Költözés gyerekkel - avagy amire te sem vagy felkészülve!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Költözés gyerekkel - avagy amire te sem vagy felkészülve!

Tutyus

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Gyermek dobozban

A haditerv

 

Ahogy azt a fentiekben is említettem, szerencsés, ha még a költözés elején eldöntitek, hogy mit, és hogyan szeretnétek. Mi tudtuk, hogy semmiből nem szeretnénk kihagyni a babócát, így csak a „végleges” pakoláskor hívtuk segítségül a nagyit. Egyébként mindvégig velünk volt. Bár még csak kilenc hónapos, de szerintem, már most is nagyon sok mindent megért. Így vele pakoltuk össze a „Mindenünket”. Szerencsére tudtuk mit, hova szeretnénk elcsomagolni, ezáltal már a végleges költözés előtt elkezdtük a dobozolást. Először a nem használt dolgokat és a dekorációkat pakoltuk el. Majd következtek a nagyobb bútorok. A legvégére maradt a gyerekszoba. Fontos volt számunkra, hogy fokozatosan szakítsuk ki a megszokott környezetéből. Valahol olvastam, hogy minden embernek kell, hogy eltudjon búcsúzni az előző lakhelyétől, így gondolván a gyermeknek is. Ezért az a legjobb, ha lassan búcsúztok.

hirdetes

 

Az új környezet

 

Fontos, (ha tehetitek persze) hogy őt is elvigyétek a leendő kis otthonotokba, és tudatosítsátok benne, hogy egy új, jó dolognak a kezdete ez. Az is előnyére lehet, ha a babakocsiból vagy már az előre felállított járókából nézi, hogyan is lesz ebből a törmelékes izéből, otthon. Mi majdnem minden alkalommal elvittük az új házunkba a picurkát, hogy szokja az új környezetet. Szerencsére a gyermekek igen alkalmazkodó kis lények, viszont ha hirtelen csöppenek egy új környezetbe, komoly szorongás alakulhat ki bennük. Ezért fontos, hogy veletek éljen meg mindent, és fokozatosan. Legyen szó egy kisbabáról, mint a Mi esetünkben, vagy egy nagyobbacska lurkóról.

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
gyerek gyerekek tanács

Szótár

Rendezvényhelyszín Budapest

Egy tökéletes rendezvényhelyszín Budapesten a város központjában helyezkedik el, mégis... Tovább

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.