Így készítheted fel gyermeked játékosan a pénzügyi tudatosságra, a szelektív hulladékgyűjtésre és a fenntartható életmódra!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Így készítheted fel gyermeked játékosan a pénzügyi tudatosságra, a szelektív hulladékgyűjtésre és a fenntartható életmódra!

Gyerek Portál

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Napjainkban kiemelten fontos, hogy az iskolai kötelező tanulmányokon kívül csemeténket a való életre is felkészítsük kicsit. Egy olyan programra szeretném most felhívni a szülők, tanárok figyelmét, amely kiváló lehetőségeket tartogat általános iskolások számára! Szerintem minden iskolába be kéne vezetni, az én kisfiam előszeretettel játszik, gyűjtöget, és nagyon sokat tanult a különböző programokból :)

Tanítsd gyermeked játszva!

PontVelem Okos Program – Gyűjts, Gazdálkodj, Okosodj!

A PontVelem Okosprogram egy olyan nonprofit szervezet, akiknek célja az általános iskolások játékos felkészítése az életre. A program a szelektív hulladékgyűjtésen alapul: az általános iskolás diákok a részt vevő intézményekben leadhatják a használt elemeket, aluminium dobozokat és elektronikus kütyüket, amiért pontokat kapnak. A pontokkal ezután gazdálkodhatnak: a BankVelem programban leköthetik, takarékoskodhatnak vele – ezzel nem csak a szelektív hulladékgyűjtésre, de a bankrendszerek működésére is felkészítheted csemetéd, amely valljuk be, napjainkban elengedhetetlen…

hirdetes

Az összegyűjtött pontokat a PontVelem weboldalán értékes tárgyakra válthatják be a gyerekek, vagy akár jótékony célokra is felhasználhatják! A pontokból megvásárolható termékek között megtalálhatóak telefonok, tabletek, belépőjegyek, különleges cuccok is.

A jótékonysági rovatban lehetőség van adakozni is: jelenleg három fő csapásirányban tud csemetéd jótékonykodni: a rászoruló gyermekeknek szemüvegre lehet gyűjteni, játszóterek építésére lehet adakozni a szegényebb régiók számára, illetve a Máltai Szeretetszolgálat játszóházainak felépítésére is lehet gyűjtögetni.

 

A Ti iskolátok tagja már a PontVelem programnak? Ha nem, szerintem mindenképpen megér egy kérdést. Nézz körül weboldalukon ide kattintva: PontVelem Okos Program, és ajánld őket bátran a suliban!

 

További játékok, akciók a PontVelem programban

A PontVelem Okos Programban rendszeresen különböző játékok, kvízes nyereményjátékok és pályázatok is kiírásra kerülnek. Ez mind mind a gyermekek tudását, tudatosságát hivatott szolgálni, teljesen nonprofit alapon. A legutóbb például egy bankrendszerekről készült kvízzel lehetett versenybe szállni – amelyből kisfiam is nagyon sokat tanult.

 

Kreativitás felső fokon! A PontVelem Facebook oldala segít a kreatív csemetéknek is!

Már régóta használjuk szeretettel a PontVelem programjait, és mostanság akadtunk rá Facebook oldalukra is, ahol rengeteg kreatív, csináld magad ötletet gyűjtenek össze kifejezetten gyermekek számára! Nekem mint édesanyának nagyszerű érzés látni, ahogy az amúgy „modern” gyerek, aki szereti a számítógépet azzal szalad ki, hogy szeretne színes papírt vagy gyurmát kapni szülinapjára, mert látott egy szuper ötletet.

Nézd meg Te is Facebook oldalukat ide kattintva, szerintem érdemes: PontVelem Facebook oldal

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mit tehetsz, hogy gyermeked felelős felnőtté váljon

2018-02-21

Mit tehetsz, hogy gyermeked felelős felnőtté váljon

Szülőként mindent meg szeretnél adni gyermekednek, hogy teljes életet éljen és később felelős felnőtt váljon majd belőle. Sokszor azonban nem tudjuk eldönteni, mivel is nevelhetjük gyermekünket felelősségre. Néhány haszno tanács szülőknek, hogy mit tehetnek annak érdekében, hogy gyermekünk felelős felnőtté váljon.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
tanács

Szótár

Családi wellness

A családi wellness nagyszerű lehetőség arra, hogy együtt szórakozzon és pihenjen a család... Tovább

Családi wellness hétvége

Egy családi wellness hétvége remek lehetőséget biztosít a család számára, hogy minőségi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 4.9