Ezekre a dolgokra meg kell tanítani a gyerekeket!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hasznos dolgok, amikre meg kell tanítani a gyerekeket!

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Biztos vagyok benne, hogy te is csupa jó szokásokat akarsz tanítani a gyerekednek. S erre mi a legjobb módszer? Az, ha példát mutatsz!  A gyerekeknek nagyon fontos, hogy jó példát lássanak, hiszen ők utánozva tanulnak.

Tehát nagyon figyelj oda, hogy mit és hogyan csinálsz, és feltétlenül tanítsd meg a gyerekeidet a következőkre!

 

Ezekre a hasznos dolgokra tanítsd meg a gyerekedet!

Jó modor

Az első dolog, amit meg kell tanítani a gyerekeknek, az a jó modor.

Nézz körül a világban és látni fogod, hogy manapság sajnos hiányzik a jó modor; nemcsak a gyerekeknél, hanem a felnőtteknél is.

Mutass jó példát, s tanítsd meg nekik, hogy használják a „kérem” és „köszönöm” szavakat. Meg fogod látni, hogy gyermekeidből egy nap majd udvarias felnőtt válik.

hirdetes

 

Higiénia

A legtöbb szülő tudja, milyen nehéz a gyerekeket megtanítani a megfelelő higiéniára. Szóval készen kell állnod, hogy megmutasd, mennyire fontos, a tisztálkodás és a fogmosás.  Hozzá kell szoktatni őket, hogy a napi rutin az arcmosással, fogmosással és fésülködéssel induljon!

 

Egészséges ételek fogyasztása

Manapság nagy probléma, hogy a gyerekek egészségtelenül esznek, túl sok édességet fogyasztanak, és az elhízás veszélye fenyegeti őket.

Persze, hogy azt szeretnéd, hogy a gyerekeid egészségesen étkezzenek, ezért meg kell teremteni az egészséges étkezési szokások számukra. Meg tudod csinálni ezt azáltal, hogy megmutatod nekik, hogy melyek az egészséges ételek. Győződj meg róla, hogy természetes élelmiszereket egyenek chips, hamburger és tartósított élelmiszerek helyett.

Ez nem azt jelenti, hogy soha nem lehet édességet vagy chipset enni.  De gyakrabban fogyasszatok egészséges ételeket!

Ha esetleg kikapcsolódni indulunk a gyerekekkel, akár hotelbe, érdemes gyerekbarát szálláshelyet választani, hiszen itt is figyelnek a gyerekek helyes táplálkozására, mivel csupa egészséges finomságot helyeznek az asztalokra. 

Forrás: http://en.amerikanki.com/

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

2018-02-25

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

Egy fülfertőzés még a felnőtteket is meg tudja kínozni. Hát, még a gyerekeket! A kisbabák esetében a fülfertőzés különösen gyakori betegség. Mivel a kicsik még nem tudják elmondani, hol fáj nekik, ezért fontos, hogy szülőként ismerd a pontos tüneteteket és időben lépj, mielőtt maradandó fülkárosodást szenvedne gyereked.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
gyerek gyerekek gyereknevelés nevelés

Szótár

Gyerekprogramok Budapesten

Nektek is sok gondot okoz megfelelő gyermekprogramot Budapesten találni? Ha nem tudjátok, hogy... Tovább

Kávéház

Kávéházat keresel Budapesten? Semmiképp se hagyd ki a Világ Legszebb Kávéházát, a New York... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.