Így kell a kisbabákat fejleszteni 1-3 hónapos kor között

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kisbabák fejlesztése 1 és 3 hónapos kor között

K.A.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az első hónapok után, amikor minden az új élethelyzetről, az összeszokásról szól, megkezdődik egy még csodálatosabb közös élet utazás a babával. Ekkorra már elmondhatjuk, hogy a kicsik kifejezetten kommunikatív lényekké válnak, egyre érdeklődőbben figyelik az őket körülvevő világot az ébrenléti időszakokban. Erősen ajánlott tehát kihasználni maximálisan ezeket az pillanatokat arra, hogy több területen is ügyesebben fejlődhessenek.

Már az 1-3 hónapos kisbabáknál érdemes elkezdeni a fejlesztést

Több éves védőnői tapasztal alapján az alábbiakban olyan „feladatokat” mutatok be, melyek kifejezetten jótékony hatással lehetnek a babákra. Érdemes odafigyelni arra, hogy ne csak egy területen történjen meg a gyakorlás, hanem az összesen. Az 1-3. hónapos kisbabák már kevesebbet alszanak, sőt 1-2 etetés során nem feltétlenül alszanak el rögtön, hanem nyitottak már és igénylik is a figyelmet, játékosságot.

hirdetes

 

Az alábbiakban három területet emelek ki: az érzelmek, a látás és a testérzés fejlesztését, mert ebben a korban ezek a legfontosabb mérföldkövek.

 

Az érzelmek fejlesztésében, nem is gondolnánk, de borzasztóan nagy szerepe van annak, hogy a babával egyre többet legyünk a szabadban. Nagyon oda kell rá figyelni, hogy ebben az időszakban semmivel ne kapkodjunk. Tudom, ez nem könnyű. Főleg 1 hónap „nem alvás” után. Ám a türelmes gondoskodás, ebben a szakaszban olyan mértékben megugrasztja az érzelmi fejlődést, hogy később áldani fogjuk a pillanatot, hogy odafigyeltünk rá.

 

Az 1-3 hónapos babáknál elsődlegesen fontos az érzelmi fejlődésben, hogy sokat mosolyogjunk rájuk és utánozzuk gügyögését, hangutánzó hangokat adjunk ki nekik. A becézgetés, a vigasztalás szintén fontosak: nem érdemes hagyni, ha a baba sír, mert azt könnyen úgy értékelheti, hogy magára hagytuk, ami nyomasztó, szorongó érzéseket válthat ki belőle.

 

Gyermekünk fejlesztésében segítséget is kérhetünk szakemberektől, akik a legjobb módszereket ismerik. Példaértékű, hogy ebben a bababarát hotelben erre lehetőségünk nyílik, hiszen számos fejlesztő és kreatív foglalkozáson vehetnek részt a gyermekek.

 

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan fejlesztheted a baba látását és testérzését, akkor lapozz a következő oldalra!

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család egészség fejlesztő finom motorika kisbaba kisbabád kisfiú kislány

Szótár

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Lakástakarítás Budapest

Minél nagyobb a család, annál gyakrabban kell a lakást takarítani. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.