Így kell a kisbabákat fejleszteni 1-3 hónapos kor között

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kisbabák fejlesztése 1 és 3 hónapos kor között

K.A.

Az első hónapok után, amikor minden az új élethelyzetről, az összeszokásról szól, megkezdődik egy még csodálatosabb közös élet utazás a babával. Ekkorra már elmondhatjuk, hogy a kicsik kifejezetten kommunikatív lényekké válnak, egyre érdeklődőbben figyelik az őket körülvevő világot az ébrenléti időszakokban. Erősen ajánlott tehát kihasználni maximálisan ezeket az pillanatokat arra, hogy több területen is ügyesebben fejlődhessenek.

Már az 1-3 hónapos kisbabáknál érdemes elkezdeni a fejlesztést

Több éves védőnői tapasztal alapján az alábbiakban olyan „feladatokat” mutatok be, melyek kifejezetten jótékony hatással lehetnek a babákra. Érdemes odafigyelni arra, hogy ne csak egy területen történjen meg a gyakorlás, hanem az összesen. Az 1-3. hónapos kisbabák már kevesebbet alszanak, sőt 1-2 etetés során nem feltétlenül alszanak el rögtön, hanem nyitottak már és igénylik is a figyelmet, játékosságot.

hirdetes

 

Az alábbiakban három területet emelek ki: az érzelmek, a látás és a testérzés fejlesztését, mert ebben a korban ezek a legfontosabb mérföldkövek.

 

Az érzelmek fejlesztésében, nem is gondolnánk, de borzasztóan nagy szerepe van annak, hogy a babával egyre többet legyünk a szabadban. Nagyon oda kell rá figyelni, hogy ebben az időszakban semmivel ne kapkodjunk. Tudom, ez nem könnyű. Főleg 1 hónap „nem alvás” után. Ám a türelmes gondoskodás, ebben a szakaszban olyan mértékben megugrasztja az érzelmi fejlődést, hogy később áldani fogjuk a pillanatot, hogy odafigyeltünk rá.

 

Az 1-3 hónapos babáknál elsődlegesen fontos az érzelmi fejlődésben, hogy sokat mosolyogjunk rájuk és utánozzuk gügyögését, hangutánzó hangokat adjunk ki nekik. A becézgetés, a vigasztalás szintén fontosak: nem érdemes hagyni, ha a baba sír, mert azt könnyen úgy értékelheti, hogy magára hagytuk, ami nyomasztó, szorongó érzéseket válthat ki belőle.

 

Gyermekünk fejlesztésében segítséget is kérhetünk szakemberektől, akik a legjobb módszereket ismerik. Példaértékű, hogy ebben a bababarát hotelben erre lehetőségünk nyílik, hiszen számos fejlesztő és kreatív foglalkozáson vehetnek részt a gyermekek.

 

Ha kíváncsi vagy rá, hogyan fejlesztheted a baba látását és testérzését, akkor lapozz a következő oldalra!

hirdetes
hirdetes
hirdetes
anya anyaság apa baba család egészség fejlesztő finom motorika kisbaba kisbabád kisfiú kislány

Szótár

Bababarát étterem Budapest

Ha egy megfelelő étteremet keresünk babával, nem egyszerű a helyzet, hiszen számtalan étterem... Tovább

hétvégi gyerekprogram

A hétvégi gyerekprogram segítségével kitűnően szórakozhatunk mi is és gyermekeink is a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.