Így készítheted fel gyermeked játékosan a pénzügyi tudatosságra, a szelektív hulladékgyűjtésre és a fenntartható életmódra!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Így készítheted fel gyermeked játékosan a pénzügyi tudatosságra, a szelektív hulladékgyűjtésre és a fenntartható életmódra!

Gyerek Portál

Napjainkban kiemelten fontos, hogy az iskolai kötelező tanulmányokon kívül csemeténket a való életre is felkészítsük kicsit. Egy olyan programra szeretném most felhívni a szülők, tanárok figyelmét, amely kiváló lehetőségeket tartogat általános iskolások számára! Szerintem minden iskolába be kéne vezetni, az én kisfiam előszeretettel játszik, gyűjtöget, és nagyon sokat tanult a különböző programokból :)

Tanítsd gyermeked játszva!

PontVelem Okos Program – Gyűjts, Gazdálkodj, Okosodj!

A PontVelem Okosprogram egy olyan nonprofit szervezet, akiknek célja az általános iskolások játékos felkészítése az életre. A program a szelektív hulladékgyűjtésen alapul: az általános iskolás diákok a részt vevő intézményekben leadhatják a használt elemeket, aluminium dobozokat és elektronikus kütyüket, amiért pontokat kapnak. A pontokkal ezután gazdálkodhatnak: a BankVelem programban leköthetik, takarékoskodhatnak vele – ezzel nem csak a szelektív hulladékgyűjtésre, de a bankrendszerek működésére is felkészítheted csemetéd, amely valljuk be, napjainkban elengedhetetlen…

hirdetes

Az összegyűjtött pontokat a PontVelem weboldalán értékes tárgyakra válthatják be a gyerekek, vagy akár jótékony célokra is felhasználhatják! A pontokból megvásárolható termékek között megtalálhatóak telefonok, tabletek, belépőjegyek, különleges cuccok is.

A jótékonysági rovatban lehetőség van adakozni is: jelenleg három fő csapásirányban tud csemetéd jótékonykodni: a rászoruló gyermekeknek szemüvegre lehet gyűjteni, játszóterek építésére lehet adakozni a szegényebb régiók számára, illetve a Máltai Szeretetszolgálat játszóházainak felépítésére is lehet gyűjtögetni.

 

A Ti iskolátok tagja már a PontVelem programnak? Ha nem, szerintem mindenképpen megér egy kérdést. Nézz körül weboldalukon ide kattintva: PontVelem Okos Program, és ajánld őket bátran a suliban!

 

További játékok, akciók a PontVelem programban

A PontVelem Okos Programban rendszeresen különböző játékok, kvízes nyereményjátékok és pályázatok is kiírásra kerülnek. Ez mind mind a gyermekek tudását, tudatosságát hivatott szolgálni, teljesen nonprofit alapon. A legutóbb például egy bankrendszerekről készült kvízzel lehetett versenybe szállni – amelyből kisfiam is nagyon sokat tanult.

 

Kreativitás felső fokon! A PontVelem Facebook oldala segít a kreatív csemetéknek is!

Már régóta használjuk szeretettel a PontVelem programjait, és mostanság akadtunk rá Facebook oldalukra is, ahol rengeteg kreatív, csináld magad ötletet gyűjtenek össze kifejezetten gyermekek számára! Nekem mint édesanyának nagyszerű érzés látni, ahogy az amúgy „modern” gyerek, aki szereti a számítógépet azzal szalad ki, hogy szeretne színes papírt vagy gyurmát kapni szülinapjára, mert látott egy szuper ötletet.

Nézd meg Te is Facebook oldalukat ide kattintva, szerintem érdemes: PontVelem Facebook oldal

hirdetes
hirdetes
tanács

Szótár

Gyerektábor

Minden gyermek életében fontos és meghatározó élmény a táborozás. A gyermekek számára a... Tovább

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.