térérzékelés fejlesztése, testséma kialakulása

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Térérzékelés fejlesztése

Rezsóanyu

A testkép a gyermek egész fejlődését tükrözi. A mozgás fejlesztése pedig a test észlelését közvetlenül befolyásolja és javítja.

térérzékelés

Hogyan fejleszthető a térészlelés? Hogyan segíthetjük a testséma kialakulását?

Térészlelés fejlesztése

Fontos a megfelelő tér érzékelése, észlelése, hogy megfelelően tudjunk tájékozódni, el tudjunk a térben igazodni.

Ezek fejlesztésében alapvető szerepe van a mozgásos tevékenységeknek és a megfelelő testséma kialakításának.  E képesség kialakításnak részei az egyensúlyérzék fejlesztése, a téri helyzetek különböző megélése, a téri irányok bemozgása.

hirdetes

A különböző téri pozíciókat jelző szavak, (előtt-mögött, jobbra-balra, fent-lent, stb.) mozgás általi átélése  segít a tudatosításban, az irányok megfelelő megtanulásában.

Testének megfelelő ismerete nélkül nehezen, hiányosan alakulnak ki azok a készségei, amelyek lehetővé teszik számára, hogy az írást, olvasást, számolást megfelelő módon elsajátítsák.

Adhatunk játékos instrukciókat a gyerekünknek, melyek nagyszerűen fejlesztenek: Mássz át az asztal alatt! Ugráld körbe a fát! Emeld fel a fejed fölé! Dobd ide a labdát! … S még hasonlókat.

A testséma kialakulása, megfelelő fejlettsége teszi lehetővé, hogy a gyerekek a testükön való tájékozódást, az irányok helyes megítélését, ismeretét átvigyék a külső környezetre is.

A testkép a gyerek egész fejlődését tükrözi. A mozgás fejlesztése pedig a test észlelését közvetlenül befolyásolja és javítja.

 

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Szótár

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.