Az agy fejlődése fontos minden gyermek életében

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

K.A.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezt kell tudni a baba agy fejlődése kapcsán

Az agy fejlődése az idegi feldolgozás sebességéből is kimutatható. Egy újszülött agya lényegesen lassabban dolgozik, mint egy felnőtté – nagyjából 16-szor kevésbé hatékony az információk átmozgatásában. Annak ellenére viszont, hogy a kisbaba születésekor agyának tömege még csak egynegyede a felnőttekének, döbbenetes az tény, hogy mire 2 évesek lesznek, elérik a felnőtt agytömeg háromnegyed részét és 5-6 éves korra pedig a 90 százalékát.

hirdetes

 

JÓ, HA TUDOD: Az idegi feldolgozás hatékonysága brutális fejlődésen megy át a csecsemő- és gyerekkor során, a maximális sebességét pedig nagyjából 15 éves korban éri el.

 

A kisbabák agya, a tévihitekkel ellentétben, születésük után, már csaknem az összes idegsejtet tartalmazza, amit életük során használni fognak. Agyukban nem csak az idegsejtek szaporodnak rohamosan, hanem az azok közötti kapcsolódások, hálózatos fejlődések is. Minden, amit egy kisbaba megtanul: hallás, látás, tapintás, mozgás stb., az egyfajta lenyomatot hagy az agyában, aminek hatására újabb és újabb ilyen kapcsolódások születnek, így agya folyamatos fejlődésen megy keresztül, hogy a napi élethez, a világhoz segítse a tökéletes alkalmazkodást.

 

 

hirdetes

Még több cikk

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba baba várás betegség család egészség fejlesztő finom motorika gyerek gyerekek kisbaba kisbabád megszületett nevelés tanács tanulás újszülött várandósság

Szótár

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes