállítás helyett

A sarokba állítás már régóta a szülők egyik bevett fegyelmezési módszere, azonban – mint ahogy azt már talán te magad is tapasztaltad –...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.