Költözés gyerekkel - avagy amire te sem vagy felkészülve!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Költözés gyerekkel - avagy amire te sem vagy felkészülve!

Tutyus
Gyermek dobozban

A haditerv

 

Ahogy azt a fentiekben is említettem, szerencsés, ha még a költözés elején eldöntitek, hogy mit, és hogyan szeretnétek. Mi tudtuk, hogy semmiből nem szeretnénk kihagyni a babócát, így csak a „végleges” pakoláskor hívtuk segítségül a nagyit. Egyébként mindvégig velünk volt. Bár még csak kilenc hónapos, de szerintem, már most is nagyon sok mindent megért. Így vele pakoltuk össze a „Mindenünket”. Szerencsére tudtuk mit, hova szeretnénk elcsomagolni, ezáltal már a végleges költözés előtt elkezdtük a dobozolást. Először a nem használt dolgokat és a dekorációkat pakoltuk el. Majd következtek a nagyobb bútorok. A legvégére maradt a gyerekszoba. Fontos volt számunkra, hogy fokozatosan szakítsuk ki a megszokott környezetéből. Valahol olvastam, hogy minden embernek kell, hogy eltudjon búcsúzni az előző lakhelyétől, így gondolván a gyermeknek is. Ezért az a legjobb, ha lassan búcsúztok.

hirdetes

 

Az új környezet

 

Fontos, (ha tehetitek persze) hogy őt is elvigyétek a leendő kis otthonotokba, és tudatosítsátok benne, hogy egy új, jó dolognak a kezdete ez. Az is előnyére lehet, ha a babakocsiból vagy már az előre felállított járókából nézi, hogyan is lesz ebből a törmelékes izéből, otthon. Mi majdnem minden alkalommal elvittük az új házunkba a picurkát, hogy szokja az új környezetet. Szerencsére a gyermekek igen alkalmazkodó kis lények, viszont ha hirtelen csöppenek egy új környezetbe, komoly szorongás alakulhat ki bennük. Ezért fontos, hogy veletek éljen meg mindent, és fokozatosan. Legyen szó egy kisbabáról, mint a Mi esetünkben, vagy egy nagyobbacska lurkóról.

hirdetes
hirdetes
hirdetes
gyerek gyerekek tanács

Szótár

Gyerekvitaminok

A gyerekek sajnos fogékonyak a megbetegedésre, így nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet... Tovább

Hemangióma - Mit jelent?

A Hemangióma  (haemangioma) a vérereket képző szövet jóindulatú... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.