Sziámiikrek mindennapjai

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Egy sziámi ikerpár mindennapjai

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Abby és Brittany

Tanulnak és motoroznak

 

Ha a száraz tényeket vesszük, vagyis a statisztikát, akkor 40.000 ikerszülés közül egynél várható valamilyen összenövési rendellenesség, és közülük is csupán 1 százalék éri meg az első születésnapját. A Hensel-ikrek azon kevés sziámi ikerpárok közé tartoznak, akik boldogan élik mindennapjaikat, és mindent megtesznek, hogy a lehető legteljesebb életet élhessék. Megtanulták, hogyan kell tökéletes összhangban működniük egymással, befejezik egymás mondatait, és mindig újabb és újabb célokat tűznek ki maguk elé, melyeket aztán sikeresen el is érnek. Ilyen módon tanultak meg például biciklizni, zongorázni, röplabdázni, úszni és vezetni is. Bár egy testben élnek, a személyiségük különböző. Brittany visszafogottabb, csendesebb lány, míg testvére, Abby harsányabb és bátrabb. Emellett mindketten vidámak és barátságosak, és eltérő belső tulajdonságaik ellenére is teljes köztük a harmónia.

hirdetes

                                         

A középiskola befejezése után egyetemre mentek, majd a diploma megszerzése után matematika tanárnőként helyezkedtek el egy általános iskolában. Kiegyensúlyozottságuk, magabiztosságuk, és általánosan jó kedélyállapotuk jórészt a megfelelő családi háttérnek köszönhető, melyet szüleik, Patty és Mike biztosítottak számukra. Mindig mindenben segítették és bátorították a lányokat.

 

hirdetes

Még több cikk

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba baba várás család egypetéjű fotó gyerek gyerekek ikrek kisbaba kislány megszületett szülés várandósság

Szótár

Osztálykirándulás helyszín Balaton

Ideje elkezdeni az osztálykirándulások szervezését. A gyerekek nagy kedvence a Balaton, így... Tovább

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes