Fontos, hogy minden nap olvassunk gyermekünknek. Elmondjuk miért!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

vd

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Olvass gyermekednek, hogy majd ő is olvasson

Hivatalos dokumentumok kitöltése


Felnőtt életük során is, de már iskolás korban is szembe találja majd magát gyerekünk azzal, hogy valamilyen hivatalos papírt kell esetleg kitöltenie. Ezek értelmezése, és kitöltése kellő tájékozottságot is igényel a gyerek részéről, melyet rengeteg olvasással tud megszerezni.

Sokszor elvárás, például egy önéletrajz, vagy motivációs levél megírásánál az is, hogy röviden és tömören tudjon, változatosan fogalmazni, melyben szintén nagy segítség az olvasás, hiszen ha sok féle szöveggel találkozik gyermekünk, választékosabban fog tudni fogalmazni, hiszen az olvasás során bővül a szókincse is.

hirdetes

A gondolkodás és az agy fejlődéséért

Rengetegszer mondják el a szakemberek, hogy a TV világában minden gondoltat, alakzat és forma az orrunk elé van tolva. Ha végig gondoljuk hány könyvadaptációt dobnak piacra a filmes cégek, lényegében azt tapasztaljuk, minek elolvasni a könyvet, hiszen már láttam filmen. Azonban ha megkérdez akár egyetlen olyan embert is, aki előbb olvasta a könyvet és csak azután nézte meg a filmet, 10 emberből 9 biztosan azt fogja mondani, hogy a könyv sokkal jobb volt.

Ez nem véletlenül van így. Egyrészt azért is, mert a film, emészthetősége miatt nem tud akkora terjedelmet feldolgozni, mint amit egy könyv, ezért rengeteg részlet kimarad belőle. Legfontosabb hátránya azonban talán az, hogy míg az olvasó olyan környezetet és figurákat képzel el a történetbe, amilyen neki tetszik, addig a film adott karakterekkel, arcokkal és helyszínekkel dolgozik. A film lényegében egy ember, vagy egy kisebb csoport könyv alapján elképzelt világát viszi vászonra. Ezért a könyv sokkal személyesebb élményt is tud adni, mint egy film, de fő ereje mégsem ebben rejlik.
 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anyaság család egészség fejlesztő gyereknevelés könyv mese olvasás

Szótár

Kulturális rendezvény helyszín a MÜPA-ban

  A Bohém Étteremben minden adott egy tökéletes kulturális rendetvényhez. Ehhez már... Tovább

Családi hosszú hétvége

Egy családi hosszú hétvége megszervezése nem egyszerű feladat. Ilyenkor érdemes egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes