Pimasz, makacs kamaszok a családban. Ha nálatok is van belőle, ez a cikk neked szól.

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Pimasz kamasz

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kamasz gyerekek viselkedésétől a szülők haja égnek áll, kissé beőszül, és elkeseredve számolgatja a megmaradt szálakat, azon tűnődve, hogy kopasz lesz-e mire benő csemetéje feje lágya? Vannak szerencsés példányok, akik kezelhetők, simulékonyak, hallgatnak a jó szóra, és kevésbé befolyásolhatóak a média és társaik által. A nehezebb esetek elviselésére, íme, néhány jó ötlet!

Pimasz, makacs kamaszok a családban. Ha nálatok is van belőle, ez a cikk neked szól.

A legfontosabb, hogy kompromisszumot kell kötni. De nem a gyerekkel, hanem magunkkal, mert velük véletlenül sem lehet. A felvett rossz szokásokat eltüntetni túl nagy feladat, talán csak finomíthatunk rajtuk. S, hogy ne kapjunk frászt tőlük, egyszerűbb nagy levegőket véve elviselni, mint folytonos körharcokat vívni felszámolásukért.

Folyton a neten lógnak, ami remek dolgokat hozhat a mi életünkbe is. Lássuk csak! Hirtelen többgyermekes családdá válunk, hisz a You Tube videósai beköltöznek az otthonunkba. Hallhatjuk eszetlen, idétlen vihogásaikat, és a szép magyar nyelvre is ösztönzik csemetéinket. Kár, hogy a családi pótlékot nem vehetjük fel utánuk! Mivel egy idő után hazánk virtuózai uncsik, így teljesen ingyen, nulla költségbefektetéssel, autodidakta módon angolul is megtanulnak ifjaink. Trágárkodni biztos. Ezen felül velünk is rövidítve, szleng szavakkal beszélnek, nem árt, ha művelődünk kicsit, és ha valami tetszik, egyszerűen mondjuk hogy LOL! De semmiképp se ültessük le őket az M3 csatorna nyelvművelő műsorai elé. Inkább vegyük fel a szótárunkba egy-két új szót.

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

2018-02-25

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

Egy fülfertőzés még a felnőtteket is meg tudja kínozni. Hát, még a gyerekeket! A kisbabák esetében a fülfertőzés különösen gyakori betegség. Mivel a kicsik még nem tudják elmondani, hol fáj nekik, ezért fontos, hogy szülőként ismerd a pontos tüneteteket és időben lépj, mielőtt maradandó fülkárosodást szenvedne gyereked.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya

Szótár

Esküvőhelyszín

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása a legfontosabb feladat a szervezés során, hiszen... Tovább

Családi pihenés télen

Egy családi pihenés télen remek lehetőségeket kínál arra, hogy a család minőségi időt... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.