Miért jó, ha a gyerek tanul iskola előtt?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Tanuljunk iskola előtt vagy sem?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Érdemes korán kedzeni

Érdemes korán kezdeni

 

És ilyenkor jön a büszkeség, ami - jegyzem meg - teljesen jogos. Hiszen a mi gyerekünk, a mi lányunk/fiunk, aki már ezt is tudja! És ez jó. Jó neki, jó nekünk, szülőknek, és jó lehet alkalomadtán a leendő tanítónak is, ha az első osztálya húsz gyerekéből hét már ismeri a számok és betűk mibenlétét.

Van, aki úgy kerül be a suliba, hogy már olvas – nem folyékonyan, de igenis tud. Ha szerencsénk van a tanerővel, pozitívan áll mindehhez, és le tudja kötni a gyerek figyelmét olyasmivel, ami neki is érdekes lehet, amíg a többiek ismerkednek azokkal, amiket ő már egy ideje magabiztosan használ, hiszen nem téveszt már egyetlen betűt vagy számot sem, sőt, esetleg összeadni is kivonni is tud bizonyos fokig.

hirdetes

 

Visszakanyarodván az elejéhez, ha fiú a csemete, ha lány, meg lehet találni a közös hangot, hogy ha szeretnénk, hogy fejlődjenek, akkor kaphatók legyenek a tudásra. Hiszen annyi lehetőség rejlik mindegyikükben, és ha elég korán elkezdjük kipuhatolni, miben tehetségesek, azzal csak az ő javukat szolgáljuk. Természetesen nem kell semmit erőltetni, azzal nem lehet célt érni, de időnként kicsit noszogatni a gyereket még nem akkora bűn.

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

Mit tehet egy szülő, ha válogat a gyerek?

2018-02-20

Mit tehet egy szülő, ha válogat a gyerek?

Sok szülő számára jelent problémát, hogy a gyerkőc túlságosan válogatós. Nem hajlandó minden ételt elfogyasztani, így pedig félő, hogy a szervezete sem jut elegendő vitaminhoz, és a szükséges tápanyagokhoz. Néhány tipp segítségével sokat segíthetsz a kicsinek és magadnak is a probléma orvoslásában. Íme a legjobb trükkök a probléma megoldásához!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család fejlesztő finom motorika gyerek gyerekek gyereknevelés iskola játék kisfiú kislány kreatív nevelés tanács tanulás

Szótár

Kutyabarát étterem

Kutyabarát étterem az olyan étterem, ahová bátran magunkkal vihetjük négylábú kedvenceinket... Tovább

Kávéház

Kávéházat keresel Budapesten? Semmiképp se hagyd ki a Világ Legszebb Kávéházát, a New York... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.