Miért nem megy a gyereknek a suli?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Tanulási nehézségek – mi lehet a megoldás?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sok gyerek küzd tanulási nehézségekkel – akár már az iskola első éveitől. Van, akinél képességbeli problémák állnak a háttérben, sokaknál viszont inkább lelki eredetű a baj. Hogyan lehet ezt vajon orvosolni?

Amikor nem megy a tanulás

 

Vannak különbségek, melyek alapján világosan szétválasztható két csoport: az egyik az, amelyikben azok a gyerekek vannak, akik valóban tanulási nehézségekkel küzdenek, a másik pedig az, amelyben olyan gyerekek vannak, akik csupán csak nem akarnak tanulni, mert nem elég motiváltak.  A viszont nyilvánvalóan az lenne, hogy még időben tudatosuljon a szülőkben a probléma, a probléma forrása, és képesek legyenek megtenni azokat a lépéseket, melyek szükségesek a gyermek fejlesztése és motivációja visszaszerzése érdekében.

hirdetes

 

A tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek az őket ért nehézségek, kudarcok hatására könnyen elvesztik a tanulás iránti elkötelezettségüket, és ez bizony rövid időn belül oda vezet, hogy az iskola és az ezzel járó minden kötöttség. A dolog rákfenéje voltaképpen az, hogy sok ilyen kisgyerek nem is képes olyan módon tanulni, mint egy átlagos képességű gyermek. Ez persze nem azt jelenti, hogy ők nem jó képességűek, hanem csupán azt, hogy az ő képességeik más módon nyilvánulnak meg. Sok szempontból intelligensek és okosak, ám készségeik egy része fejlesztésre szorul.

 

 

LAPOZZ A FONTOS INFORMÁCIÓKÉRT!

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány nevelés tanács tanulás

Szótár

Ruha rendelés

A ruha rendelésnek számos előnye van, hiszen rengeteg időt spórolhatunk vele, sokkal... Tovább

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.