Mit lehet tenni, ha a gyerek nem képes leszokni a lopásról?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Nálatok is el-elcsór valamit a gyerek?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Amikor két-három éves lesz egy kisgyerek, és már kialakult benne a tudat, hogy mi az övé, és mi másé, bizony szinte mindenkivel előfordul, hogy irigykedni kezd a másikra. Mert az övé zöldebb, nagyobb, kerekebb, akármilyenebb. Nincs is ezzel gond, amíg nem nő még egy kicsit, és nem arra megyünk haza, hogy kipakolva a mosáshoz előkészített ruhákat, ez-az-amaz kipotyog a srácok zsebeiből. Mert elcsórni elcsórták, csak aztán el is felejtették… Vajon ez már kellő okot szolgáltat ahhoz, hogy aggódjunk?

Zsebtolvajlás ellen

 

A zsebtolvajok jellegzetes alakjai a bûnözõi körnek. Amikor hagyományos zsebtolvajokról beszélünk, akkor majdnem minden embernek a tolvajvilág "úriemberei " jutnak eszébe. Nem véletlenül, hiszen az igazi zsebtolvaj sohasem alkalmaz semmiféle erõszakot a kiszemelt dolog ellopása érdekében. Az elnevezés valójában kétfajta elkövetõt takar.

 

Az egyik a valódi zsebes, aki kifinomult ujjaival dolgozik, míg a másik a zsebmetszõ, aki különbözõ metszõ-, vágóeszközt vesz igénybe. A valódi zsebtolvaj hosszú idõk kitartó munkájával fejleszti kézügyességét arra a szintre, hogy észrevétlenül bele tudjon nyúlni a táskák, illetve a kabátok zsebeibe, és onnan az értékeket eltulajdonítsa.

hirdetes

 

 

Mivel a gyerekek még véletlenül sem ezen a szinten vannak, többnyire csak némi önzés vagy irigység áll a történet hátterében, ami kicsiként normális, nem biztos, hogy rosszat teszünk nekik azzal, ha elmesélünk nekik pár tolvajos mesét (vagy akár a fentieket). Ugyanis amilyen fogékonyak kicsiként a rosszaságra, úgy a jóra is, és egy tolvajlásról szóló történet igazán tanulságos lehet számukra. 

 

Mivel előbb-utóbb őket is meg kell ismertetnünk azzal a ténnyel, hogy értékeinkre bizony vigyázni kell, jól tesszük, ha ide kattintva már most tájékozódunk a legjobb lehetőségekről, ami a biztonságot illeti.

 

Lapozz a további érdekes információkért!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya apa család gyerek gyerekek kisfiú kislány kreatív nevelés tanács

Szótár

Bababarát étterem Budapest

Ha egy megfelelő étteremet keresünk babával, nem egyszerű a helyzet, hiszen számtalan étterem... Tovább

Budapesti étterem

Egy budapesti étterem jó választás lehet egy randevúra, egy családi összejövetelre, sőt,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.