Együtt vagy külön? Hogyan aludjanak az ikrek?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ikerbabák altatása

Rezsóanyu

Az újszülöttek, különösen, ha koraszülöttként jöttek világra (ami az ikrek esetében igen gyakori) a nap túlnyomó részét alvással töltik.

Vannak olyan gyerekek, akik nyugodtan és mélyen alszanak, s nehezen ébrednek fel a külvilág zajaira.  Más babák alvása felszínes, könnyen felriadnak.  Ez a különbség az ikreknél is megjelenik.  Tehát egyáltalán nem biztos, hogy egyforma az alvásuk ritmusa és mélysége.  Az elsőként ébredő testvér gyakran felébresztheti a többieket.

 

Hogyan altassuk az ikreket?

Elképzelhető, hogy az egyik baba sír, közben a másik (vagy többes ikrek esetén akár az összes többi) édesdeden alszik.  De az is előfordulhat, hogy egymás közelsége nyugtatja meg őket, s így tudnak leginkább aludni.

Éppen ezért nagy dilemma, hogy együtt vagy külön aludjanak az ikrek. 

Sokan közös ágyba fektetik őket.

Van, aki azt tapasztalja, hogy a külön ágyban alvó ikrek megnyugszanak, ha egymás mellé fektetik őket, hiszen már az anyaméhben is együtt voltak.

hirdetes

A szakemberek azt tanácsolják, hogy már a kezdetektől külön fekhelyet biztosítsunk a számukra. De úgy helyezzük el a kiságyakat, hogy ha akarják, láthassák és megérinthessék egymást!

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes
baba ikrek kisbaba újszülött

Szótár

Lakástakarítás Budapest

Minél nagyobb a család, annál gyakrabban kell a lakást takarítani. A... Tovább

Gyógymasszőr

A masszázs nem csak egyszerű simogatásból és gyúrásból áll, hanem fix mozdulatok sorából,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.