Nugtasd meg a sírva ébredő babát és altasd vissza!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Nyugtalan a baba, felébred és sír - altasd el újra!

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kisbabánknak számtalan baja lehet, amiért felébred, sír és nem tud visszaaludni.  Keressük meg az okát, hogy miért van ez?!  Ha látszólag semmi magyarázatot nem találunk a viselkedésére, akkor csak egy dolgot tehetünk.  Nyugtassuk meg és altassuk újra el!  Mindenkinek egyénileg kell megtapasztalni, hogy az ő kisbabájjánál mi a legjobb módszer.

 

 

Mit tegyünk, ha felébred, mert nyűgös?

A síró csecsemőt próbáljuk meg simogatással, csitítgatással, dúdolgatással újra elaltatni.

Az édesanya énekhangja sok esetben nagyon nyugtatólag hat a babákra, s könnyebben álomba szenderülnek.

Ha nem marad abba a sírás, akkor próbáljuk meg kitalálni, hogy mi lehet a baja.  Nincs-e melege, vagy esetleg nem fázik-e. Lehet, hogy éhes, vagy a szelek kínozzák a kis pocakját. De az is lehet, hogy csak a társaság hiánya miatt sír.

hirdetes

 

A panaszkodás egyik gyakori oka a fáradtság.

A kimerült babák nehezen alszanak el, s nyugtalanul alszanak. Klasszikus jelei az ásítozás, sírdogálás, nyűgösség, rángatózó kéz vagy lábmozgás.

 

Sok esetben a babák nyugodtabban alszanak el, ha az édesapa nyugtatja őket.

Valamiért ők nyugodtabban tudják kifejezni  akár egy simogatással, hogy most már aludni kell.  S nem csak az anya, hanem az apa is ráteheti a meztelen mellkasára a babát.  Ez a testkontaktus általában megnyugtatja a kicsiket.

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
baba kisbaba

Szótár

Gyerekprogramok Budapesten

Nektek is sok gondot okoz megfelelő gyermekprogramot Budapesten találni? Ha nem tudjátok, hogy... Tovább

Rendezvényhelyszín Budapest

Egy tökéletes rendezvényhelyszín Budapesten a város központjában helyezkedik el, mégis... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.